Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pavla.velova Vůbec si z toho nedělej hlavu. Už roky jsem přemýšlela, jak to, že nikdy nemám tak výraznou čárku jako tu druhou, kontrolní - a přesto jsem ovulovala, a hezky a pravidleně (občas jsem viděla folikul na utz, měla potvrzeno jeho prasknutí). Ovulace prostě proběhla, jen ji test spolehlivě nezachytit - u mne už i slabá druhá čárka znamená, že se něco chystá
Po roce testování jsem zjistila, že moc záleží, jak hodně piju, a testovat se musím několikrát denně (pak jsem schopná zachytit výraznější druhou čárku). A když už mne to vůbec nebaví, použiju digitální ovu test ![]()
@Nicky B no já sem už právě že všeho zmatená i z té teploty že všeho protože se snažíme o miminko tak sem myslela že to pnutí celého podbřišku je třeba že přijde už konečně ovulace a nic podle testu tak uvidíme jestli 29 dorazí ms nebo ne ![]()
@Nicky B no já sem už právě že všeho zmatená i z té teploty že všeho protože se snažíme o miminko tak sem myslela že to pnutí celého podbřišku je třeba že přijde už konečně ovulace a nic podle testu tak uvidíme jestli 29 dorazí ms nebo ne ![]()
Ja jsem nikdy ovubtesty nedelala. Mam cyklus 28 dni a jela jsem podle aplikace v mobilu a klaplo to uz 3×
. Co tak sleduju, tak ovu testy jsou dost matouci…
Ahoj holky, doufám, že mi některá poradíte
tři dny si dělám ovulační testy, vychází negativně, jsem teď 7DC, cyklus mám plus mínus 26 dní dlouhý. Včera byl na testu malý duch, dnes je úplně bílo. Omlouvám se za naturalisticky popis, ale dnes mě celý den poboliva podbřišek, hlen je teď večer bílkovy a děložní čípek úplně měkký a určitě otevřený. Mám nebo nemám ovulaci? Ani jeden z testu nevyšel pozitivně. Dá se jim věřit? Minulý cyklus čárky na testech pěkně sílily. Je možné, aby hladina hormonu náhle stoupla a hned zase klesla? Už tomu vůbec nerozumím. Je ještě šance, že ovulaci zachytím, že bude dneska? Kdy se teda snažit. Promiňte mi tisíci dotaz, ale už se v tom sama nevyznám. Děkuji za pomoc.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, že mi některá poradítetři dny si dělám ovulační testy, vychází negativně, jsem teď 7DC, cyklus mám plus mínus 26 dní dlouhý. Včera byl na testu malý duch, dnes je úplně bílo. Omlouvám se za naturalisticky popis, ale dnes mě celý den poboliva podbřišek, hlen je teď večer bílkovy a děložní čípek úplně měkký a určitě otevřený. Mám nebo nemám ovulaci? Ani jeden z testu nevyšel pozitivně. Dá se jim věřit? Minulý cyklus čárky na testech pěkně sílily. Je možné, aby hladina hormonu náhle stoupla a hned zase klesla? Už tomu vůbec nerozumím. Je ještě šance, že ovulaci zachytím, že bude dneska? Kdy se teda snažit. Promiňte mi tisíci dotaz, ale už se v tom sama nevyznám. Děkuji za pomoc.
7 den cyklu je na ovulaci brzy.pri delce cyklu 26 dni je ovulace cca 12.den.
@Tichošlápek ahoj a děkuji moc, podle kalendáře jedné chytré aplikace
kam si zapisuji skoro rok MS, mi vypočítává ovulaci za dva dny. Zmátly mě slabé čárky včera a předevčírem a dneska ani ťuk.
@karkarka děkuji. Jsem teda matematik na entou
špatně počítám jsem dneska 10DC, špatně jsem to spočítala, jak jsem skočila v kalendáři z ledna na únor.
@Anonymní píše:
@karkarka děkuji. Jsem teda matematik na entoušpatně počítám jsem dneska 10DC, špatně jsem to spočítala, jak jsem skočila v kalendáři z ledna na únor.
Pocitej s ovulaci tak za dva dny.tahly(ovulacni) hlen ji predchazi.
No, holky, po precteni tohoto tematu se na ty ovu testy asi taky vykaslu… merim si BT 3 mesice a vzdy mi vysla nejvyssi teplota (ovulace) tesne pred MS a nebo behem ni…
teplota byla vyrazne vyssi, ale ovu test mi ovulaci nepotvrdil… tez se uz snazime o mimino a zatim se nedari, tak uvidime.