Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky. Jak jste na tom s osetrovani pleti? Mate nejake overene pripravky nebo tipy? Od kdy jste zacaly pouzivat kremy proti vraskam? Jestli vubec?
Babička mi omylem vybrala krém na pleť 50+ a to mi ještě do 40 rok chybí, ale že bych výrazně omládla…Žádný krém nemá takovou moc. A čím větší vyhublina, tím víc vrásek se udělá. Myslím, že stárnutí a vrásky jsou přirozené, kdejaká třicítka má vrásky kolem očí. Od smíchu. Takové jsou mi sympatičtější než vyžehlené celebrity k nepoznání
@Janka24 základem je pravidelnost péče, čištění pleti, hydratace (zvenku i zevnitř), absence sluníčka a cigaret a velký díl má genetika.
@Malaga @Russet to jsou takove vseobecne, dobre zname
myslela jsem treba neco odzkouseneho. Pamatuji si na pani, ktera v 60 vypadala max na 35 (stejne bych ji 60 neverila, kdybych nevidela OP) a mela oblicej jak prdylku. Rikala ze se denne kremuje jen indulonou. Nebo jedna 90 babicka taky mela krasnou plet skoro bez vrasek a ta si od mladi omyvala oblicej jen zinkou a vodou a rano oplachla ledovou vodou
taky posledni tyden si rano omyvam oblicej jen vodou (pripadne odlicovaci vodou od bione dam pryc make up kdyz mam) ale i tak pak oplachnu vodou. A celkove se mi zda plet vyplejsi a hebci ![]()
Jenže právě od těch všeobecných rad se to odvíjí. Paní se mazala indulonou, ale znám paní, která se po ní osype…naší babičce bude za chvíli 85 a je pomačkaná minimálně, mamka má jen mimické vrásky, ale ze zdravotních důvodů nebyla 40 let na sluníčku, takže pěkná bílá pleť a i dekolt (myslím tím kůži) by leckterá třicítka čtyřicítka mohla závidět…
Já zase mám spíš mastnou pleť, takže puberta s beďarama, ale teď těch vrásek taky zatím moc není ![]()
pohromou pro pleť jsou prostě cigára, má takový šedožlutý nádech…
Je mi pres 30, vrasky neresim, resim akné. Kazda zenska to ma jinak. Ja se natrit indhlonou nebo omyt jen vodou, tak se na me bud daji smazit rizky nebo se naopak udrbu, jak me bude svedit oblicej. Z tech obecnych rad funguje nelezt na slunicko, hodne pit vodu, cistit a hydratovat.
Já jsem v zimě bledule a v létě indián. Mazat si obličej indulonou, tak se zblázním. Na ruce ok (babička se s ní léta dohněda opalovala a rakovina kůže ji skoro v 80 netrápí), ale na obličej mi při mé mastnější pleti nesedí. Sušší typy pleti trpí na vrásky, s tím se nedá nic dělat. Víc pít a zdravě se stravovat asi taky pomůže jen z části. Občas kosmetička a denně nezapomínat čistit správným přípravkem. Někde jsem četla, že obyč voda na pleť nepatří. V parnu se teda oplachuju dost často a zbytek dočistí pleťové mléko. Nevětší pocit čistoty obličeje mám po masce s mikročásticemi, které „obrousí“ kůži. Ale fakt se nezačnu hroutit, až budu vypadat stará. Jednou to přijít musí.
@Janka24 Já si nekupuju žádné odličovače, už roky používám na odlíčení olivový olej smíchaný s vodou a super. Krémů jsem vyzkoušela hodně ale nejvíc mi vyhovuje nivea, denní + noční krém. Nejsou přímo na vrásky, jen hydratační a stačí mi to. ![]()
@Russet taky pouzivam pealing jeden okurkovy druhy s mentolem a je to fajn ![]()
@Janka24 píše:
Ahoj holky. Jak jste na tom s osetrovani pleti? Mate nejake overene pripravky nebo tipy? Od kdy jste zacaly pouzivat kremy proti vraskam? Jestli vubec?
Já myju micelárkou dvakrát denně, večer mažu sádlem (jen troškou a aby se vsáklo), pleť mám jako miminko
Nepoužívám makeupy a pod, jsou to chemický ucpávači pórů, občas před menz vyskočí nějaký ten pupínek, nic nezakrývám…
Ja v prve rade používám výhradně prirodni kosmetiku.60 procent chemikálií v klasické prostupuje kuzi ihned do tela. A ano, veškerá drogerka neni nic jineho nez jina forma ropy, mňam. Plus dělám obličejovou gymnastiku, bankovani a masaze obliceje.Diky všemu dohromady vypadam o deset let mladší, jakmile se kazdy dozví vek, jen nevěřícně zira.
No asi hodne udela genetika, protoze od 13 kourim, do 34 jsem byla pravidelne po flamu a vic nez 25 mi jeste nikdo nerekl
je pravda, ze zhruba od 23 se o plet staram. pravidelne, dlouhe leta pouzivam kosmetiku la roche, a hlavne vichy, prirodni kosmetika bohuzel nikdy nebude mit takove vysledky a jeste k tomu drazdi plet..a ze jsem ji vyzkousela kvantum…pravidelne chodim na kosmetiku, hodne cvicim a taky se snazim zdraveji jist…jo zapomela jsem a pravidelnou navstevu solarka
takze za mne je zaklad genetika a pak kvalitne cistit a mazat a mazat a mazat ![]()
Tak absolutne nejhorsi na plet je koureni a spatna zivotosprava obecne. Co tak vidim kolem, drive nebo pozdeji to koureni dozene kazdou. U tech s „lepsi genetikou“ to akorat bude pozdeji.
Ja pouzivam Weledu pro mimina a pro oblast kolem oci si koupim obycejne serum, do ktereho si sama namicham cistou kys. hyaluronovou. Jim zdrave s dostatkem hlavne vit C a zdravych tuku. Ale nejlepsi je stejne kdyz se muzu potirat plet materskym mlikem… ![]()