Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, snažíme se o miminko, dělám si ovulační testy, jenže, brala jsem měsíc antidepresiva Prosulpin 50mg ale měla sem vedlejší účinek na Hormon Prolaktin, ten měsíc sem měla ovulační testy se dvěmi čárkami velmi slabé ale každý den, menstruaci sem nedostala ale Antidepresiva již neuzivam víc jak měsíc a Dr. Mi to vyměnila za Trittico prolong a Trittico ac, což by prý nemělo mít vliv na početí. Během dnů Kdy měla být menstruace jsem měla stejně menstruační bolesti, teď mám zhruba týden a pár dní po tom co jsem měla mít menstruaci a znovu mě bolí vaječníky, jako by měla byt ovulace, ale opět každý den jen slabe čárky. Těhotná nejsem, těhu testy si taky dělám. Tak to nechápu proč to tak je? Nebo jak to prosím řešit? Stalo se to tak také někomu? Děkuji
![]()
Zkus test na covid, ten ti možná nadělí pozitivní výsledky.
@Raketka97 máš rozhozený cyklus těmi předchozími léky, co jsi brala. Proto nemáš ovulaci (a tím pádem ani menstruaci). Dej tomu čas. Pokud by se to táhlo déle, tak navštiv gynekologa. Na ovu testy se teď vyprdni.
@BrnackaM ano taky si říkám, že to chce čas, jen sem doufala, že ty léky ze mě vyprchaji rychleji 🙏 a nechápu ty dvě čárky má testu proč tam jsou i když tak slabé 🤷🏼♀️
@Raketka97 určitá hladina LH (na kterou reaguje ten ovu test) je v těle po celý cyklus. Takže tam vždy něco bude.
@BrnackaM aha, právě u prvního dítěte jsem také dělala ovu testy, a prostě když nebyla ovulace tak test byl čistě bílý, Žádný náznak druhé čárky, a když ovu byla tak dvě stejně silné, ale teď mám Kazd den tu druhou takovou slabou, ale je tam, proto mě to mate. 🙏 😊
@Raketka97 nj, ale tělo není stroj. Co platilo před prvním dítětem nemusí platit při druhém. Navíc ze své zkušenosti vím, že se to liší pomalu měsíc od měsíce.