Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@AramisDeMar píše:
Taky vám přijde, že čím ošklivější jako dítě, tím hezčí jako dospělý a obráceně?
Říká se to. Moje kámoška má přenádhernou holčičku a taky mi tuhle říkala, že z toho má strach. ![]()
@laducha píše:
Moje dcera vypadala po porodu jako moje tchýně. Jako bonus měla hlavu jako koleno a otlačenou. Určitě jsem si nemyslela, že je nejkrásnější, ale teď se docela vyloupla
Příspěvek upraven 05.01.14 v 13:27
Moje malá byla taky celá tchýně ![]()
@laducha To je špršel od postýlky
?Aspon náš kluk si takovou díru vyrobil o postýlku a za půl dne mu to splasklo.
@Berenikee píše:
Jedno odlehcene tema.
Nedavno jsem byla v detskem koutku a byl tam vazne fesny tatinek s dcerou. Chucky by vedne ni byl ztelesnenim roztomilosti. Byl ji tak rok a pul, mela minimalne 15 kilo a obri hlavu se zapadlyma ocickama. A vyraz masoveho vraha. Podotykam, ze zadny down to nebyl, jen proste byla oskliva. Tatinek byl 185cm vysoky stihly brunet kolem 30tky. A je fakt, ze se nejak zvlast nesocializoval s ostatnimi kolem.Napadlo me - dokaze rodic objektivne zhodnotit vzhled sveho ditete? Nebo kazdy zije v iluzi, ze jeho ditko je nejkrasnejsi?
Můžeš mi říct, jakou bude mít tahle diskuze smysl? Každý dítě je pro rodiče, který ho miluje, to nejkrásnější
@lleennttiillkkaa píše:
Můžeš mi říct, jakou bude mít tahle diskuze smysl? Každý dítě je pro rodiče, který ho miluje, to nejkrásnější
Taky mam nejkrasnejsi chlapecky, ale fakt, to je naprosto objektivni.Ale myslim, ze snad rodice ty vzhledove nedostatky vidi, jen jim jsou jedno a navic, kdyz se na neco kouka furt, tak i obluda je min obludna
. Ja mam treba problem, ze mne se malokdy libi cizi deti, hlavne teda mimina, ta jsou pro me oskliva tak v 70-80%,ale samo ze to rodicum nevykladam (ale zas nelzu, najdu si neco jineho na pochvaleni, kdyz je osklive dite, miva aspon pekny svetrik
).Pozdeji se to zlepsuje,2-3lete deti se mi libi uz casteji a nektere jsou tak osklive, az jsou roztomile
.
Mám 3 děti, pro nás jsou ty nejhezčí děti i když třeba někdo jiný by se na něco podíval a něco našel, to nejde tak hodnotit, pro každého rodiče jsou jeho děti ty nej a ostatní si můžou myslet co chtějí.
Z ošklivého kačátka může vyrůst jednou krásná labuť a s krásného kačátka může vyrůst jednou ošklivá, opuchlá labuť
.
Myslim, ze byla fakt zdrava. Byla napresovana do oranzovych puncochacu, baculata tak na treti, vypadala jak potomek Marfusky, ale jinak si normalne hrala. Normalne zdrave dite.
No tak ja znam i mene hezke deti, ale predpokladam, ze z toho samozrejme vyrostou. Ale taky asi nejsem schopna objektivne ohodnotit svoje dite. Pro me je to naprosta hvezda jasna ![]()
Příspěvek upraven 05.01.14 v 15:12
@AramisDeMar píše:
Taky vám přijde, že čím ošklivější jako dítě, tím hezčí jako dospělý a obráceně?
Ano ano ano!! Já jsem byla vždycky ošklivé káčátko a teď si nemyslím, že bych byla nejošklivější. Zato ty nejhezčí spolužačky ze školky a ze základky jsou teď… mno… Přijdou mi,,tuctové" a obyčejné ![]()
Rodic nedokaze svoje dite hodnotit objektivne. Muj syn byl jako miminko dost osklivy. Mel dlouho silnou zlouteknu, dost krivy oblicej, protoze v panvi lezel dlouho na kosti, predilekci a stejne mi prisel jako to nejkrasnejsi dite na svete. Az d postupem casu na fotkach vidim ze to tak nebylo, ale nastesti z toho vyrost a je pekne batole.
@Berenikee píše:
Myslim, ze byla fakt zdrava. Jen byla asi po mamince, co tatinek radsi nepousti mezi lidi
Byla napresovana do oranzovych puncochacu, baculata tak na treti, vypadala jak potomek Marfusky, ale jinak si normalne hrala. Normalne zdrave dite.
co kdyby někdo hodnotil takhle tebe a tvoje dítě?
Hodne deti co potkavam mi prijdou osklive, ale zjistila jsem, ze je to hlavne tim, do ceho je navlikaj rodice. Kdyz vidim triletyho kluka ostrihanyho na blbecka k tomu oblecenyho do laclovych kalhot s medvidkama - tak muze mit oblicej sebekrasnejsi a stejne si reknu jezis ten je…
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat