Ovulace bez menstruace po Norethisteronu

Anonymní
19.7.24 09:31

Ovulace bez menstruace po norethisteronu

Ahoj holky, prosím o radu. Dostala jsem norethisteron kvůli neustupujicimu krvaceni ( jeden jsem menstruaci měla, druhý ne, pak zase jo…), po dohrání norethisteronu jsem měla dostat MS, ale je to již více než 3 týdny, a nic. Byla jsem proto u gynekolozky, aby mi píchá injekci na vyvolání MS
Ta mi udělala ultrazvuk, a řekla, že mám ovulaci, že mám příští za dalších 14 dnů.
Je možné mít ovulace bez menstruace?
Snažíme se o miminko, tak mám strach, aby to vůbec šlo. Už nejsem nejmladší. 36 let. 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2293
19.7.24 10:42
@Anonymní píše: Více

Máte-li problémy s MS, můžete mít problém s hormony. Najděte si něco o estrogenové dominanci a o hormonální nerovnováze a najdete tam i to, co se s tím dá dělat, obzvláště když se chcete snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.24 12:14

@LadaSva Děkuji
Mně gynkolozka brala i krevní test na hormony, a prý v pořádku. Tak už opravdu nevím. Břicho mám jako balon.

• Citovat
  • Upravit
2293
23.7.24 13:08
@Anonymní píše: Více

A sdělila vám, jaké máte skutečné hodnoty, nebo pouze řekla, že je máte v pořádku? Mě jedna paní, co řešila PMS napsala, že ji lékařka řekla to samé. Ale výsledky měla a tak mi je poslala. V první polovině cyklu, tedy odběr 2-5DC měla hodnoty v referenčních hodnotách a i poměr estradiol/progesteron v přijatelném poměru, měl by být alespoň 1/50. Ale druhý odběr 22DC měla progesteron na poloviční hdonotě z prvního odběru, tedy jasný nedostatek progesteronu ve druhé polovině cyklu (zřejmě chybějící ovulace) a tedy jasný stav v případě PMS viz obrázek.
Silná a nepravidelná MS se dá upravit bylinami a doplňky a také jsou doporučované byliny a doplňky na podporu otěhotnění.
Tedy pokud lékařka neshledala jiné gynekologické problémy, pak máte vysoce pravděpodobně problém s hormony.
A dohledejte si ty příznaky estrogenové dominance, třeba se v tom najdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí