Otrávená dopoledne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
5.12.12 11:28
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Jsem doma a ucim se, abych mela casem dobre placenou praci a mohla delat praci, kterou chci. Jenze donutit se ucit je obcas velky problem. A pak jeste domacnost, ale to taky neni zrovna velka sranda.

Pokud se máš učit a nemůžeš se dokopat, tak doporučuju na učení změnit prostředí. Jít se učit třeba do knihovny, zalízt někam do rohu v kavárně, učit se s kamarádkou… Ono jak má člověk s sebou to učení a neciví na něj doma postel a ta starost o domácnost, tak mu nic jiného nezbude.
dobré je si udělat taky nějaký alespoň hrubý harmonogram, abys oddělila dobu, kdy máš pracovat, uklízet od doby, kdy máš doopravdy svoje osobní volno a nemusíš se cítit provinile, že jsi zalezlá v posteli nebo že neděláš nic „užitečného“.

A taky pokud nemusíš do školy ani do práce, tak klidně to dopoledne prospi, mě se stejně vždycky nejlíp učilo i dělalo v noci, kolem 1 ráno jsem byla nejsvěžejší, tak proč toho nevyužít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
5.12.12 11:31

Co to je válet se v posteli? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
5.12.12 11:32

:mrgreen: O zkouškovém jsem vždycky vstávala nejdřív ve 12, pak do 6 „flákání“ („ranní“ :D hygiena, snídaně :D, praní/žehlení/úklid, nákup, vaření). Od 6 do cca 10 relax u telky/knížky a pak jsem se do rána učila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.12.12 11:52

Aha, tak jestli se učíš, tak to je jasný :mrgreen: Taky jsem ráno vstala, pak přečetla celý noviny a věděla jsem, že mám před sebou „už jen“ 400stránek a ještě musím dát do kupy domácnost, než přijde pracující osazenstvo. No jenom ta vzpomínka mě teď dodatečně otrávila :mrgreen:
Konstruktivní radu nemám, snad je si určit nějaký režim, no a ten pohyb, ono s provětranou hlavou to i líp leze ;) Jedno zkouškový jsem proběžkovala a bomba :palec:

A druhý případ - prostě jsou lidi, co jsou ráno protivní a nehne s nima nic (jsou protivní doma, v práci, ve všední den, o víkendu, na dovolené trošku lepší), okolí si „jen“ musí zvyknout a pokud možno na ně nemluvit :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.12 12:05

Dekuju za hezke tipy. Problem je v tom, ze kdyz si to planuju, tak dobry. Ale kdyz to mam delat, tak se mi hrozne nechce ani vstat od stolu. Ale budu se muset proste premluvit a dokopat! :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.12 12:13

Spat cely den nemuzu, nejsem doma sama, partner rano vstava, ale vetsinou zustava pracovat doma. Rozhodne si zkusim den rozdelit na pracovni a svuj osobni cas. To, ze mam jeste v pet odpoledne cerne svedomi, ze jsem nic neudelala, je hrozne. :)

• Citovat
  • Upravit
663
5.12.12 12:18

Tak to já zase moc nemusím odpoledne… :mrgreen: Mám pocit, že to se vleče víc. Zkus si to užívat, nebo se něčím zabavit, ale pravidelně.
Já být sama doma celá dopoledne… jóó to bych zvládla práce a i bych si odpočinula. Hlavně je třeba si to všechno dopodrobna rozplánovat a pak třeba odškrtávat ze seznamu - budeš mít dobrý pocit z odvedné práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
5.12.12 12:21

Mám to podobně jako ty a nic s tím neumím udělat, u mě je jedno jestli jsem na mateřské nebo jsem chodila do práce, každé ráno vstávám otrávená a trvá to asi do cca 9.00hod. než si dám kafe, rodina a okolí ví, že na mě ty 2 hoďky moc nemluví, potom najednou jsem úplně v pohodě a nabitá energii, prostě mi asi dýl trvá se probrat a nastartovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.12.12 12:21

Naprosto vím o čem mluvíš a je mi tě moc líto!!! Tyhle stavy mám taky. A nejhorší na tm je, že když jsem teď v září školu dodělala, jsem na tom ještě hůř!! Pořád mám výčitky, že se válím doma a nechohjdím do práce a připadám si jako hroznej flákač. Přitom jsem na mateřské, ještě do léta budu, ale prostě se toho pocitu nedokážu zbavit. A to jsem si naivně myslela, že jak školu dodělám, budu mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.12 13:31
@blabola píše:
Naprosto vím o čem mluvíš a je mi tě moc líto!!! Tyhle stavy mám taky. A nejhorší na tm je, že když jsem teď v září školu dodělala, jsem na tom ještě hůř!! Pořád mám výčitky, že se válím doma a nechohjdím do práce a připadám si jako hroznej flákač. Přitom jsem na mateřské, ještě do léta budu, ale prostě se toho pocitu nedokážu zbavit. A to jsem si naivně myslela, že jak školu dodělám, budu mít klid.

Ja doufala, ze s materstvim tento problem definitivne skonci, ale kdyz to tak ctu, tak to neni vubec jiste. :-O

• Citovat
  • Upravit
5077
5.12.12 14:09

Jé, to znám. Tohle jsem mívala taky, když jsem se učila na zkoušky a pak státnice. Dokopat se a donutit si sednout k učení byl boj, pak už to šlo, ale ten první krok děs.
Nakonec pomohlo si určit časy, kdy se začnu učit, kdy budu mít přestávku a kdy budu uklízet, nakupovat atd. Prostě si zavést režim, zní to hrozně, ale to jediné fakt pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová