Otázka na adminy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1804
19.3.26 17:44
@Bytsamsebou píše: Více

Proč? Normálně budu příspěvky přeskakovat jako nyní, číst umím, trhá mi to oči jen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.3.26 17:45
@Bytsamsebou píše: Více

A co já s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
19.3.26 17:53
@Heduš Homolková píše: Více

Však přeskakuj. Já taky hodně uživatelů přeskakuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
19.3.26 18:24
@Lily-of-the-valley píše: Více

Jo takhle, já používám slovo porucha a nějak mně to dnes nemyslí, tak mi to nějak nedoteklo :oops: jinak já jsem tím myslela, že slovo zmluva v dceři evokovalo něco, co se týká mluvení. Je teda pravda, že během hovoru neměla čas na to, aby se zamyslela, kdyby to četla, tak by to bylo určitě pro ni srozumitelnější. Jinak k tématu - myslím si, že implementovat sem překladač je to zbytečnost. Já třeba slovenštinu ovládám částečně i gramaticky, takže když jsem tady chtěla s jedním diskutérem něco řešit, tak jsem text zkopírovala do AI, aby doplnila diakritiku, interpunkci a opravila chyby, trhalo mi to oči víc, jako čeština, tam už se míra mojí tolerance velmi zvýšila. Je to otázka pár kliků. Dnes jsou dostupné dobré nástroje, které to umí dost usnadnit, tak nevidím důvod, proč to zrovna sem nějak aplikovat. Na druhou stranu si myslím, že na určitých místech by se mělo mluvit a psát česky a to spisovnou češtinou. Já třeba běžně mluvím nářečím a pokud bych takto na někoho mimo spustila tak, jak mně zobák narostl, tak mi nikdo moc nerozumí. Nemyslím si třeba, že by lékař měl s pacientem mluvit slovensky a automaticky předpokládat, že mu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
19.3.26 18:42

Admini by měli ( pokud by mohli ) spiš zatočit s neopodstatněnými anonymy. Překládat slovenštinu, to by mě tedy vůbec nenapadlo, že by o to byl zájem.
Podle mě je slovenštině rozumět mnohem víc než když Slezané spustí ponašimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13969
19.3.26 19:37
@Catalina123 píše: Více

A já si zase říkám, po té záplavě ukrajinských, arménských a kazachských lékařů u nás (speciálně na pohotovosti) by mi slovenština byla vyloženě milá a extra srozumitelná… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
19.3.26 19:39
@Anna766 píše: Více

nicméně beztak slovenštinu čtu nerada, mluvená mi nevadí a rozumím, ale ta psaná mi přijde krkolomná - jsem dyslektik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
19.3.26 19:41
@stinga píše: Více

Nejsem dyslektik, ale věřim. Mě nevadí vůbec. Mám i část rodiny od tatínka na Slovensku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
19.3.26 19:43
@admin píše: Více

Celkem to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
19.3.26 19:54
@Anna766 píše: Více
:) moje máma někdy vzpomíná, že v mládí přečetla Ságu rodu Forsytů ve slovenštině, a že na to byla hrdá, že to zvládla, ale prý to bylo náročné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
19.3.26 20:00

Ve slovenštině čtu béžně. Když jsem sbírala a četla detektivky Dicka Francise, tak některé se daly sehnat ve slovenštině dřiv než v čestině a četla jsem je tak bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
19.3.26 20:05

Mně přijde, že poslední dny admini nějak spí… Včera jsem nahlašovala evidentního trolla, co sem dal dvě telefonní čísla, každé jiné, ani jedno není smazané, profil pořád funguje. Přišel mi evidentní spam, profil pořád funguje. Jen diskuse od Avoňáka se, myslím, zamknula a smázla.

Ale jinak teda pochybuju, že o překlad ze slovenštiny bude někdo stát. Tak tři lidi, možná? Jednak mi přijde, že je tu těch příspěvků celkem málo (eseje IcePlanet7 nepočítám) a za druhé tomu naprostá většina lidí rozumí bez problému a vzhledem k občasným kiksům překladačů bude možná porozumění lepší, když to v té slovenštině zůstane. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
19.3.26 20:07
@TRG píše: Více

jo, také mi přišel spam - nabídka seznámení od nějaké Angličanky podle jména :nevim: a přišlo mi to 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
19.3.26 20:11

Shannon? :D Nebo si nějaký bot zakládá větší množství profilů a přišlo ti to odjinud? Zrovna jsem byla u počítače, tak jsem ten profil nahlásila a blokla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
19.3.26 20:12
@TRG píše: Více

ano, Shannon, zablokovala jsem si to v soukromých zprávách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...