Pád ze sedačky na dlaždice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.3.25 14:57

Pád ze sedačky na dlaždice

Vím, že takových diskuzí je tu spousta a že děti padají.. i to naše.. Ale dnes syn seděl na opěradla sedačky (cca 60 cm) a spadnul po zádech na zem přímo na dlažbu. Takže to byla výška asi 1,20 m (když přičtu jeho, když seděl). Prostě mu vyletěly nohy a letěl po zádech… Po pádu byl vyděšený a pak začal hodně plakat. Zrovna měl v puse kaši, brečel a něco mi říkal. No nerozuměla jsem ani slovo, navíc pořád sklápěl hlavu a přivíral oči, nechtěl se na mě ani podívat. Ale když se uklidnil, vypadal ok. Jsme v zahraničí na dovolené, tak jsme raději jeli na pohotovost. Koukli do očí, do uší, osahali hlavičku. V noci máme budit. Jen jsem si říkala, jestli ta nesrozumitelnost byla vážně pláčem a plnou pusou a to přivírání očí jestli nebyla spavost.. To jsem na pohotovosti neřekla, nějak jsem z toho stresu zapomněla, ptali se jen, jestli zvracel a plakal. Ale ta spavost by asi trvala, že? Pak normálně běhal a smál se, teď spí.. No.. vyčítám si to, seděla jsem u něj :think:. Ani nevím, co chci slyšet, možná že vaše děti spadly z větší výšky a bylo to ok..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.3.25 15:02

Dcera 2 roky takhle nedávno přeletěla opěradlo gauče a spadla čelem na dlažbu. Okamžitě měla ošklivou černou bouli. Byli jsme v nemocnici na rentgenu a také nas poslali domů, že máme jen sledovat. Naštěstí vše bylo v pořádku. Do 3 týdnů zmizela i boule a modřina.
Hůř jsem to snášela asi já než ona :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 15:05

@Veronika1303 Moc děkuju za zkušenost. Super, že to je bez následků! :) Mě taky právě vystrašil ten pád dozadu, vždycky všichni říkají, že dopředu je to lepší 🙈.. Spadl ještě mezi skříňku a sedačku, takže ani nevím, jestli se nefláknul ještě o to.. A přesně, taky to snáším o dost hůř :zed:.

• Citovat
  • Upravit
35430
25.3.25 15:12

Máme doma všude dlažbu a takových pádu bylo a všechny děti přežily bez úhony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
25.3.25 15:13

Pokud priviral oci jen po dobu place, tak bych to za spavost nepocitala. Kdyz byla dcera po urazu somnolentni, tak to trvalo celych 8 minut, nez prijela sanitka (v sanitce se jeste zhorsila a museli ji uvest do umeleho spanku) a bylo narocne ji udrzet vzhuru. (Po tom urazu ani neplakala, plac je dobry.) Podobne po nahlem kolapsu o 11 mesicu pozdeji. To jsme ji teda ani nebudili, i v Motole na urgentni prijmu ji nechali spat mimo vysetreni. Proste podle Tveho popisu bych se nebala. Samozrejme ho kontrolujte.

Nam bylo po jednom urazu (kdy nedoslo k hospitalizaci) receno, ze mame dite co dve hodiny budit. A kdyby to neslo, tak volat vrtulnik (bylo to na dovolene na ostrove bez nemocnice).

Edit preklepu.

Příspěvek upraven 25.03.25 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
25.3.25 15:16

Musíš ho občasně budit. Kdyby nešel vzbudit, je zle. Může mít lehký otřes a bude unavenější pár dní. Po úderu do hlavy je člověk často chvíli zmatený a může být nesrozumitelný. Prostě musíte vyčkávat a hlídat / v nějakých intervalech zkoušet vzbudit, jestli bude reagovat normálně a komunikovat. Mně tak dítě spadlo ze sedačky ze stoje dozadu. Cestou těsně minulo hlavou roh konferenčního stolku a žuchlo na záda na podlahu. Tchýně totiž postavila čerstvě stojící ani ne roční batole na sedačku čelem k opěradlu a odkráčela. Dítě po pádu nemohlo na můj vkus dlouho popadnout dech. Pak strašný pláč. Tchýně se, aniž by jí kdokoliv cokoliv řekl, urazila a udělala scénu, že vypadá jako blbec. Ona je taková… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
25.3.25 15:18
@Anonymní píše: Více

Stane se. Kolik mu je?

Nase dcera takto spadla na 2,5 letech, mela taky jidlo v puse, tak to rovnou vyzvracela. Jenze tam to bylo asi tim, ze ji proste natahlo z toho soku a jidla v puse.

Na pohotovosti ji udelali rentgen hlavy, byla v poradku, poslali domu se stejnymi instrukcemi.

Ja myslim, jestli po urazu normalne behal a evil se v poradku, tak mu nejspis nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
25.3.25 15:20

@Janča6 jezismankote, co se stalo tve dceri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
25.3.25 15:32
@PinkiePieCutie píše: Více

Na dovolene na ostrove - byl tam s nami tchan. Nezavrel dvere a cerstve 12mesicni dcera spadla ze 14 mramorovych schodů. Krome hromady modrin ji nic nebylo.

No a tu druhou v 5,5 letech srazilo auto. Uz jsem tu o te nehode nekolikrat psala. To bylo hodne osklive.

Jinak padu s velkymi modrinami mely hodne. A jednou mela treti dcera v 17 mesicichpo padu na vanu prasklou lebku mezi ocima. Ale bez otresu mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
25.3.25 15:34

@Janča6 já vždycky když čtu tvůj příběh, tak mě mrazí. A kolikrát si jen tak na vás vzpomenu. A říkám napíši ti napíši a napíši.
Jak se holky mají? Už se to trochu srovnalo? Myslím i ty vztahy mezi holkama. :srdce:
Klidne do SZ. Někdy až budeš mít chuť a čas. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
25.3.25 15:39

@Janča6 o nehode ctu poprve a uplne mi mrzne krev v zilach, kdyz to ctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
25.3.25 15:44
@Ťarbík01 píše: Více

Díky. Já si taky často říkám, že Ti napíšu :mrgreen: Vztahy mezi holkama už jsou fajn, nejstarší už ty Elenčiny záchvaty tak nedráždí, dokáže se s nimi lépe vyrovnat. Ale Eli je na tom špatně. Už jí ty záchvaty dokážou vyvolat silnou migrénu nebo zvracení s horečkou. Takže má ve škole fakt hodně zameškaných hodin. Napíšeme si tedy SZ, ať to tu neplevelíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
25.3.25 16:38
@PinkiePieCutie píše: Více

Dost jsem o ní psala třeba v této diskuzi
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 22:47

Tak mu leze teplota.. Může to být myslíte k pádu? Nebo shoda náhod? Byli jsme v kontaktu s nemocnými kamarády.. Šílím strachy..

• Citovat
  • Upravit
38
25.3.25 23:39
@Anonymní píše: Více

Teplota by s tím souviset vůbec neměla. Pokud ale máte pochybnosti, můžete zkusit na tu pohotovost zavolat. Ale teplotu bych fakt neviděla jako problém od možného otřesu mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák