Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máte zkušenost s Pampers Active Baby?
Přidejte zkušenost s Pampers Active BabyAhoj holky, tak mažu od včera noci tím bepanthenem a možná se mi to zdá lepší, no uvidíme zítra…
@ehoor píše:
Pokud vím opruzeniny způsobují kvasinky konkrétně Candida, na tu je clotrimazol (Imazol), ten nemusí vždycky zabrat nám také jednou nepomohl a pomohl právě fungicin, který má jinou účinnou látku. Pravda je, že holčička už byla starší, nevím jestli je vhodný i pro 6 měsíční, to se asi opravdu porad s dr. Jinak já jsem vždy používala Pampers ty zelené a používám doteď i když už je má jen na spaní. Všechny ostatní mi právě buď smrděli nebo po nich byly děti opruzené. Ale známá třeba zase kupovala jen Pampers premium, protože prý po zelených se malý osypal, tak asi každému vyhovuje něco jiného…
no právě my používáme od malička bílý pampers, byly super, že neprotýkaly, pak zelený, tak mi je divný že by jí to začalo vadit až teď…jak se mi oprudila, tak jsem koupila zase bílé, jestli to nemá z těch zelených. no tak nevím prostě no.
@Immortalkova píše:
@misulinka27 AhojMně se malá poprvé oprudila v 10. m., a to při přechodu z Nutrilonu na Sunar
Trpěla do té doby, než mně po týdnu-dvou docvaklo, že je to tím Sunarem. Koupila jsem Bebu a od té doby žádné opruzeniny a dokonce začala lépe prospívat
Ať to malinké brzy zmizí. Já používám zelené Pampers na noc a přes den buď Babylove z DM nebo oranžové Pampers. Moc z nich ale nadšená nejsem. Co mně totálně smrdělo chemií, tak šmoulí plenky z Alberta, to byl masakr
Z ubrousků zelené Pampers, z bílých jsou všude vlákna, to platí i pro Huggies včetně plen. Babylove mi nevoní. Mažu nefanaticky Bepanthenem
Na některé epizody je stejně asi nejlepší voda a ručník
![]()
no začla jsem jí nejprve dávat nutrilon, jenže po něm měla zácpu, tak jsme přešly na sunar. je možné že právě nějak v té době se začla opruzovat
ale zase kaká krásně a chutná jí to ![]()
@Selfi píše:
Taky mě napadl pytiol, když teda ani Imazol nezabírá :/…jinak… moje malá to měla vždy v době, kdy jí sestupovali nebo se prořezávaly zoubky.. měla vždy takové opruzeniny, že to měla až skoro do krve.. prostě hrůza a nepomáhalo nic… sotva se zoubek objevil, opruzeniny přešly.. na to, jak to vypadalo hrozně, tak jsem ale měla pocit, že jí to snad ani nebolí…
nevidíš třeba souvislost, jestli se netlačí první zoubek???
U druhého dítěte jsem to nezažila…
ano mám pocit že se jí dole prořezávají ![]()
@misulinka27 píše:… tak uvidíš, třeba to opravdu poleví, až se zoubky prořežou… a máš pocit, že jí to bolí?? Dcera to měla fakt hrozné, rudé, kůžička fakt až do krve… byla jsem z toho úplně na nervy a ani zaručený imazol..prostě nic… paradox byl, že mi přišlo, že na nervy jsem z toho já, ale dceru to nijak nebolelo. prostě na to, jak to vypadalo hrozně, tak jsem to na ní ani nepoznala.. potom to fakt najednou přešlo a u dalšího zoubku znovu,…
ano mám pocit že se jí dole prořezávají
uvidíš… třeba to máte taky tak… nikde jsem o tom neslyšela, ale opravdu jsme to tak měli…
Tak bepanthen nezabírá. má to pořád stejný.. zítra jdu koupit ten pytiol
Příspěvek upraven 22.09.14 v 20:28
@Selfi píše: … tak uvidíš, třeba to opravdu poleví, až se zoubky prořežou… a máš pocit, že jí to bolí?? Dcera to měla fakt hrozné, rudé, kůžička fakt až do krve… byla jsem z toho úplně na nervy a ani zaručený imazol..prostě nic… paradox byl, že mi přišlo, že na nervy jsem z toho já, ale dceru to nijak nebolelo. prostě na to, jak to vypadalo hrozně, tak jsem to na ní ani nepoznala.. potom to fakt najednou přešlo a u dalšího zoubku znovu,…uvidíš… třeba to máte taky tak… nikde jsem o tom neslyšela, ale opravdu jsme to tak měli…
Tak bepanthen nezabírá. má to pořád stejný…asi jí to nebolí, nebrečí, není protivná, nevrlá, když ji to otírám tak nic nenamítá, tak nevím. má to červené jakoby na kačence zvrchu – ne ve vnitř a má tam pár pupínků…žádná plíseň, jsou to červené pupínky… zítra zkusím koupit ten pytiol ![]()
U nás nakonec zabralo zrušit plenky na noc. Od té doby máme klid
@socina píše:
U nás nakonec zabralo zrušit plenky na noc. Od té doby máme klid
no na půl roce si to nedokážu představit ![]()
@misulinka27 . když byla takhle malá a byla opruzená tak jsme pod ní dávali protipočůrávací podložky, stačilo 2× a bylo to dobrý.
Jinak malé pomáhal pytiol s oliv olejem, dělají to v lékárně.
Naše měla neustále opruzený zadeček a měla to z vlhčených ubrousků. Prostě jsem jí začala po každém přebalování umývat zadeček čistou vodou a od té doby máme klid.
@misulinka27 píše:
Tak bepanthen nezabírá. má to pořád stejný…asi jí to nebolí, nebrečí, není protivná, nevrlá, když ji to otírám tak nic nenamítá, tak nevím. má to červené jakoby na kačence zvrchu – ne ve vnitř a má tam pár pupínků…žádná plíseň, jsou to červené pupínky… zítra zkusím koupit ten pytiol
změn plenky a kup sudokrém, hned ![]()
@misulinka27 a oplachovat černým čajem si zkusila? To v kombinaci se Sudocremem a Rybilkou malé zabralo vždycky. Ten pytiol je moc drasťárna ![]()
@misulinka27 osobne bych do pytiolu nesla ani nahodou, vseobecne jsem proti chemii a tohle je z mebo pohledu fakt darda. Jinak me jeste napada, ze kdyz mela mala casto koprivku pouzivala jsem konopnou masticku, ktera mi pak mimojine velmi dobre zabrala i na opruzeniny.
Kdyz se mala oprudi, tak jedine pri rustu zubu a to pak umyvam cernym cajem a mazu Dr.max detskou masti (jako Rybilka, jen levnejsi) a stridam se Sudocremem a vzdy do dvou dnu ok.
Co se tyce plinek, ja si na malou nemuzu vynachvalit zeleny a bily Pampers. A ubrousky bily DM nebo ruzovy Rossmann.