Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já chápu, že si asi myslíš, že to mohlo pár dní počkat a asi mohlo. Ale faktem je, že protoho člověka je to tak hrozné, že má právo zachovat se méně citlivě, než bys možná chtěla.
@Cenarius píše:
Určitě ne. Měl si chcípnout v klidu sám a neměl s tím nikoho otravovat. A ještě vám tím, že umře zkazil celý vánoce, sobec a h*ajzl to je.
Ze jo…me v patek vecer umrela prateta, to teda taky nevim, jestli ji odpustim, takhle nam kazit svatky…
Ty vogy, co z nekterych lidi dokaze vypadnout, to je fakt sila.
@kruel píše:
Jestli je někdo smrtelně nemocný, asi je mu zrovna v tu chvíli u pr.dele jestli se to hodí říct tehdy nebo tehdy. Kdy je vhodná doba toto oznámit? Podle mě nikdy…atmosféra podle mě udělala své, rozhodně bych se za to na něj nezlobila
No já nevím, mě by mozna víc bolela představa, jak to budou ostatní prožívat, než samotný fakt.
A vhodná doba na sdělení takové věci by byla kdy? Podle mě nikdy. Třeba to dotyčný chtěl říct všem najednou, ulevit si. Jen těžko si dovedeme představit jaký břímě nese. Mě zase přijde nevhodný to, že to tady vytahuješ, když sem dotyčný chodí i když jsi pod anonymem.
Kedy je vhodná chvíľa toto oznámiť? Chcel aby ste to vedeli, zrejme to nedokázal držať v sebe.. podľa teba vám zničil vianoce, ale pamätaj, že on má zničený život, možno posledné vianoce..
Vhodná doba to asi není, ale myslím ze by u tebe měli převládat úplně jiné pocity, než ze mi nekdo zkazil Stedry Vecer
![]()
A proč ne? Všude se mele o tom jak jsou Vánoce svátky lásky, rodiny a soudržnosti…
tak proč by se nemohl podělit s tím co jej trápí…a proč ne zrovna na Vánoce…
nebo budeme sobci a projevy smutku, starostí, obav nejsou povoleny? jen happy face a povinně se tváříme vesele??
být jedni druhým nablízku je i o sdílení toho těžkého v životě, ne jen předávání krabic s dárky a žranice
mě ta přetvářka co se děje kolem Vánoc štve popravdě — rok od roku víc a víc ![]()
Příspěvek upraven 25.12.22 v 10:53
@beruska9 píše:
Ze jo…me v patek vecer umrela prateta, to teda taky nevim, jestli ji odpustim, takhle nam kazit svatky…Ty vogy, co z nekterych lidi dokaze vypadnout, to je fakt sila.
Podle mě to byla ironie 😃 Nebylo to myslelo vážně ![]()
Podle mě je vhodná doba kdykoli jindy i během 24. Prosince, ale u štědrovečerní večeře teda ne.
@debra.morgan píše:
Podle mě je vhodná doba kdykoli jindy i během 24. Prosince, ale u štědrovečerní večeře teda ne.
Takže ráno při snídani by ti někdo sdělil, že umírá a k večeři by si šla jakože v pohodě? To nemyslíš vážně, že ne?
@ibis píše:
Takže ráno při snídani by ti někdo sdělil, že umírá a k večeři by si šla jakože v pohodě? To nemyslíš vážně, že ne?
V pohodě ne, ale nemusela bych takovou věc řešit u štědrovečerní večeře.
@debra.morgan píše:
V pohodě ne, ale nemusela bych takovou věc řešit u štědrovečerní večeře.
Nevis, co bys delala. Kdyz to clovek nerekne, je na tu hruzu uplne sam. Chapu, ze to rekl zrovna u vecere.
@Karolína13210 píše:
Podle mě to byla ironie 😃 Nebylo to myslelo vážně
Ja vim, vzdyt to moje taky
Ja myslela ty, co by si tim nechteli kazit svatky.
Ten člověk to věděl několik měsíců. Často spolu jsme v kontaktu. U večeře bylo hodně lidí, většina to už věděla několik týdnů. Byl to pro mě šok. Většina byla u večeře a stromku v pohodě, už se s tím srovnali, když to věděli dýl. Jen já a ti, kteří se to dozvěděli u večeře jsme byli zaražení. A já se snažila u stromku usmívat na ostatní, a přitom jsem měla sto chutí brečet. Ne kvůli sobě, ale kvůli dotyčnému. A zároveň jsem nechtěla kazit vánoční náladu. Je to léčitelné, ale je velká možnost, že léčba nezafunguje.