Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, prosím, já jsem asi bl-á
nebo nevim…
Vysvětlete mi to prosím někdo polopatě…je mi 46 let, měřím 164, vážím 75. Kolik tak je můj denní příjem kalorií a kolik když chci zhubnout? Třikrát týdně chůze na pasu v tepovce a spáleno 500 kalorií za hodinu…
Mně to vyšlo na cca 1500 kcal denně a pokud chci zhubnout tak by měl být příjem kolem 1200?
Takhle mi to vyšlo v kalorických tabulkách…když je 500 výdej tak se příjem nějak navyšuje??? Už dva dny v tom tápu…prosím poradte, děkuji. ![]()
Asi tě zklamu ale každý to má jinak… I ty přístroje co měří spálené kalorie se strašně moc liší a dokonce kalorické tabulky jsou hooodne zevrubne. Nejlepší by bylo kdyby si zašla do fitka a tam ti udělali profi bodystat pokud to tam provádí… Tam té proklepnou, zjisti metabolismus a kolik máš přijímat kalorií atd… Ale kalorie mnohdy nejsou to podstatné.
@bessy
No hodnotu, co tu vygeneruje pás zapomeň. Nikam ho nenavyšuj, jen připočti tuto aktivitu koeficientem.
Z sebe doporučuju tuto kalkulačku: https://www.iifym.com/…-calculator/
Kalorické tabulky počítají pod bazál, tady máš vzoreček a podle něj si to vypočítej. Posílám ti celý odkaz, paní to tam má hezky vysvětlené http://doboje.blogspot.cz/…na-miru.html
@catchthem
BodyStat (asin InBody ani nic podobného) ti taky nedá přesné info. Myslíš, že to změří jak rychlý máš metabolismus, ne. Ono to počítá akorát dle množství slavů v těle a ani to není přesné. A tím jak se stravuješ si zrychluješ či zpomaluješ metabolismus.
@zvidavajanca píše:
@catchthem
BodyStat (asin InBody ani nic podobného) ti taky nedá přesné info. Myslíš, že to změří jak rychlý máš metabolismus, ne. Ono to počítá akorát dle množství slavů v těle a ani to není přesné. A tím jak se stravuješ si zrychluješ či zpomaluješ metabolismus.
Tak samozřejmě, že to nemůže být stoprocentní ale myslím si že určitě lepší než nějaké univerzální propocty. Mě to třeba zafungovalo ![]()
Díky za reakce, nějak mně to všechno otrávilo…večer to nastuduju
@catchthem
Tak já ti řeknu, že já bych podle toho držela dost hladovku a co znám lidi tak to mají tako tak. To, že si nastavíš nižší příjem bude asi dost jistě znamenat, že budeš hubnout, ale co budeš dělat pak, až se hubnutí zastaví - půjdeš s příjmem ještě níž?
@zvidavajanca píše:
@catchthem
Tak já ti řeknu, že já bych podle toho držela dost hladovku a co znám lidi tak to mají tako tak. To, že si nastavíš nižší příjem bude asi dost jistě znamenat, že budeš hubnout, ale co budeš dělat pak, až se hubnutí zastaví - půjdeš s příjmem ještě níž?
Ty, nemusíš s příjmem níž ale třeba s vydejem výš. Já jsem nehladovela a když tak jsem se dorvala zeleninou třeba… Já nechci nějak útočit, ale mě to fakt fungovalo ale to je celý ten problém od začátku dotazu. Každý je prostě jiný a metabolismus není věc konstantní. Člověk asi musí prostě zkoušet. Jen jsem nabídla svou verzi.