Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jjelena no vidíš 1.5. jsem měl s mojí ženou první opravdový rande:-)
Neslavíme, pro mě má větší cenu, když něco dostanu od manžela v průběhu roku jen tak. Stejně tak mu občas já koupím nějakou drobnost. Je to příjemnější než aby se dávalo v jeden den „na povel“.
@peta81 píše:
taky tak
ale spis z hecu jsme si otevreli sampano a dali si k nemu jahody. jinak se valentynu jen smejeme
My se milujeme a vyznáváme si lásku celoročně, ale tak každý důvod k minioslavě dobrý
.
U nás sladkost a kytka. ![]()
Valentyn je priserne kycovitej a komercni svatek. Puvodni myslenka dobra, ale z tech srdci pulsujicich ve vsech obchodech je mi blivno. Takze nijak, jsme spolu plus minus deset let a to, ze se mame radi, si rikame kazdy den sami od sebe, na to nepotrebujeme zapis v kalendari
A tak 1.5. je to stejně na povel jako na Valentýna, ne? 8.3. to samý.
Jmeniny, narozeny, výročí, všechno jsou to jen čísla v kalendáři, který se slaví NA POVEL. ![]()
To by bylo haló, kdyby chlap na povel nedovalil kytku na výročí. ![]()
@Talitha píše:
A tak 1.5. je to stejně na povel jako na Valentýna, ne? 8.3. to samý.
Jmeniny, narozeny, výročí, všechno jsou to jen čísla v kalendáři, který se slaví NA POVEL.
To by bylo haló, kdyby chlap na povel nedovalil kytku na výročí.
Přesně, nějak pak nechápu, k čemu jsou ostatní svátky, když jsou na povel. Co si udělat Vánoce nečekaně v létě, přeci to nebude na povel, kdy je všude tolik vánočních kýčů, a dárky se dají dávat celý rok.
![]()
Že se milujeme oslavujeme každé rano úsměvem a každý večer pusou na dobrou noc, takže u nas to vypadalo tak, ze vcera jsme šli spolu na kulečník a na nealko mojito a dnes jsme si objednali xxl pizzu, roztahli gauc a celý den se valeli u filmů
vylezly jsme jen na venceni psiska
tak nějak,,slavíme" až prvního máje, kdy chodíme na procházku k tresnovemu háji. Jediné co se u nas vážně slaví jsou narozeniny a výročí seznámení, prvniho sexu a svatby
Ale každý to má jinak, jen co ve svém okolí pozoruju, tak spíš puberťáci vážně hroti valentyna, jinak to moc nějak lidi neprozivaji, aspoň co pozoruji v mém okoli:-) že je to komerční svátek je bez debaty, ale to i první máj poslední roky… smutné že lidi už většinou nevědí, jaké původy ty svátky mají a co doopravdy oslavovaly.. ![]()
Příspěvek upraven 14.02.16 v 21:35
Dali jsme si pusu a poprali. Cukerinovy oslavy nas moc neberou.
@WaIl píše:
Přesně, nějak pak nechápu, k čemu jsou ostatní svátky, když jsou na povel. Co si udělat Vánoce nečekaně v létě, přeci to nebude na povel, kdy je všude tolik vánočních kýčů, a dárky se dají dávat celý rok.![]()
![]()
![]()
Dík.
Jsem ráda, že to někdo taky tak vidí.
Jasně, muže miluju cleý rok, celý rok si dáváme drobné dárky, celý rok na sebe myslíme. A přesto si rádi vzpomeneme speciálně i v tato data na povel.
Však život je tvořen rituály, mi to v zásadě přijde pěkný. A není nikde psáno, že musím mít byt plný srdíček, nemáme jediný valentýnský artefakt
. Prostě jen pozornost. ![]()
@Talitha píše:
Dík.Jsem ráda, že to někdo taky tak vidí.
Jasně, muže miluju cleý rok, celý rok si dáváme drobné dárky, celý rok na sebe myslíme. A přesto si rádi vzpomeneme speciálně i v tato data na povel.
Však život je tvořen rituály, mi to v zásadě přijde pěkný. A není nikde psáno, že musím mít byt plný srdíček, nemáme jediný valentýnský artefakt. Prostě jen pozornost.
My ho sice neslavíme, ale ne protože je na povel, nýbrž proto, že je to svátek převzatý, u nás nemá žádnou tradici.
Ale nemám nic proti slavícím.
![]()
@WaIl vanoce maji trochu jiny vyznam, nez oslavu. 1.5. je tradicni lidovy svatek, ktery k nam patri po staleti. Narozeniny bych do toho nepletla vubec.
Manžel pásky do obleků…já brusle a poprvé jsem stála na bruslích
![]()
Neslavime ho. U nás frčí 1.Máj. Ale 14.2. mě manžel požádal o ruku, takže ten datum pro mě význam má…A velkej ![]()
Ale teda musím říct, že bylo velice vtipné, když jsem včera byla u nás v Tescu a hned za vchodem samozřejmě chodba plná valentýnských serepetiček a mezi tím ti lidi, kteří se těmi hromadami přehrabovali a vybírali to nej