Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sad 1 píše:j.a.n.i1 píše:já nevím, mně teda při těch 15-20% šanci na otěhotnění v jednom cyklu, vychází i statisticky, že zhruba do půl roku, +-, by se mělo podařitsad 1 píše:Jinak to s tím rokem není alibismus, ale statistika
Můj názor je ten, že pokud se trefujou lidi do ovulky a mají pravidelný styk a do půl roku neotěhotní, je problém zpravidla někde jinde. Ať už se mnou někdo souhlasí, či ne. Takový řeči, že do roka se nic neděje, to je pouze alibismus některých doktorů. Můj dr. třeba začíná dělat hlubší vyšetření už po půlročním neúspěchu, a ví, proč.
Pravděpodobnost otěhotnění pokud jsou oba zdraví je cca 15-20% v jednom cyklu, takže do půl roku statisticky otěhotní přibližně 60-70% párů, do roka pak 90-95%, takže proto se běžně nechává ten rok, minimalizují se tím „zbytečná“ vyšetření.
Jinak já to taky začala řešit dříve, s ohledem na věk… no a byla jsem přesně ten případ, kdy to bylo zbytečné, povedlo se to samovolně 8 měsíc, těsně před objednanými vyšetřeními![]()
![]()
To mi můj dr. taky říkal, tuto statistiku, a proto to začíná řešit po půlročním neúspěchu. Ale to je fakt co doktor, to názor, já jsem vděčná tomu mému, že mě zbytečně nenechává se snažit, když jsem problém měla.....
Za půl roku je to těch 60-70%, nemůžeš to sčítat ![]()
Tři měsíce jsme se snažili. Pak jsem použila ovulační testy. Zjistila jsem, že mám ovulaci až 21.den cyklu. Hned jsem otěhotněla, ale potratila v začátku. Další měsíc jsem opět zkusila ovu test v době kolem 20dne cyklu a hle- byla, takže jsem zase otěhotněla ![]()
Nainuva píše:
Tři měsíce jsme se snažili. Pak jsem použila ovulační testy. Zjistila jsem, že mám ovulaci až 21.den cyklu. Hned jsem otěhotněla, ale potratila v začátku. Další měsíc jsem opět zkusila ovu test v době kolem 20dne cyklu a hle- byla, takže jsem zase otěhotněla
Závidím
lokofa píše:Nainuva píše:Závidím
Tři měsíce jsme se snažili. Pak jsem použila ovulační testy. Zjistila jsem, že mám ovulaci až 21.den cyklu. Hned jsem otěhotněla, ale potratila v začátku. Další měsíc jsem opět zkusila ovu test v době kolem 20dne cyklu a hle- byla, takže jsem zase otěhotněla
Díky, měla jsem štěstí. Ale co mám kolem sebe kamarádky, tak tři čekaly rok
ani si nechci představit, jak pak člověk musí být nervozní.
lokofa píše:
Moje dr se začala pídit po půl roce. První hormo profil, folikulometrie a spermiogram…
Pak když to pořád nešlo, další vyšetření v car.
Mě můj Dr řekl, že po roce když nám to nepůjde, tak půjde manža na spermio. Pak až já na další vyšetření.
Nainuva píše:lokofa píše:Díky, měla jsem štěstí. Ale co mám kolem sebe kamarádky, tak tři čekaly rokNainuva píše:Závidím
Tři měsíce jsme se snažili. Pak jsem použila ovulační testy. Zjistila jsem, že mám ovulaci až 21.den cyklu. Hned jsem otěhotněla, ale potratila v začátku. Další měsíc jsem opět zkusila ovu test v době kolem 20dne cyklu a hle- byla, takže jsem zase otěhotnělaani si nechci představit, jak pak člověk musí být nervozní.
Tak u prvního jsem neměla čas přemýšlet. Kopa práce…pak honem domu.
U druhého už jsem byla doma na rodičáku a to už trocha času přemýšlet byla
my jsme se snazili tri mesice a ten treti mesic jsem pouzila ovulacni testy a hned se zadarilo..takze u me to vyslo napoprve a kamosce po skoro dvouletym snazeni to diky ovutestum taky vyslo napoprve a to prave ona mi je poradila
takze za me doporucuju ![]()
Nainuva píše:
tak to jsem na tom stejne..ja jsem jednou potratila a pak jsem vyzkousela ovulacni testy a taky jsem prisla na ovulaci az 21.DC a hned jsem otehotnela diky testum ![]()
AliceP píše:
my jsme se snazili tri mesice a ten treti mesic jsem pouzila ovulacni testy a hned se zadarilo..takze u me to vyslo napoprve a kamosce po skoro dvouletym snazeni to diky ovutestum taky vyslo napoprve a to prave ona mi je poradilatakze za me doporucuju
Ale já si myslím,že jen ovu testem to není.
To jste se jako milovali do 14dc (kdy podle knížek je ovu) a pak už ne??
lokofa píše:Nainuva píše:a měla jsi i jiné příznaky ovu? hlen, čípek, bolest v podbřišku???
Závidím
AliceP píše:Nainuva píše:tak to jsem na tom stejne..ja jsem jednou potratila a pak jsem vyzkousela ovulacni testy a taky jsem prisla na ovulaci az 21.DC a hned jsem otehotnela diky testum
Proč díky testum, test tě neoplodní.
pak leda, že jste se milovali opravdu do max 16dc a pak nic?
Přece manželé, kteí se milují dvakrát, třikrát týdne ovulaci nepropásnou
Denisa7 píše:lokofa píše:Nainuva píše:a měla jsi i jiné příznaky ovu? hlen, čípek, bolest v podbřišku???
Závidím
Já třeba ovu poznám podle hlenu a většinou bolesti
no já myslím, že se to propásnout může. Protože pokud spermoušky nevydrží (i když se píše že i 5 dní…) tak pokud je ovulka 13DC, sex je 12Dc a pak 14DC, tak prostě spermouše z 12 dne nevydržely a vajíčko které se uvolnilo 13 DC tak do 14 dne večera prostě taky ztratilo životnost ![]()
ale to je jen má teorie. ve čtvrtek testím a hotovka!
Denisa7 píše:
no já myslím, že se to propásnout může. Protože pokud spermoušky nevydrží (i když se píše že i 5 dní…) tak pokud je ovulka 13DC, sex je 12Dc a pak 14DC, tak prostě spermouše z 12 dne nevydržely a vajíčko které se uvolnilo 13 DC tak do 14 dne večera prostě taky ztratilo životnost
ale to je jen má teorie. ve čtvrtek testím a hotovka!
Jéééžiš proč by nevydrželi????
Dva dny v plodném období vydrží.
teorie se mi zdá divná.
Jinak pro její vyvrácení, naše milování bylo 8dc, ovu 14dc a těhotná jsem byla
hmmm to je hezké. To bych taky brala. Škoda, že u mě tahle teorie neplatí. 8dc jsme sexovali už mockrát.
No, však já vím, že těch faktorů je mnoho,proč to nejde otěhotnět.