Osvojení zanedbaného dítěte

151
23.1.16 22:24

Osvojení zanedbaneho dítěte

Ahoj holky… Prosim o nazor nezúčastněné osoby. Sestrenice meho bývalého partnera ma tříletou dceru. Cele tehotenstvi fetovala a nadále v tom pokracuje. Od dvou mesicu si malou pravidelně beru, oblekam ji platim skolku atd. Tri roky mi ona i jeji matka slibuji, ze způsob jakým žiji napraví. Veškerou výbavu (kocarek, postýlku atd ) mela po mem synovi. Pokazde kdyz mi ji davaji je spinava, smradlava(kouř z cigaret) s dlouhýma nehtama. Náušnice ktere jsem ji nechala dat, dali do zastavarny…X krát my volali at si pro ni prijedu ze mala zvraci hlady. Naposledy kdyz jsem pro ni jela jsem se sla podivat dovnitr. V dome pet stupnu, bordel, spina, zadne jidlo, hadry na hromadě a nahuleno. Malou jsem sebrala a tyden ji mam u sebe. Matka slibila ze mi ji da do dočasně pece nez se vzpamatuje. Jenomze jeji babicka…stejny socialni pripad(jeste ma sedmiletou dceru) ji najednou chce a tvrdí mi ze dostane 14 000 pestounsky. Vim ze ji chce jen proto. Nejsem přímá pribuzna…myslíte, ze je šance ze mi malou soudně daji. Sama mam dve deti, svuj dum a financni zajisteni. Dal nemuzu prihlizet tomu jak s ni zachazeji. Dekuji za jakýkoliv nazor ci radu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
23.1.16 22:32

@sarka 24 Mozna se mylim, ale mezi rodinou se nedostava prispevek na pestounskou peci. Podivej se na to, to by ji mohlo odradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
23.1.16 22:32

Rozhodně bych zašla na OSPOD a poradila se. Tohle je strašný. Chudák holčička. :(

Příspěvek upraven 23.01.16 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.1.16 22:33

Myslela jsme, e u prarodičů zrušili to pěstounství, že nechali jen ten příspěvek na výživu.
No jestli ti jí dají nevím, ale budu se modlit za tebe i za malou, aby se ti povedlo ji z toho pekla dostat.

Ani ti neumím poradit, na koho se obrátit, ale držím vám palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
23.1.16 22:33

Tak to je husté, oni tě teda pěkně využívají!!!nahlásila bych to okamžitě na sociálku a i to co ti řekla babička a zeptala bych se tam, možná by jsi měla šanci jí dostat do pěstounské péče, chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.1.16 22:34

Pokud je to tak, jak píšeš, divím se, že jsi nepodnikla příslušné kroky už dávno. Nevím, kolik jsou pěstounské dávky v konkrétním případě, ale u přímých příbuzných je to teď omezeno, dostanou hodně málo oproti tomu, když si dítě vezme do pěstounské péče někdo, kdo s ním nemá příbuzenský vztah(nebo vzdálený).Docházelo totiž k masivnímu zneužívání hlavně menšinami.

Myslím, že máš daleko větší šanci než babička, zvlášť pokud máš partnera(ale není podmínkou),dům a jsi finančně zajištěná. Babička je stará, to je její nevýhoda. A zvlášť, pokud by její zdravotní stav nebyl v pořádku. Soud by přihlížel i na to, že pěstounská péče má být dlouhodobá a mladá pružná rodina zajistí potřeby dítěte lépe než stará babička. S nikým se už nebav a podej si návrh na svěření do pěstounské péče - zajdi na OSPOD, tam Ti se vším pomohou. Můžeš zkusit žádat i o předběžné opatření, aby až do soudu mohla být malá u Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
23.1.16 22:36

@Jana206 Ono v dnesni dobe nemusi byt babicka stara, v jistych socialnich skupinach mohou byt babicky ve veku prvorodicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
23.1.16 22:38

Držím palce ať to dobře dopadne, chudák maličká, je mi jí moc líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 22:40

Až je mi z toho úzko. Držím vám moc palce, aby ti tu malou dali do péče. Hlavně ji odsud dostaň co nejdříve, než ji úplně zmaří. :,( :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.1.16 22:40

Hodnekrát jsem to chtela udelat :,(…ale bojim se, ze ji urady vezmou do dětského domova a neuvidim ji vubec. Kdyz je u me vubec se po nich nepta. Ve skolce mi rekli, ze jsou radi ze si ji beru, ze je to znat. To ze ona nebude mit pestounsky jsem ji rekla…at si to zjisti. Vim ze ji kolikrát dali diazepan aby spala a neotravovala je. Podotýkám, ze kdyz je u me nikdy neplace…od narozeni spi celou noc. Je za vse moc vdecna. Ma u me svuj pokoj. Me jde o to, ze nejsem přímá pribuzna. Abych nesla na socialku a oni mi ji nevzali a ja ji budu mesice dostávat z dětského domova. Takhle ji mam, kdyz to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
23.1.16 22:44
@sarka 24 píše:
Hodnekrát jsem to chtela udelat :,(…ale bojim se, ze ji urady vezmou do dětského domova a neuvidim ji vubec. Kdyz je u me vubec se po nich nepta. Ve skolce mi rekli, ze jsou radi ze si ji beru, ze je to znat. To ze ona nebude mit pestounsky jsem ji rekla…at si to zjisti. Vim ze ji kolikrát dali diazepan aby spala a neotravovala je. Podotýkám, ze kdyz je u me nikdy neplace…od narozeni spi celou noc. Je za vse moc vdecna. Ma u me svuj pokoj. Me jde o to, ze nejsem přímá pribuzna. Abych nesla na socialku a oni mi ji nevzali a ja ji budu mesice dostávat z dětského domova. Takhle ji mam, kdyz to jde.

Prestan myslet na sebe a zacni myslet na to dite. Pokud to ma doma tak hrozne, jak pises, bylo by mu lepe v detskem domove. Pises, ze ji nemas u sebe porad, takze jindy ten des zaziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 22:46

Pokud to je všechno tak, jak píšeš, snad by to měli zohlednit. A i kdyby se dostala do DD, i odsud by jsi snad mohla požádat o osvojení, případně si ji brát občas domů. Všechno by bylo pro ni lepší, než zůstávat v tom pekle. Sociálka by to stejně musela prošetřit a ve školce, sousedi, a tak by ti snad dosvědčili, že se o ni staráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.1.16 22:48

Pokud nejsou pro vás peníze až takový problém, já bych to resila tak, že bych se obrátila na právníka. Určíte najdete nějakého dobrého, který se zabývá presne těmito věcmi a pomohl by vám vyřídit a zařídit co je třeba, aby ta mala nemusela do decaku a byla konecne v klidu v normální rodine. Nedovedu si takovou hrůzu páchanou na dětech vůbec představit a vam moc drzim palce!!! Nechcete sem pak napsat, jak vše dopadlo? Určíte to nebude zajímat jen me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.1.16 22:48

@nostress -Prave :(…je zlata…je takova ticha. Ty dve se casto hádají a doma křičí a ja na ni vidim jak se to na ni zacina odrazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 22:49
@sarka 24 píše:
@nostress -Prave :(…je zlata…je takova ticha. Ty dve se casto hádají a doma křičí a ja na ni vidim jak se to na ni zacina odrazet.

V jejím zájmu bys to měla ohlásit co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová