Jak pomoct těhotné 16leté sestře?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.11.12 22:23

Jak pomoct těhotné 16tileté sestře?

Ahoj holky mám hroznýýýýýýý problém, mám sestru které je 16 let a je měsíc těhotná-rodiče ji stejně jako mě vyhodili z domu ale s rozdílem tím že mě bylo 18let a jí bylo 15let-matka nadělala šílené dluhy a začali hodně pít odstěhovali se s ní na druhou stranu republiky před dluhy-kterým neutečou ale udělali to již po třetí a my nyní nemáme jak za sestrou jet ani ji nijak než ji posílat nějaké věci po nás a teď už pomalu po našich dětech poslat.Je možné nějak pomoct od úřadů? nevím co se setrou dělat jsme tři a té nejmladší by jsme chtěli nějak pomoct!!!Je nyní u přítele a jeho sestry ale přítel se stará o těžce nemocnou maminku a tak nemůže chodit do práce a tak těch peněz není vlastně téměř vůbec nazbyt :,( :,( :,( :,( :,( není dne kdybychom s druhou sestrou neplakaly :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
28.11.12 22:30

No pockej, ji je 16 a kdo ji zivi? Kdyz se o ni nestaraji rodice, ma opatrovnika? Kolik je priteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
28.11.12 22:31

Vzhledem k veku je sestra jeste pod zakonem a zodpovednost za ni maji rodice. Takze jedine na ne poslat socialku, ale to by skoncila v detskem domove nebo u nekoho jineho kdo by si ji vzal do pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.12 22:33

O nemocnou maminku se může starat tvá sestra a přítel může do práce. Kolik je let jejímu příteli? Ona je nezletilá a dítě po porodu bude svěřeno do péče někoho plnoletého. Ona, pokud není plnoletá si dítě nechat nemůže. Leda, že by ji při porodu nebo před ním bylo 17 let a on si ji vzal a tím ji splnoletnil.

• Citovat
  • Upravit
4466
28.11.12 22:35

No já jsem měla dítě v 16 a není to žádná sranda :nevim:
chce si malý nechat? Jak dlouho je těhotná? Chodí na prohlídky? Je si jistá otcovstvím? Chce její přítel miminko? Bude u něj v rodném listě? Kde budou bydlet? Uvědomuje si, že bude pod dohledem sociálky až do 18? Bude muset minimálně 2× k soudu. Musí jít na sociálku - péči o dítě. Dá se domluvit, že bude bydlet u přítele, ale budou chtít aby se snažila. Fakt to není sranda, zažila jsem to.

to je miliarda otázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.11.12 22:36

Ona ale nemůže žít u přítele - kdo za ni zodpovídá? I kdyby jste řekli, že to nikomu nebudete hlásit, tak se to sociálka dozví buď během těhotenství nebo po porodu. Nemůžete to nahlásit na sociálce a vzít si sestru třeba na sebe? Možná by dostávala nějaký příspěvek sama na sebe. Nehledě na to, že když nebude mít jiného poručníka, tak mám dojem, že jí nedají rodičák do ruky, ale bude chodit jejím rodičům, kteří za ni zodpovídají a ti jí ho bohužel nemusí dávat a to bude totálně v háji. Být vámi začnu makat na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.11.12 22:38

Ano, kolik je příteli? Když nechodí do práce, tak má tedy v péči dlouhodobě nemocnou maminku, nebo je na ÚP a bere / nebere příspěvky?
Sestra ať si přeruší studium, vzhledem k těhotenství jí ho přeruší na dva roky a pak může pokračovat (pokud se na to necítí - nedivila bych se, tak jsem se necítila). Hlavně ať kouká chodit na ty prohlídky, sociálka na to strašně kouká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.11.12 22:38

Rodičák jí samozřejmě dají a stejně tak i porodné a přídavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.12 22:41

Je jí 16let, bydlí u přítelovo sestry, 17let jí bude v říjnu a termín porodu bude někdy v červenci, naši jsou alkoholici a mají šílené dluhy které jsou kolem milionu, já vůbec nic nevím - určitě nemá žádného opatrovníka- příteli je 29let a neví kam se obrátit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.12 22:42

Bez anonymity-bohužel je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
28.11.12 22:43

Tak tohle bude hodně zapeklité :nevim: je pod zákonem a oficiálně by měla byt bud u rodiču nebo někde v domově pro mládež kde sou maminky mladé s dětmy. Leda jak pišou holky aby se nechala zplnoletnit a přítel si ji vzal..jinak bude muset miminko byt opravdu napsane na někoho jiného! A nebylo by jednodušší aby se o maminku starala přitelova sestra a on a ona se přistěhovali někam kvám když byste jim nabídly pomoc a vše se urovnalo tím že ty bysi byla jeji opatrovník a tím padem měla miminko na sebe? Jinak važně nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.12 22:43

Nevím od kud se chytnout… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
28.11.12 22:46

A ona si to chce nechat? Je ti jasny, ze pokud socialka prijde na to, ze je vlastne bezdomovec, muze ji dat do decaku? me se to cele moc nelibi. 30 letej chlap zbouchne takovou holcicku a nema ani praci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.12 22:46

Jsme 600km od sebe holky, to je ten problém!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.12 22:47
@pikola píše:
A ona si to chce nechat? Je ti jasny, ze pokud socialka prijde na to, ze je vlastne bezdomovec, muze ji dat do decaku? me se to cele moc nelibi. 30 letej chlap zbouchne takovou holcicku a nema ani praci? :think:

A proč si myslíš že se ptám co dělat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová