Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lear píše:
@hanka.br. A ty sis se mnou chtela hrat na pisku? Asi ne, ty jsi sem prisla byt strasne dulezita.
Jsi jak malý dítě. „Důležité“ jsme tady obě stejně, každá hot máme na věc jiný pohled, jenomže ty to prstě neuneseš. Budeš se ohánět „slušností“, ale ve skutečnosti nejsi schopná přijmout jiný názor v diskuzi, sotva budeš slušná i v reálu.
@hanka.br. a tobe se jako nelibi moje uprimnost?
To mi prece doporucujes, ne, byt uprimna, tak jsem.
@lear píše:
@hanka.br. a tobe se jako nelibi moje uprimnost?![]()
![]()
![]()
To mi prece doporucujes, ne, byt uprimna, tak jsem.
No vidíš to. A když jsou upřímní kluci na hřišti, tak je zle. Nejsi o nic lepší. ![]()
Zažila jsme to minulý rok a přesně jak píšeš..
Asi takto.. Fakt mě to mrzelo, byla jsem naštvaná i na děti, pak mě bylo líto kluka..
Ale uvědomila jsem si jednu věc. že prostě kamarádství se nedá vynutit. Prostě u nás přesně jak u vás dva kluci z naší ulice spolužáci, taky jsem si myslela, budou partička, ale prostě ne.. Odháněli ho, odstkovali..
Kluk si musel zístat jejich důvěru, trvalo to fakt rok… teď už s jedním chodí do školy, už i pro něho přijdou..
Určitě bych se nemíchala.. Já se jednou kluka zastala před dětmi a udělala jsme víc škody jak užitku..
Asi bych poradila, aby si našel jiné děti s jinýma si hrál, časem možná ho přijdou..
Můj názor je takový, že každý má právo si byvrat přátele.. Zažila jsem to právě i naopak, kdy jsem kluka nutila do hraní s dítětem od kamarádky a prostě neměl si s ním co říct..
Příspěvek upraven 22.06.16 v 15:11
@hanka.br. takze se ti moje uprimnost nelibi, ze
nejsi o nic lepsi, nez zapskli trollove, neb jsi nejen strasne sebedulezita, ale i celkem laciny demagog.
sorry, na trolly uz dnes nemam naladu.
Kluci na hristi jsou zli a sikanatori a ty to jen potvrzujes. Vrat se ke svemu smutnemu zivotu, a pokud nemas radu pro zakladatelku jinou, nez ze ma jeji dite snaset to, co tobe samotne vadi, tamhle jsou dvere.
@Janasas jenze on je asi veliky rozdil si s nekym nehrat a nekomu nadavat a vyhanet ho, jak pise zakladatelka.
Nektere kravy toto nazyvaji uprimnosti, ja sikanou a za sve dite bych se stydela, kdyby se tak chovalo!
Nemusi se s kazdym objimat a pratele si ma vybrat, ale nadavat nekomu a vyhanet ho je zatracene rozdil.
@Anonymní píše:
Jinak nemá s nikým problém, s dětmi mých kamarádek vychází v pohodě, akorát jsou mladší, tak si s nimi moc nevyhraje.
Dřív na hřiště nechodil, až ted asi týden tam chodí, protože jednou jsme šli kolem a on tam zahlédl spolužáky, tak jsem mu řekla, ať jde za nimi si pohrát.
A není synek spíš zamlklý, uťáplý, neprojevuje se, takový moc hodný - bez emocí? Pravda, takové děti jsou pro rodiče andílci hodní, ale pro vykřičený hrk brk kolektiv nejsou žádoucí..
Není to špatná vlastnost, je ta neprůbojnost odrazuje ostatní a tak ho do kolektivu nepříjímají..
@lear píše:
@Janasas jenze on je asi veliky rozdil si s nekym nehrat a nekomu nadavat a vyhanet ho, jak pise zakladatelka.Nektere kravy toto nazyvaji uprimnosti, ja sikanou a za sve dite bych se stydela, kdyby se tak chovalo!
Nemusi se s kazdym objimat a pratele si ma vybrat, ale nadavat nekomu a vyhanet ho je zatracene rozdil.
„…taky jsem slusna a zdvorila k lidem…“
Tak takhle se vyjadřuje slušný a k lidem zdvořilý člověk. Myslím, že v porovnání s tebou jsou ti kluci na písku úplní andílci.
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebuji radu.
Synovi je 8 let, začal teď sám chodit na hřiště, kam chodí i jeho 2 spolužáci a vždy za půl hodinky přišel, že ho odhánějí, že si s ním nechtějí hrát. Včera přišel s tím, že mu i sprostě nadávali a říkali ať vypadne.Dnes už ven nechtěl jít vůbec.
Dost mě to mrzí, zajímalo by mě, proč ho odhánějí, ptala jsem se ho, jestli se k nim taky třeba nechoval nějak nehezky, ale říká, že ne.On opravdu není konfliktní nebo zlý, takže vůbec nevím, proč si s ním nechtějí hrát a hrozně mě to mrzí za něj.
Samozřejmě mě napadlo na hřiště jít a zeptat se osobně dětí, co jim na něm vadí, ale zas mu nechci umetat cestičku. Jenže takhle on bude pořád trčet doma.
Vůbec nevím co dělat, jak to řešit. Máte někdo zkušenosti? Díky
diskusi jsme nedočetla, jen mě napadá - tři je na vztahy prostě blbý číslo. Tak se holt dají do kupy dva, kteří si víc sednou, a ten jeden jim tam zavazí.
Synovi bych řekla, at za nimi nechodí a nevnucuje se, na to že je ho škoda. A doporučila bych mu, at si najde jiného kamaráda, se kterým si víc porozumí. S dětma (rodičema) bych řešila až šikanu, to znamená kdyby si na něj někde počkali a ubližovali by mu.
@lear píše:
@hanka.br. k tobe jsem zcela uprimnanikoli zdvorila
A to mě vůbec neznáš. Ani jsem tě nezmínila, jen mám jiný názor, jsem úplně cizí člověk, o kterém nic nevíš, nikdy jsi mě neviděla - a úplně nesmyslně ses do mě pustila, jsi agresivní, zlá až hloupě. Je to tak do očí bijící agrese bez jediné příčiny. A ty tady budeš kázat o šikanátorech na hříšti? Nebo o mém smutném životě? Ale já nemám potřebu urážet cizího člověka ani mu podsouvat smutný život. Odkopala ses až tak, že je mi tě líto. A pokud ti to pomáhá, klidně mi nadávej dál. Je mi to jedno a nemám problém ti pomoci k lepšímu spaní.
@hanka.br. hele, nectu, co pises, tak nemarni cas. Napsala jsi stupidni blaf a ted hledas zpusoby, jak to obhajit, coz se ti nepodari.
@lear píše:
Dva mali sikanatori, tot vse.. mela bys tam byt a dat jim najevo, kde jsou meze. Deti vetsinou zkousi, kam muzou zajit, a pokud je kluk neprobujny klidas, tak se na nem zahoji. Kdyz tam budes a ukazes jim, jak si maji hrat, tak by to mohlo pomoci.
Pokud nepomuze, spoj ho s jinymi kamarady.
Tak tímhle toho svého kluka jenom shodíš
Nemůžeš ho vnucovat kolektivu, kde o něj není zájem. Daleko líp je nabídnout mu aktivity, kde si najde kamarády, co o něj budou stát.
@lear Co do Hanky šiješ? Vždyť má pravdu. Když jsou dva (nejlepší) kamarádi spolu sami na hřišti, tak možná prostě nechtějí mít společnost. V některých věcech jsou prostě tři blbý číslo. A jestli se kluk nedal odbýt prostým „nechcem si s tebou hrát“, tak prostě možná vystartovali. Jsou to děti, neumí se tvářit, že mají někoho rádi a nechtějí se přetvařovat, že si s někým chtějí hrát, jenom aby to jeho mámě nebylo líto.
Já si to ještě jako malá pamatuju, prostě se dělaly dvojice a party a „cizí“ byli nežádoucí…a i dospělí lidé jsou takoví. Možná zdvořilejší, protože vychovanější, ale nikoho nevezmou do party jen proto, že se ten někdo chce vnutit ![]()