Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Třeba já dělala ve 13 orál 14letemu příteli. Tlačil na sex a tohle mi přišlo schůdnější než styk. Po dvou letech vztahu, ve 14, mě opustil, už ho nebavilo, že jsem málo povolná. Jinak oba ze 7leteho výborného gymplu, on hodně chytrý, vystudoval práva a jako právník i pracuje, já mám filozofickou fakultu. S dcerou bych to v klidu probrala, jsou to jen dětské pokusy o vztah, na budoucnost to nemá vliv, když ona neotěhotní, což při orálním sexu stejně nejde.
Takže jste uchylove oba, že? Už jsem tě nahlásila pro schvalování trestného činu.
@Anonymní píše:
Třeba já dělala ve 13 orál 14letemu příteli. Tlačil na sex a tohle mi přišlo schůdnější než styk. Po dvou letech vztahu, ve 14, mě opustil, už ho nebavilo, že jsem málo povolná. Jinak oba ze 7leteho výborného gymplu, on hodně chytrý, vystudoval práva a jako právník i pracuje, já mám filozofickou fakultu. S dcerou bych to v klidu probrala, jsou to jen dětské pokusy o vztah, na budoucnost to nemá vliv, když ona neotěhotní, což při orálním sexu stejně nejde.
Dětské pokusy o vztah si ve 13 letech představuji jako nesmělé vodění za ručičky, možná první líbání … na orálnim sexu fakt nevidím nic dětského
@ivašot. píše:
Dětské pokusy o vztah si ve 13 letech představuji jako nesmělé vodění za ručičky, možná první líbání … na orálnim sexu fakt nevidím nic dětského
U nás byl vrchol všechno „vycucnout se“ - tedy líbat se.
Ano, v té době jsme věděli, že existuje sex, mluvilo se o tom, ale aspoň teda v naší třídě vím, že nikdo dřív než v 15 sexuálně aktivní nebyl. ![]()
@ivašot. píše:
Já se taky ve 13 dušovala, že tomu nikdy nebudu říkat dětská láska, protože je to vážný vztah a budeme spolu navždy. A musím mu vyhovět, abych ho neztratila, však v Bravicku ve fotopribehu jsou taky všechny povolné, tak proč mne to nejde. Rok jsme se přetahovali o moje tričko a následně kalhotky a nakonec přišel s tímhle nápadem a nakonec mi to přišlo schudne a on byl spokojený. Byl to třídní krasavec o rok starsi, půlka holek z naší třídy s ním chtěla chodit, nadbihaly mu, tak jsem se bála, že mi ho preberou. Těžké období…
Proto bych s dcerou mluvila v klidu, vůbec nemusí být lehčích mravů a ani nemusí být špatně vychovaná, zběsilou kontrolou a zákazy se tohle nevyřeší a důvěra a dobré vztahy budou ztracené…
@Capricorn61 píše:
U nás byl vrchol všechno „vycucnout se“ - tedy líbat se.Ano, v té době jsme věděli, že existuje sex, mluvilo se o tom, ale aspoň teda v naší třídě vím, že nikdo dřív než v 15 sexuálně aktivní nebyl.
Mně ještě přijde normální v tom věku objevovat svoje tělo(přeci jen v té době se i klukům zdá o holkách a obráceně a někteří mají už mokré sny), ale objevovat jiné tělo (asi až na to líbání), To mi přijde už za hranou.
@Capricorn61 píše:
U nás byl vrchol všechno „vycucnout se“ - tedy líbat se.Ano, v té době jsme věděli, že existuje sex, mluvilo se o tom, ale aspoň teda v naší třídě vím, že nikdo dřív než v 15 sexuálně aktivní nebyl.
Mě ty dominantnější ve třídě považovaly za zbytečne slušnou holku, ve 14 jsem na tělocviku jen použila slovo sexuální a spolužačky hned, že ode mě to zní fakt divně, že jsem hrozná slusnacka. Spolužák, takový intelektuální mimoň, mi ještě na VŠ ve 21 letech predhazoval, že jsem urcite ještě panna.
Takže o jiných ví člověk někdy houby.
@Anonymní píše:
Mě ty dominantnější ve třídě považovaly za zbytečne slušnou holku, ve 14 jsem na tělocviku jen použila slovo sexuální a spolužačky hned, že ode mě to zní fakt divně, že jsem hrozná slusnacka. Spolužák, takový intelektuální mimoň, mi ještě na VŠ ve 21 letech predhazoval, že jsem urcite ještě panna.Takže o jiných ví člověk někdy houby.
Jenže u nás se drby šířily opravdu rychlostí blesku. Věř, že jsem mohla psát i seznamy, kdo s kým na tajňačku chodil a kdo kdy měl své poprvé.
Takže to není, že bych to brala jen od pohledu. Největší outsiderka holka byla první, která o to přišla - mimochodem v 15. Ale samozřejmě mě nemusíš brát doslovně a já s jistotou také nemůžu tvrdit, že mám 1oo% pravdu. ![]()
@Fiveone píše:
Mně ještě přijde normální v tom věku objevovat svoje tělo(přeci jen v té době se i klukům zdá o holkách a obráceně a někteří mají už mokré sny), ale objevovat jiné tělo (asi až na to líbání), To mi přijde už za hranou.
Mě přijde i normální masturbace v tomto věku, ale nikoli ožužlávat nějakému děcku pentilku. ![]()
Mě to taky nepřijde ani normální ani v pořádku ani nic, ale nasazením teroru po tom, co už se stalo, se stane jen něco ještě horšího. Jak asi po dvou letech hlídání bude vztah matky a dcery vypadat? Že by dcera za rok přišla s tím, že máma má pravdu a měla by se stát zpátky nevinným dítětem, to asi těžko. V těch 15 bude mámu nenávidět, bude pro ní nepřítelem, to nevím, jestli je výhra a náprava. Máma sice násilím dosáhne absence sexuálních aktivit, ale co dalšího to přinese. Dobrého nic.
@Anonymní píše:
Já se taky ve 13 dušovala, že tomu nikdy nebudu říkat dětská láska, protože je to vážný vztah a budeme spolu navždy. A musím mu vyhovět, abych ho neztratila, však v Bravicku ve fotopribehu jsou taky všechny povolné, tak proč mne to nejde. Rok jsme se přetahovali o moje tričko a následně kalhotkya nakonec přišel s tímhle nápadem a nakonec mi to přišlo schudne a on byl spokojený. Byl to třídní krasavec o rok starsi, půlka holek z naší třídy s ním chtěla chodit, nadbihaly mu, tak jsem se bála, že mi ho preberou. Těžké období…Proto bych s dcerou mluvila v klidu, vůbec nemusí být lehčích mravů a ani nemusí být špatně vychovaná, zběsilou kontrolou a zákazy se tohle nevyřeší a důvěra a dobré vztahy budou ztracené…
Takže na tebe tlačil se sexem od 12? a tobě to přijde normální? vážně ti přijde normální tlačit dítě 12-13 do sexuálních praktik, které mu nevyhovují?
možná by bylo vhodnější dceři vysvětlit, že se nemá nechat tlačit do něčeho do čeho nechce podpořit ji v tom, než se tvářit že sex ve 12-13 letech je ok a nechat ji zneužívat ![]()
@Keyllah píše:
Takže na tebe tlačil se sexem od 12? a tobě to přijde normální? vážně ti přijde normální tlačit dítě 12-13 do sexuálních praktik, které mu nevyhovují?možná by bylo vhodnější dceři vysvětlit, že se nemá nechat tlačit do něčeho do čeho nechce podpořit ji v tom, než se tvářit že sex ve 12-13 letech je ok a nechat ji zneužívat
Od 12,5… Jo, tlačil a ja si myslela, že ta vadná jsem já. Moje zdroje bylo Bravicko, kde to všichni chtěli, a pak dvě důležité spolužačky, které měly kluka a tvářily se tajnosnubně. S mámou jsem to probrat nemohla, protože po větě - chodím s klukem, by mě zamkla doma a nastal by teror. A já ho milovala a nechtěla o něj přijít. Oba jsme na svůj věk vypadali starší, já měla na výšku 170 cm a on tak 185, tak jsme nepůsobili asi úplně nepatřičně. Ale šťastná jsem nebyla, ale myslela jsem si, že to takhle v životě chodí.
@Anonymní píše:
Od 12,5… Jo, tlačil a ja si myslela, že ta vadná jsem já. Moje zdroje bylo Bravicko, kde to všichni chtěli, a pak dvě důležité spolužačky, které měly kluka a tvářily se tajnosnubně. S mámou jsem to probrat nemohla, protože po větě - chodím s klukem, by mě zamkla doma a nastal by teror. A já ho milovala a nechtěla o něj přijít. Oba jsme na svůj věk vypadali starší, já měla na výšku 170 cm a on tak 185, tak jsme nepůsobili asi úplně nepatřičně. Ale šťastná jsem nebyla, ale myslela jsem si, že to takhle v životě chodí.
To je mi líto ![]()
@Keyllah píše:
Takže na tebe tlačil se sexem od 12? a tobě to přijde normální? vážně ti přijde normální tlačit dítě 12-13 do sexuálních praktik, které mu nevyhovují?možná by bylo vhodnější dceři vysvětlit, že se nemá nechat tlačit do něčeho do čeho nechce podpořit ji v tom, než se tvářit že sex ve 12-13 letech je ok a nechat ji zneužívat
A já neříkám, že to tak má být, jen bych dceru hned neurazela a netvrdila, jako některé tady, že je z nižší sociální vrstvy, orální sex se dá dělat z různých důvodů, nic jiného než citlivý a chápající rozhovor matky s dcerou to nevyřeší.
@Anonymní píše:
A já neříkám, že to tak má být, jen bych dceru hned neurazela a netvrdila, jako některé tady, že je z nižší sociální vrstvy, orální sex se dá dělat z různých důvodů, nic jiného než citlivý a chápající rozhovor matky s dcerou to nevyřeší.
Ve 12-13letech se nemá dělat z žádných důvodů ![]()