Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč jako „oprávněná“ ve smyslu „ten druhý dělá něco špatně“? I kdyby, tak má ústa a má mu to říct, případně se rozejít a pak teprve souložit jinde. Navíc dost lidí podvede jen tak, protože mají příležitost a hřeší na „jak by se to asi ten druhý mohl dovědět?“.
@Kutil Tom píše:
To „řešení“ si prosím představuješ jak přesně, když výslovně píše, že zkoušela možné i nemožné? Chlap s ni prostě nespí, i kdyby se na hlavu postavila. Takže?
Tady jde o jinou vec. Dokud bude mit manžela rada, nikdy neodejde. Az bude citově odpoutansla, tak to zacne resit. Je to těžké, odejít kdyz vsechno ostatní funguje, velmi těžké. Umim to pochopit, i kdyz já teď lituju, ze jsem to neudelala davno. Ale to uz holt člověk nevrátí.
@Malá bobina píše:
Tady jde o jinou vec. Dokud bude mit manžela rada, nikdy neodejde. Az bude citově odpoutansla, tak to zacne resit. Je to těžké, odejít kdyz vsechno ostatní funguje, velmi těžké. Umim to pochopit, i kdyz já teď lituju, ze jsem to neudelala davno. Ale to uz holt člověk nevrátí.
Přesně jak jsem psal ![]()
@Kutil Tom píše:
Tak krásný příklad zrovna přímo nad tebou. Malé dítě, „všechno“ jinak funguje, vlastně se má „super“, „jenom“ je paní už v 35 zcela bez sexu. Řeším - odejdu v takové situaci? Really? Snadno se napíše, že…![]()
Prosimte ty by jsi porad soulozil…ja jsem vicemene bez sexu taky od 35 let, kdyz nepocitam tech par setkani do roka
Zivot neni pericko
A ze nemam sex, tak to neznamena, ze hned pujdu a skocim na prvniho kolemjdouciho…lidi si casto mysli, ze maji na vsechno narok a musi mit to a to, jinak pujdou jinam
…v podstate jak male dite. Nechapu a ani asi nechci.
@Kutil Tom píše:
To „řešení“ si prosím představuješ jak přesně, když výslovně píše, že zkoušela možné i nemožné? Chlap s ni prostě nespí, i kdyby se na hlavu postavila. Takže?
Az bude chtít sex a u něj se nic nezmění, tak ať mu řekne, že odchází. Třeba se on pochlapí a přizná zdravotní problémy.
Přiznávám, že jsem moralistka ve 3 věcech a jednou z nich je nevěra
Neomluvitelné
@Sonarka píše:
Prosimte ty by jsi porad soulozil…ja jsem vicemene bez sexu taky od 35 let, kdyz nepocitam tech par setkani do rokaZivot neni pericko
A ze nemam sex, tak to neznamena, ze hned pujdu a skocim na prvniho kolemjdouciho…lidi si casto mysli, ze maji na vsechno narok a musi mit to a to, jinak pujdou jinam
…v podstate jak male dite. Nechapu a ani asi nechci.
A ja si myslím, ze bez sexu a bez intimity to není život.
@Anonymní píše:
Ahoj poslední dobou tu pořád vidím téma nevěry. Zamilovana do zenateho, manžel mě podvedl, ja jsem posvedla atd. A na ten popud mě zajímá. Myslíte si, že jsou ti nevernici/ nevernice takový haj…nebo prostě k tomu.maji tak trocho důvod?
Fakt si myslíte, že se podvádí muž, žena co se o sebe i po letech stara, co doma pomaha, je příjemný, chce sex, tráví spolu čas atd.
Pořád se píše chudák manželka, chudák manžel ale já byla vždy presvedcena, že když je vše v pohodě tak není důvod.
Upřímně pokud zena/ muž rezignuje na vzhled, sex není, zajem neni atd. Tak se tak trochu nedivím té nevěře.
Nebo znáte případ kdy to byla čistě vinná jednoho?
Nějak se mi tomu nechce věřit. Že je vše doma super a bum skončím jinde.
Je to. pouze pro zajímavost a zamyšlení
Jsme příroda a trochu nepovedený živočišný druh.
Jde hlavně o rozmnožování z důvodu přežití druhu a nevím, jestli byl původní záměr vydržet s jedním partnerem do smrti, spíš ne.
Navíc při sexu se spouští spousta příjemných hormonů, což v kombinaci s tím, že spousta lidí má chronický problém s nedostatkem endorfinů, dopaminu atd. způsobuje závislost na pravidelném sexu.
Takže když je výpadek, vznikají nelibé pocity.
Ale není to tak u každého…někdo má příjemné pocity ze cvičení, z adrenalinového sportu (já tedy ne), další z práce, jiný z hraní her atd.
A pak je to o nastavení k sexu, co je dané, někomu stačí sex jednou za X, někdo potřebuje sex obden, pak jsou i sexuální preference, různé úchylky.
A samozřejmě při zamilovanosti vzniká další horm. koktejl, pro dost lidí návykový.
Proto dost lidí nezvládne, když ve vztahu zmizí a vše přejde do klidnější roviny.
Někomu k zamilovanosti stačí i denní vypisování, jak víme z E-mimi, jsou milenci dopisovatelé a jestli to je menší nevěra, nevím… ![]()
Takže problematika složitá a nikdy nekončící, co je oprávněná nevěra, nevím, ale co vím, že tenhle anonym je neoprávněný a prosím @admin o odtajnění. ![]()
Nevím, proč se pořád někdo bojí podepsat, vždyt je zde tak příjemné a přátelské prostředí, k rozličným názorům vždy pozitivně nakloněno… ![]()
@Malá bobina píše:
A ja si myslím, ze bez sexu a bez intimity to není život.
Rozhodně není, ač na tom svět nestojí, je ponižující být odmítaná nebo odmítaný. Ale i tak tam pro mě není důvod k nevěře. Chlap, který nechce intimnosti, není zas až tak dobrý, aby mi stál za to s ním být. A i ty děti poznají, že se něco děje a frustrace ze sexu je sakra znát ![]()
@Kockazvysocan píše:
Rozhodně není, ač na tom svět nestojí, je ponižující být odmítaná nebo odmítaný. Ale i tak tam pro mě není důvod k nevěře. Chlap, který nechce intimnosti, není zas až tak dobrý, aby mi stál za to s ním být. A i ty děti poznají, že se něco děje a frustrace ze sexu je sakra znát
Ano, o tom jsem psala. Obětovat sex pro děti.
@Malá bobina píše:
Ano, o tom jsem psala. Obětovat sex pro děti.
Vždyť jsem to psala hned, ale byla jsem osočená, že odsuzuju y moralizuju, snadno ![]()
@Anonymní píše:
Znám několik chlapů co jsou neverni čisté proto že je to zábava. Adrenalin, nové neokoukane, bez závazků. Nic jiného je k tomu nevede, doma manželka o které sami řeknou že je super. Ženské takové taky určitě nejake budou, i kdyz vetsinou ten sex pojí víc s celkovým vztahem a asi k tomu nemají tak často sklony když doma v pohode vsechno je, možná ani tolik prilezitosti, protože co si budeme povídat, děti má většinou na krku ženská a s těmi za zády to moc nejde.Taky jsem nad tim premyslela ve své situaci. Ne ze bych to plánovala, ani tu příležitost nemám a neumím si představit někde někoho lovit a asi o to vlastně nestojím, ale možná by se dalo říct, že by to nebylo až tak zavrzenihodne. Máme malé dítě, manžel funguje uzasne jako otec, ke mě se chová taky perfektně, ohleduplně, má zájem co potrebuju, dělá mi radost, povida si se mnou kdyz je čas, plánuje rodinné aktivity, všechno. Kromě jedné věci, naposledy byl sex když jsem otehotněla. Já nevím proč, na dítě jsme čekali dlouho, už mu bylo 40, tak jestli už nemá zájem vůbec nebo jen o mě, jestli už o to nestojí nebo to řeší jinde. O tom jediném se mnou nemluví. Rozhodně nebudu rozbíjet takhle fungující rodinu malickemu dítěti jen proto abych si zasoulozila. Řešit to bohužel už nemám jak, zkoušela jsme možné i nemožné. Nehodlám ten vztah úplně zkazit tím že budu tlačit že jako když se to nevyřeší tak nedám pokoj. Takže se vlastně mám super za tu cenu že od 35 už budu asi navzdycky bez sexu.
Co znamená nebyl sex? Že se mu nepostaví? Nelibate se? Libate, ale neošaháváte? Osahavate, ale nestačí ti ruku do kalhotek?
@Anonymní píše:
Ahoj poslední dobou tu pořád vidím téma nevěry. Zamilovana do zenateho, manžel mě podvedl, ja jsem posvedla atd. A na ten popud mě zajímá. Myslíte si, že jsou ti nevernici/ nevernice takový haj…nebo prostě k tomu.maji tak trocho důvod?
Fakt si myslíte, že se podvádí muž, žena co se o sebe i po letech stara, co doma pomaha, je příjemný, chce sex, tráví spolu čas atd.
Pořád se píše chudák manželka, chudák manžel ale já byla vždy presvedcena, že když je vše v pohodě tak není důvod.
Upřímně pokud zena/ muž rezignuje na vzhled, sex není, zajem neni atd. Tak se tak trochu nedivím té nevěře.
Nebo znáte případ kdy to byla čistě vinná jednoho?
Nějak se mi tomu nechce věřit. Že je vše doma super a bum skončím jinde.
Je to. pouze pro zajímavost a zamyšlení
Oprávněná není nikdy. Ale je neuvěřitelně lákavá, atraktivní, vzrušující a přitažlivá pro obě pohlaví. Co svět světem stojí. Mělo by se to učit už na základce. Spousta naivních lidí by pak nebyla tolik zraněná a překvapená. Takový je život.
@Anonymní píše:
Znám několik chlapů co jsou neverni čisté proto že je to zábava. Adrenalin, nové neokoukane, bez závazků. Nic jiného je k tomu nevede, doma manželka o které sami řeknou že je super. Ženské takové taky určitě nejake budou, i kdyz vetsinou ten sex pojí víc s celkovým vztahem a asi k tomu nemají tak často sklony když doma v pohode vsechno je, možná ani tolik prilezitosti, protože co si budeme povídat, děti má většinou na krku ženská a s těmi za zády to moc nejde.Taky jsem nad tim premyslela ve své situaci. Ne ze bych to plánovala, ani tu příležitost nemám a neumím si představit někde někoho lovit a asi o to vlastně nestojím, ale možná by se dalo říct, že by to nebylo až tak zavrzenihodne. Máme malé dítě, manžel funguje uzasne jako otec, ke mě se chová taky perfektně, ohleduplně, má zájem co potrebuju, dělá mi radost, povida si se mnou kdyz je čas, plánuje rodinné aktivity, všechno. Kromě jedné věci, naposledy byl sex když jsem otehotněla. Já nevím proč, na dítě jsme čekali dlouho, už mu bylo 40, tak jestli už nemá zájem vůbec nebo jen o mě, jestli už o to nestojí nebo to řeší jinde. O tom jediném se mnou nemluví. Rozhodně nebudu rozbíjet takhle fungující rodinu malickemu dítěti jen proto abych si zasoulozila. Řešit to bohužel už nemám jak, zkoušela jsme možné i nemožné. Nehodlám ten vztah úplně zkazit tím že budu tlačit že jako když se to nevyřeší tak nedám pokoj. Takže se vlastně mám super za tu cenu že od 35 už budu asi navzdycky bez sexu.
Přijde mi to sprosté od Tvého chlapa, že o tom nechce mluvit a očekává, že dožiješ v celibátu.