Oznámení špatné zprávvy u štědrovečerní večeře

Anonymní
25.12.22 09:59

Oznámení špatné zprávvy u štědrovečerní večeře

Přijde vám vhodné oznámit členům rodiny, že máte smrtelnou nemoc u štědrovečerní večeře? V rodině nejsou malé děti. Prosím anonym, člověk, který to oznámil sem chodí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.12.22 10:00

Úplně ne.. ale asi se prostě potřeboval svěřit. Je to velké břímě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
25.12.22 10:08

A kdy je vhodná doba na oznámení takové věci? Podle mě nikdy. Dovedu si představit, že ten člověk podlehl atmosféře a proste to z něj vypadlo. Smutné, vánoční náladu to jistě nepozvedlo, ale nijak bych mu to nezazlivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
25.12.22 10:10

Načasování blbý, no. Určitě vám to zkazilo náladu. Ale asi to nezvládla držet dál v tajnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
25.12.22 10:11

Jestli je někdo smrtelně nemocný, asi je mu zrovna v tu chvíli u pr.dele jestli se to hodí říct tehdy nebo tehdy. Kdy je vhodná doba toto oznámit? Podle mě nikdy… :nevim: atmosféra podle mě udělala své, rozhodně bych se za to na něj nezlobila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.22 10:15
@Anonymní píše:
Přijde vám vhodné oznámit členům rodiny, že máte smrtelnou nemoc u štědrovečerní večeře? V rodině nejsou malé děti. Prosím anonym, člověk, který to oznámil sem chodí.

Nepřijde. Asi si chtěl ulevit. Jinak by zo sděloval mezi 4 očima třeba jednomu nebo dvěma lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.22 10:17

Možná vám to taky chtěl říct všem najednou osobně, proto vybral tuhle chvíli.

Popravdě je mi ho ale moc líto, když víš, že sem chodí, si sem jít ověřovat názory na vhodnost (!) jeho oznámení. Má svých starostí dost a ještě si tu má číst nějaký odsudky za to, že to chtěl svým nejbližším oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.12.22 10:20

Tak vhodné… a kdy je to vhodné? My máme třeba u večeře vždy přípitek, kde si přejeme zdraví pro všechny a pokud někdo zdravý není, ať se klidně v tu chvíli vypovídá. Zvlášť pokud u toho nejsou malé děti, tak by ten večer měli být všichni spolu a podpořit se. Hodně by mě mrzelo, kdyby třeba tyhle Vánoce byly pro tu osobu poslední nebo poslední, kdy je v kondici a věděla bych, že to tajil jen proto, že je „nevhodné“ to oznámit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20923
25.12.22 10:21
@Anonymní píše:
Přijde vám vhodné oznámit členům rodiny, že máte smrtelnou nemoc u štědrovečerní večeře? V rodině nejsou malé děti. Prosím anonym, člověk, který to oznámil sem chodí.

Určitě ne. Měl si chcípnout v klidu sám a neměl s tím nikoho otravovat. A ještě vám tím, že umře zkazil celý vánoce, sobec a h*ajzl to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.12.22 10:28
@Anonymní píše:

8o
Nejsi prastena? Jako sorry, ale on ma brat ohledy na vas? 8o

Nejlip mu bude rikat - to bude dobry, a delat, ze se nic nedeje. At vas tim prece neobtezuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
25.12.22 10:30

Nevím, asi bych to komunikovala okamžitě po zjištění, že tomu tak skutečně je. Máme to tak nastavené, otevřená komunikace, respekt ke druhému, k jeho přáním a potřebám. Já bych to ani tajit nemohla, jsme s manželem sami dva na dítě s postižením. A zažila jsem zblízka péči o člověka umírajícího na rakovinu.

• Citovat
  • Upravit
6061
25.12.22 10:30

Blbé by to bylo, kdyby oznámení padlo v přítomnosti malých dětí. Což se nestalo. Úplně nechápu dotaz na vhodnost ne veřejném webu, zvlášť pokud sem ten dotyčný chodí. Ten, kdo situaci nezvládl a chová se nevhodně, jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
25.12.22 10:31
@Baba píše:
8o
Nejsi prastena? Jako sorry, ale on ma brat ohledy na vas? 8oNejlip mu bude rikat - to bude dobry, a delat, ze se nic nedeje. At vas tim prece neobtezuje :roll:

Je to tak, oni by se měli řídit přáními a potřebami dotyčného, který onemocněl. A respektovat ho.

• Citovat
  • Upravit
6794
25.12.22 10:31

Rozhodne ne, zavani mi to trosku strhavanim pozornosti na sebe, takova mala histrionska porucha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
25.12.22 10:33
@Anonymní píše:

Tebe to asi hodně naštvalo a obtěžovalo, že o tom zakládáš diskuzi, i když víš, že si to ta dotyčná tady může přečíst…
Proč se takhle chováš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová