Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@K. Rocánková píše: Více
Jak, neprošlo? Ty nemáš právo nikoho z rodiny k ničemu nutit, ani vlastního otce bohužel ![]()
@Liberalissima myšleno neprošlo v tichosti, abych se stáhla a dala mu pokoj. Chtěla bych to s ním probrat a vědět na čem jsem.
@K. Rocánková píše: Více
Ale on nemá ani povinnost to s tebou probírat.
Já chápu, jak to myslíš, ale pokud se s někým z rodiny nechci vídat, nechci mít blízký vztah, tak rozhodně nepřistoupím ani na žádné probírání a schůzky bez partnerů a já nevím co.
Jakkoli si o takových otcích myslím své teda.
Psala že ještě nedávno měli hezky vztah, proč by se s ní neměl chtít vidět? Je to jeho dcera a od ní vnoučatapokud nova manzelka na ne neni zvedava tak ok, ale pokud bych Já chtěla trávit čas se svým otcem, tak mu to řeknu. Rozhodně se potichu nestahuju do pozadí a neomezuju jen tak kontakt. On se nejspíš sám neozve, protože je rád že je rad, ani ho to zřejmě nenapadne.
Jedině to nechat prostě být, a neřešit to. Nechtějí, tak nechtějí.
Ale je to teda hrozně smutné, co tady čtu, že to není zrovna ojedinělé.. Nerozumím, jak je možné, že rodiči stačí vidět své dítě popř. to vnouče 2× za rok. Ano, síly ubývají, ale přece se nejedná o nějaké hlídání, nebo něco náročného, prostě normální návštěva, kde si člověk hlídá své dítě jako kdykoliv jindy.. A ne, nechápu to ani z pohledu té nové manželky, že má potřebu rozvracet vztahy ![]()
To mě pobavilo - sériový zakladatel rodin
a je tedy veeelmi moudrý, že si na stará artritická kolena pořídil novou ženu (předpokládám mladou) a další děti…která mu dávají zabrat. Z pohledu té jeho ženy - chce muže pro sebe, nechce se dělit, nebude se chtít dělit ani o majetek, který možná jednou bude v závěti. A nemá chuť, aby se vaše děti kamarádily.
Z tvého pohledu - velmi smutné - vídat se 2-4× ročně z tvé iniciativy, ten trapnovýlet je taková třešnička na dortu (jít 10min za němá jako byste měli choleru). S otcem bud promluvit osobně sama, jak to cítíš, nechat mluvit i jeho. Na dojímavé SMS bych nereagovala - za vše mluví jen a pouze činy dotyčného. Jak se říká - papír snese všechno.
Kamarádka zažila něco obdobného - otec si také opatřilo novou ženu a společně dítě, ale oni bydleli velmi daleko, takže se vídali tak 2-3× ročně jako ty, ona v té době ještě své děti neměla, a návštěvy probíhaly v pohodě, i se normálně kamarádily. Ale jen do času - problém nastal, jakmile otec umřel - dědictví, na které měla ta kamarádka nárok, ale nová žena samozřejmě nechtěla, ale musela ji vyplatit. Od té doby ani vidu ani slechu.