Dostala jsem prošlou bankovku :-/

1147
4.12.12 18:55

Dostala jsem prošlou bankovku:-/

Holky, co byste dělaly s prošlou bankovkou? Dnes jsem si chtěla něco koupit v trafice. Platila jsem 44 Kč a dala paní 200Kč. Ta si ji prohlédla a řekla, řekla, že je prošlá. :pocitac: Včera jsem byla v Globusu nakoupit a platila dvou tisícovkou. Pokladní mi vracela mimo jiné dvoustovku. Nevím, kde jinde bych k ní přišla. Tak jsem se šla ještě zeptat do jedné banky a ta paní na pokladně mi to potvrdila. Jenže co teď s ní? Zkoušet platit s ní radši nebudu.Jen ta paní v trafice se na mě dívala, jako bych byla nějaká padělatelka :cert: Sama jsem z toho byla překvapená a ona se na mě dívala jako na nějakou podvodnici, která ji chtěla obrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5009
4.12.12 18:57

Jak jako prošlá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sifa
4.12.12 18:57

Sla bych proste nakoupit do Billy, Penny, Lidlu a zaplatila.. neresila bych tu dvoustovku, horsi by byla treba dvoutisicovka.. nebo bez do banky ji vymenit

• Citovat
  • Upravit
8038
4.12.12 18:58
@suwari píše:
Holky, co byste dělaly s prošlou bankovkou? Dnes jsem si chtěla něco koupit v trafice. Platila jsem 44 Kč a dala paní 200Kč. Ta si ji prohlédla a řekla, řekla, že je prošlá. :pocitac: Včera jsem byla v Globusu nakoupit a platila dvou tisícovkou. Pokladní mi vracela mimo jiné dvoustovku. Nevím, kde jinde bych k ní přišla. Tak jsem se šla ještě zeptat do jedné banky a ta paní na pokladně mi to potvrdila. Jenže co teď s ní? Zkoušet platit s ní radši nebudu.Jen ta paní v trafice se na mě dívala, jako bych byla nějaká padělatelka :cert: Sama jsem z toho byla překvapená a ona se na mě dívala jako na nějakou podvodnici, která ji chtěla obrat.

Tak jestli je už stará, tak v bance by ti ji měli přece vyměnit, to ti ta pokladní nenabídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.12.12 18:59
@rosslyn píše:
Jak jako prošlá?

taky by me zajimalo jak jako prosla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.12.12 19:01

Nikdy jsem neslyšela, že by bankovka mohla být „prošlá“. Chybí jí nějaké ochranné znaky? Nepamatuju si, kdy se inovovaly nebo nějak měnily dvoustovky. Snad by to měla vyměnit aspoň centrální banka? Můžeš tu bankovku vyfotit? Docela mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.12.12 19:03

Předpokládám myslíš falešná ne prošlá. Jdi s tím do banky, mého pracovního partnera takhle odvedli z krámu policajti, když platil falešnou bankovkou. Udat dvoustovku ti za to nestojí.

• Citovat
  • Upravit
8038
4.12.12 19:03
@Cuarentena píše:
Nikdy jsem neslyšela, že by bankovka mohla být „prošlá“. Chybí jí nějaké ochranné znaky? Nepamatuju si, kdy se inovovaly nebo nějak měnily dvoustovky. Snad by to měla vyměnit aspoň centrální banka? Můžeš tu bankovku vyfotit? Docela mě to zajímá.

Jo, dobrej nápad vyfotit ji, kdyby to šlo, taky bych na ni ráda jukla. Občas se stane, že cizinci u nás ještě chtějí platit papírovou padesátkou, ale i tu mám pocit, že banka ještě vymění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.12.12 19:04

Našla jsem tento článek, letošní:
http://www.lidovky.cz/…y-domov.aspx?…

Pokud je tvůj případ, že bankovka je už z roku 1993 a postrádá některé grafické znaky, můžeš ji vyměnit ve všech pobočkách ČNB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.12.12 19:05

Bankovky nemůžou „projít“. Buď není platná a nebo je falešná. Jinak jak říkají holky, v bance by ti ji měli vyměnit za jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.12.12 19:06

Prošlou bankovkou myslím opravdu prošlou tím, že na zadní straně bankovky není to kolečko, co tam ty nové, klasické platné bankovky mají mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.12.12 19:07

Myslím, že náhradu v bance rozhodně nedostaneš. Jenom ti ji zabaví.

• Citovat
  • Upravit
8071
4.12.12 19:08
@suwari píše:
Prošlou bankovkou myslím opravdu prošlou tím, že na zadní straně bankovky není to kolečko, co tam ty nové, klasické platné bankovky mají mít.

Jo tak to je neplatná, z roku 1993, vymění ti ji v každé pobočce ČNB, asi budeš muset do většího města. Ale prý jsou takových bankovek mezi lidmi kvanta, asi ve strožocích. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.12.12 19:08

Fotku dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačkaaaaaaaa
4.12.12 19:09
@Sifa píše:
Sla bych proste nakoupit do Billy, Penny, Lidlu a zaplatila.. neresila bych tu dvoustovku, horsi by byla treba dvoutisicovka.. nebo bez do banky ji vymenit

fakt super řešení :cert: a kdyby si v tom frmolu toho nevšimla ta pokladní, tak by jí musela zaplatit ze svého.

Stará bankovka se pozná podle toho, že pod nominální hodnotou není ten znak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová