Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, jsem 10 dní po porodu, chtěla bych začít cvičit na orbitreku, myslíte, že už můžu? stehy po porodu (vaginální) nebolej, příjdu si ok…
Tak jestli se na to cítíš. Já osobně bych počkala do konce šestinedělí. Obdivuju tě, že na to máš sílu a čas, já nemám stále ani jedno.
Jde spíš o to, že zbytečně vydáš energii, kterou bude později potřebovat, ať už kvůli kojení a taky, aby tělo regenerovalo. Zatím je miminko asi hodné a spinká, ale až přijdou bezesné noci, bude se ti každá energie hodit. Nespěchej, radím já.
Je to brzy po porodu-tělo potřebuje regeneraci, je to pro něj zátěžová situace.
Pokud vyžaduješ pohyb, tak třeba dlouhé procházky s kočárkem, ty jsou pro tělo přirozenější.
Mě dr v porodnici říkali že začít cvičit mužu až po šestineděli..v době 6tinedělí jen procvičovat Kegelovy cviky, maximálně dlouhé procházky..
Taky se chystám na zpevnění břicha, ale čekám po 6tinedělí..naštěstí už jen dva týdny..
Ahoj.. teeda to je elánu
to tě obdivuju
.. ale myslím si to samé, co holky, spíš počkej do konce aspoň 5tinedělí
ještě máš nárok na odpočinek a občasnej relax ![]()
.
Příspěvek upraven 01.04.15 v 17:06
Myslím že 14 dní je krátká doba na cokoliv. První výsledky budou vidět minimálně až po 8 týdnech, sportovaný člověk může i po 6 týdnech.
AHOJKY POKUD CHCEŠ OPRAVDU PORADIT Z VLASTNÍCH ZKUŠENOSTÍ, NA ORBITRACK CHOD BĚHAT AŽ SI OPRAVDU UNAVENÁ A CHTĚLA BY SI JÍT TAK AKORÁT SPÁT. VÍM ŽE TO ZNÍ ŠÍLENĚ, ALE FUNGUJE TO!!TĚLO V TU CHVÍLI SPALUJE VÍC NĚŽ ODPOČINUTÝ. MĚ NASTARTOVAL TAK BIORYTMUS V TĚLE, ŽE ANI PO DVANACTI LETECH SE NEMUSÍM HLÍDAT V JÍDLE A TO SEM MEZI TÍM PORODILA DVĚ DĚTI. ORBITRACK MÁM UŽ NOVÝ, ALE JEN PROTO ŽE POTŘEBUJI VRATIT TROŠKU TE VITALITY. RÁDA NA NĚM BĚHÁM, JDE JEN O ZVYK SAČÍ 4KRÁT DO TÝDNE ASPON TĚCH PUL HODKY. JÁ BĚHÁM OBDEN PO 25MIN. DRŽÍM TI PALEČKY
A POKUD CHCEŠ ZKUS MOJI TEORII, JE JEN VÍC UNAVNÁ, ALE ZABÍRÁ!!!