Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat- stalo se Vám už někomu, že když jste posílali dotaz do místní Poradny, změnili Vám ho??
Já posílala dotaz do ORL poradny a na email mi přišlo upozornění, že jsem poslala dotaz v tom a tom znění a že se čeká na schválení administrátora.
Pak mi přišlo emailem další upozornění, že byl dotaz schválen a čeká na odpověď od lékaře. Dotaz byl v tomto upozornění opět citován, ale úplně změnili jeho úpravu a zřejmě jak si někdo dal tu práci s tou ,,úpravou-opravou"
, tak mu část textu úplně vypadla!!
![]()
Jednalo se o lékařské zkratky ohledně operace našeho 3.letého syna. ![]()
Hned jsem psala sem na eMimi, ozvala se mi adminka Tereza- moc ochotná, že to je práce někoho jiného, ale že s tím zkusí něco udělat.
Bohužel se to nepodařilo a dotaz vyšel ve změněném znění a kus ho chyběl. ![]()
Já jsem TAK naštvaná!! ![]()
Vůbec nechápu, proč někdo do toho mého dotazu šťoural.
Nebyl vůlgární, bez smyslu, nikoho nenapadal, chápu, že admini jsou tu potřeba a bez nich by to nešlo, ale proč má někdo potřebu ztrácet čas nad tím, že celý dotaz přepisuje, dává mu svou (dle mého nesmyslnou) úpravu a následně kus textu ztratí??? ![]()
Já posílala dotaz do gynekologické poradny a bylo to v pohodě - nikdo nic neměnil.
Já taky dříve posílala dotaz do několika poraden a vše proběhlo v pohodě.
Až teď.
Jsem z toho smutná a naštvaná, protože se jedná o nemocné dítě a klasicky vše je na honem.
Potřebovala jsem si utřídit informace a tím jak část dotazu ztratili, je vlastně celá otázka pokládaná paní doktorce zbytečná. ![]()
A na položení nové otázky a procházení celým martýriem schvalování… už není čas.
No, a nebyl ten dotaz moc dlouhý? Podle toho, co je v podmínkách při zadávání dotazů, tak příliš dlouhé dotazy nejsou zodpovídány. Tak tobě ho možná zkrátili. ![]()
Já myslím, že oproti jiným dotazům dlouhý nebyl. Škoda, že to sem neumím vložit.
A i kdyby byl dlouhý, což si fakt nemyslím, mohli zkrátit to bla bla bla a nemuseli vystřihnout ty lékařské zkratky kterých se dotaz týkal a které byly pro odpověď důležité.
Hanulínek, tuším, že Tereza už řešila Tvoje upozornění, které jsi nám kvůli otázce napsala e-mailem.
Otázky do poraden se ve výjimečných případech upravují z toho důvodu, aby byly dobře strukturované, otázky byly jasně formulované, s diakritikou, bez gramatických chyb…
Tím nechci říct, že v Tvojí otázce podobné chyby byly. Bohužel ji už nemáme a máme jen tu upravenou.
Hanka, která otázky schvaluje, to myslím dělá velmi dobře a chyba se prostě může stát.
Na upravenou otázku jsme se dívali a nezdálo se nám v ní nic vyloženě špatně. Bohužel v tom množství otázek si již Hanka přesně nevzpomíná, co v otázce upravovala.
Obecně jsou úpravy potřeba, protože hodně tazatelů i přes naše výzvy píše bez diakritiky, otázky špatně formuluje a proto je musíme před zasláním odborníkům, kteří to vše dělají ve svém volném čase, upravovat…
Mrzí mě, pokud jsme tam upravili něco, co jsi nechtěla, ale úmysl špatný nebyl.
Honza
OK, omluvu beru, omlouvala se už Terezka- fakt byla moc milá a ochotná.
Ohledně přehlednosti a chyb v dotazech- chápu, sic si nemyslím, že by zrovna ten můj potřeboval ,,předělat a opravit", ale stát se to může.
Ale aby vypadla část důležitého textu-dotazu- to je fakt chyba!!
Tak příště pozor na to a radím- zbytečně nešťourat a nepředělávat, nebo se to bude stávat čím dál častěji!!
![]()