Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Hezký den, prosím o zachování anonymity, jedná se pro mě o citlivé téma!! Chodí sem i známý a nepotřebuji aby věděli vše!S přítelem jsme spolu cca 5let. Cca před rokem u nás proběhla krize, nevím kdo to začal, každopádně vím že jsme se chovali jak malý děti. Co čert nechtěl naše krize nezůstala bez následků a já jsem otěhotněla. Rozhodli jsme se k tomu postavit čelem a dítko si nechat. Přítel od začátku ví že může a nemusí být otcem. Druhý potencionální otec o těhotenství ví, chvíli dělal, že ho to zajímá ale teď už je ticho po pěšině.
Ale abych se dostala k tomu co mě vlastně zajímá. Co když si náhodou potencionální otec vzpomene, že je dítko možná jeho a bude se chtít starat? Mohl by se přes soud něčeho domáhat? O domněnkách otcovství jsem si četla ale popravdě z toho moc moudrá nejsem. S přítelem jsme podepsali souhlasné prohlášení o otcovství, takže v RL bude přítel. Pár témat jsem tu pročetla, někde jsem i narazila, že když v RL je otec tak státu je jedno jestli je bio nebo ne.Předem dík za odpověď.
P. S. Kdo by chtěl moralizovat, poučovat nebo nadávat tak ať ani nepíše. Já si nadávám každy den
Jasne ze se muze pres soud domahat svych otcovskych prav ![]()
@Anonymní píše:Ale abych se dostala k tomu co mě vlastně zajímá. Co když si náhodou potencionální otec vzpomene, že je dítko možná jeho a bude se chtít starat? Mohl by se přes soud něčeho domáhat?
Jistě, pokud je otcem má stejná práva a povinnosti jako matka. Může se jich domáhat.
Bez ohledu na to, kdo je napsán v rodném listu se může domáhat svých otcovských práv. Když si vzpomene i po letech, že by někde mohl mít dítě, tak stačí aby soud nařídil testy otcovství a je to. Pak už jen záleží, jak testy dopadnou.
A proc by to delal? Zpetne bys mohla i ty zadat o doplaceni vseho za dobu, kdy otcem nebyl…a co testy otcovstvi? At muzes v klidu zit ![]()
@Kamijjka píše:
A proc by to delal? Zpetne bys mohla i ty zadat o doplaceni vseho za dobu, kdy otcem nebyl…a co testy otcovstvi? At muzes v klidu zit
Vždyť to dítě ještě není na světě, tak jaké doplacení? Nehledě teda na to, že dítě pro mě znamená více než peníze. A věřím, že i pro mnoho chlapů.
@N. evill píše:
Vždyť to dítě ještě není na světě, tak jaké doplacení? Nehledě teda na to, že dítě pro mě znamená více než peníze. A věřím, že i pro mnoho chlapů.
Však v dnešní době se dají proplatit i jen náklady spojené s těhotenstvím.
No jestli jsem to ale dobře pochopila, tak zakladatelka spíš stojí o to, aby si ten „potencionální“ otec nevzpomněl, tak předpokládám, že asi nebude chtít nic proplácet.
Mozno by som ho postrasila tym, ze ked si spomenie ze chce byt otcom tak bude musiet doplacat naklady na dieta… aby to on vzal ako prenho vyhodnejsie nespomenut si.
Domáhat by se mohl - může podat návrh na soud, ten nařídí testy DNA, pokud by dotyčný byl opravdu otcem, má právo dítě vídat, povinnost platit alíky. Pokud by z testů vyšlo, že otcem je přítel, je to pak bezpředmětné.. ale nechápu, proč by to dělal. Spíš bych předpokládala, že se sekne přítel, že řekne, že není otec a bude chtít testy ![]()
@Bábi Zlopočasná pokud mu pujde o dite, tak mu to asi bude jedno ne ![]()
Co vím, tak domáhat by se jistě u soudu i po letech mohl, ale je docela dost pravděpodobné, že pokud budete s otcem, který je zapsan v RL (a nebyl by bio), stále spolu žít a tvořit rodinu, přibude třeba sourozenec, nebylo by to v zájmu dítěte a soud by mu „dítě nepřiklepl“. čím později se možný bio otec přihlásí, tím větší šance pro vás.
Hezký den, prosím o zachování anonymity, jedná se pro mě o citlivé téma!! Chodí sem i známý a nepotřebuji aby věděli vše!
S přítelem jsme spolu cca 5let. Cca před rokem u nás proběhla krize, nevím kdo to začal, každopádně vím že jsme se chovali jak malý děti. Co čert nechtěl naše krize nezůstala bez následků a já jsem otěhotněla. Rozhodli jsme se k tomu postavit čelem a dítko si nechat. Přítel od začátku ví že může a nemusí být otcem. Druhý potencionální otec o těhotenství ví, chvíli dělal, že ho to zajímá ale teď už je ticho po pěšině.
Ale abych se dostala k tomu co mě vlastně zajímá. Co když si náhodou potencionální otec vzpomene, že je dítko možná jeho a bude se chtít starat? Mohl by se přes soud něčeho domáhat? O domněnkách otcovství jsem si četla ale popravdě z toho moc moudrá nejsem. S přítelem jsme podepsali souhlasné prohlášení o otcovství, takže v RL bude přítel. Pár témat jsem tu pročetla, někde jsem i narazila, že když v RL je otec tak státu je jedno jestli je bio nebo ne.
Předem dík za odpověď.
P. S. Kdo by chtěl moralizovat, poučovat nebo nadávat tak ať ani nepíše. Já si nadávám každy den