Oslava narození miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1857
29.8.14 08:36

Mam mesicni mimco a za 14 dnu oslavu jeho narozeni. Ja to nejak moc neresim, bude to male pohosteni na uahrade, odpoledni kava, neco k tomu, bud upecu nebo objednam, podle toho, na co se budu citit a opeceme klobasy. Nemusis mit strach. Jen by me asi stvali ty lidi doma. Neslo by jim zaridit ubytovani jinde? U nas nikdo nebude, teda doufam. S prvnim klukem jsme to delali stejne, nikdy jsme neslavili brzy, jen manzel sel na chlastacku, ale oslava az cca za 1,5 mesice. Neboj, to zvladnes. Ja jsem po cisari a uz od 14 dne jsem funkcni. Ale chapu, ze je to protivne, my to taky delame z povinnosti, pac je to zvykem. S rodinou vsak nemame dobre vztahy, tak to pretrpim, ale je to jen jednou za dlouhou dobu, tak se to da. Taky bychom to radsi udelali s kamarady, ale predstava dvojich oslav me desi, tak jsme kamarady vynechali, necitili by se totiz nezi pribuznymi dobre, navic, kdyby nepralo pocasi, tak by se k nam vsichni nevesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.8.14 10:02

Děkuji moc za názory, dost jsem o tom přemýšlela a rozhodla jsem se, že jsem ochotná na to přistoupit v případě, že JÁ nic připravovat a organizovat nebudu. U nás v rodině nejsou nějaké „chlastací“ akce zvykem, jednalo by se asi o poklidné posezení… Když všechno obstará mamka s tchýní, tak ať si pro mě za mě slaví, jak chtěj, ale počítám, že i tak bych z toho měla tak maximálně stres a vůbec bych si to neužila. No, ale až se manžel dneska vrátí z práce, tak to ještě probereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
29.8.14 10:17

@AninkaCV asi by bylo nejlepsi, jak ti nekdo zminoval, usporadat to mimo domov a vy byste tam jen prisli, treba v restauraci. To by se libilo i me :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.8.14 10:41

Já bych to nedala. Muž oslavil narozeni s rodinou a známými v den narozeni, druhy den i za námi zvládl návštěvu v porodnici. Doma perfektně uklidil, nez jsme se vrátili. Návštěvy mi volali dopředu, zda se mohou stavit se podívat na mimi. Sama jsem rekla kdy a věděla na jak dlouho. Většina mela s sebou i nejaky ty zákusky a na kafe často ani nedošlo. Jen se sedělo kolem postýlky, obdivovalo a šeptem se vyprávělo :lol:. Opravdu slavili jsme až první narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 11:21

@AninkaCV tak já to spíš chápu tak, že manželova rodina chce vidět miminko. A pak chvíli společně posedět, když přijedou z daleka. To by mi nijak nevadilo.

U nás teda chlap oslavil narození prcka s kamarády, když jsem byla v porodnici. A hned po propuštění z porodnice jsem jela domů, kde byl prckův praděda a děda. Prcek se vyspal a pak jsem jela k mojí mamče, kam ještě ten večer přivedl chlap kamarády kouknout na mimčo. Ale já se po porodu cítila dobře a návštěvy, cestování mi nevadily.

• Citovat
  • Upravit
13046
29.8.14 16:18

M budeme mít oslavu narození syna na zahradě u našeho domu, bude to odpoledne a přijde rodina i aspousta kamarádů, já s prvním synem i s miminkem se pak uklidíme do domu, a ostatní mohou večer pokračovat v zábavě.. domů bych si ale takovéhle množství lidí nepozvala, u prvního syna který se narodil v listopadu taková oslava nebyla možná a tak přišla jen rodina na odpoledne a pak šli domů, a kamarády přítel pozval do hospody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
29.8.14 20:46

@AninkaCV Ty jo, to je docela mazec. To by mě ani nenapadlo…
U nás slavil manžel s kamarády, když jsem byla ještě v porodnici, moje rodina to zapila v hospodě a manželovo ani žádnou oslavu nedělala… Padly nějaký nápady ze strany mojí rodiny, že budou pít u nás a počkají na mě, až se vrátím z porodnice, ale to jsem hned zatrhla, že se budu vracet do prázdného, klidného a uklizeného bytu :lol: Já bych do toho nešla, budeš toho mít až nad hlavu. Ať přijedou, ale po menších skupinkách a občerstvení si vezmou s sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
29.8.14 21:13

U nás to bylo tak, v sobotu ráno jsem přijela z porodnice a ten den bylo i zapíjení malé. Ještě jsme bydleli v bytě u fot. hřiště, kde se vše odehrálo. Manžel si vše zorganizoval a já jsem pak odpoledne přišla na chvíli s kočárkem. Prohodila pár vět, známí okoukli malou a šla jsem domů. Oni pak oslavovali :)Ale nebránila bych se ani návštěvy u nás doma v menším počtu. Já byla v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
1.4.16 19:05

Dnes jdeme zapíjet miminko, co se kamarádovi dnes narodilo.. Nosí se něco k takové příležitosti? Můj si to už nepamatuje jestli mu někd oněco donesl /flašku, peníze/ byl totálně pod obraz :D Já myslím, že se nosí až když se jdeme podívat na miminko ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
1.4.16 19:08

@VerousekVra můj donesl domu nejaky dudliky a oblecky, ale myslim, ze toto se spis nosí az kdyz jdete okouknout miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
1.4.16 19:11

Dneska se jdete opít. Až půjdete k mimču, něco doneste dle možností, či přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
1.4.16 19:12

Příteli donesli flašku nebo nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
1.4.16 19:12

@VerousekVra manzel donesl taky par oblecku a hracek do kocarku, ale prevazne od kamaradu z prace, s temi se ja neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
1.4.16 19:17

Až miminkovi dárečky, teď tak příspěvek na útratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová