Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ernais píše:
Ja neofrnuju nos, ale z vlastni zkusenosti vim, ze jsou to spis vymluvy. I v dobach, kdy jsem byla velmi chuda studentka, jsem se stravovala celkem dobre, ono kdyz se nad tim jidelnickem premysli, tak to jde fakt za par korun, tolik k penezum. Mam onemocneni stitne zlazy a skoliozu, tolik ke zdravotnim limitum. Je mi 30+, chapu, ze s vekem se metabolismus chte nechte zpomaluje, ale opet zalezi, jak se k tomu clovek postavi. Po porodu jsem okamzite vypadala jako pred tehotenstvim, protoze jsem na sobe tvrde makala, aby to tak bylo. Dite mam jedno, dalsi ze zdravotnich a vekovych duvodu neni na poradu dne, ale verim, ze i s dalsim ditetem bych vypadala dost pravdepodobne stejne jako ted. U nas v rodine maji vsechny zeny po detech nadvahu a mizerny zivotni styl, tolik k rodinnym vzorum.
Ty si proste nevidíš dal než na špičku nosu. Když já to mám takhle tak všichni ostatní musí taky. Nepripoustis individualitu. To opovrhovani z tebe úplně čiší. Evidentně jsi ten základ neměla tak špatný jak tady hlasas.
@Ernais Napises mi pls svuj jídelníček a pohyb? Pro inspiraci. ![]()
@Ernais píše:
Ja neofrnuju nos, ale z vlastni zkusenosti vim, ze jsou to spis vymluvy. I v dobach, kdy jsem byla velmi chuda studentka, jsem se stravovala celkem dobre, ono kdyz se nad tim jidelnickem premysli, tak to jde fakt za par korun, tolik k penezum. Mam onemocneni stitne zlazy a skoliozu, tolik ke zdravotnim limitum. Je mi 30+, chapu, ze s vekem se metabolismus chte nechte zpomaluje, ale opet zalezi, jak se k tomu clovek postavi. Po porodu jsem okamzite vypadala jako pred tehotenstvim, protoze jsem na sobe tvrde makala, aby to tak bylo. Dite mam jedno, dalsi ze zdravotnich a vekovych duvodu neni na poradu dne, ale verim, ze i s dalsim ditetem bych vypadala dost pravdepodobne stejne jako ted. U nas v rodine maji vsechny zeny po detech nadvahu a mizerny zivotni styl, tolik k rodinnym vzorum.
Tak ja nevim, predstav si, ze treba otehotnet nemuzes a budou do tebe prat hormonalni koktejly. Pak skoncis na rizikovym a budes rada, kdyz ti dovoli cestu na zachod. Mam zname, co treba pulku tehotenstvi prolezely ve spitale. Jak presne si predstavujes, ze v takove situaci „na sobe muzou tvrde makat“?
Nerikam, ze se neda stravovat dobre i s malem, nerikam, ze si za obezitu spousta lidi nemuze sama a nevymlouvaji se na spoustu veci. Naopak s tim souhlasim, ale pokud toho daneho cloveka neznas, tak to tezko muzes vsechno tahle plosne hodnotit. Vsechno neni jen cerno-bile. Taky si uvedom, ze se tady poustite do holky, ktera je naprosto v normalni hladine BMI - naopak pred 3 lety byla v hladine podvyzivy (kdyz budeme pracovat s tim malem informaci, co tady mame).