Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dcera 2 roky takhle nedávno přeletěla opěradlo gauče a spadla čelem na dlažbu. Okamžitě měla ošklivou černou bouli. Byli jsme v nemocnici na rentgenu a také nas poslali domů, že máme jen sledovat. Naštěstí vše bylo v pořádku. Do 3 týdnů zmizela i boule a modřina.
Hůř jsem to snášela asi já než ona ![]()
@Veronika1303 Moc děkuju za zkušenost. Super, že to je bez následků!
Mě taky právě vystrašil ten pád dozadu, vždycky všichni říkají, že dopředu je to lepší 🙈.. Spadl ještě mezi skříňku a sedačku, takže ani nevím, jestli se nefláknul ještě o to.. A přesně, taky to snáším o dost hůř
.
Máme doma všude dlažbu a takových pádu bylo a všechny děti přežily bez úhony.
Pokud priviral oci jen po dobu place, tak bych to za spavost nepocitala. Kdyz byla dcera po urazu somnolentni, tak to trvalo celych 8 minut, nez prijela sanitka (v sanitce se jeste zhorsila a museli ji uvest do umeleho spanku) a bylo narocne ji udrzet vzhuru. (Po tom urazu ani neplakala, plac je dobry.) Podobne po nahlem kolapsu o 11 mesicu pozdeji. To jsme ji teda ani nebudili, i v Motole na urgentni prijmu ji nechali spat mimo vysetreni. Proste podle Tveho popisu bych se nebala. Samozrejme ho kontrolujte.
Nam bylo po jednom urazu (kdy nedoslo k hospitalizaci) receno, ze mame dite co dve hodiny budit. A kdyby to neslo, tak volat vrtulnik (bylo to na dovolene na ostrove bez nemocnice).
Edit preklepu.
Příspěvek upraven 25.03.25 v 15:22
Musíš ho občasně budit. Kdyby nešel vzbudit, je zle. Může mít lehký otřes a bude unavenější pár dní. Po úderu do hlavy je člověk často chvíli zmatený a může být nesrozumitelný. Prostě musíte vyčkávat a hlídat / v nějakých intervalech zkoušet vzbudit, jestli bude reagovat normálně a komunikovat. Mně tak dítě spadlo ze sedačky ze stoje dozadu. Cestou těsně minulo hlavou roh konferenčního stolku a žuchlo na záda na podlahu. Tchýně totiž postavila čerstvě stojící ani ne roční batole na sedačku čelem k opěradlu a odkráčela. Dítě po pádu nemohlo na můj vkus dlouho popadnout dech. Pak strašný pláč. Tchýně se, aniž by jí kdokoliv cokoliv řekl, urazila a udělala scénu, že vypadá jako blbec. Ona je taková… ![]()
@Anonymní píše: Více
Stane se. Kolik mu je?
Nase dcera takto spadla na 2,5 letech, mela taky jidlo v puse, tak to rovnou vyzvracela. Jenze tam to bylo asi tim, ze ji proste natahlo z toho soku a jidla v puse.
Na pohotovosti ji udelali rentgen hlavy, byla v poradku, poslali domu se stejnymi instrukcemi.
Ja myslim, jestli po urazu normalne behal a evil se v poradku, tak mu nejspis nic neni.
@PinkiePieCutie píše: Více
Na dovolene na ostrove - byl tam s nami tchan. Nezavrel dvere a cerstve 12mesicni dcera spadla ze 14 mramorovych schodů. Krome hromady modrin ji nic nebylo.
No a tu druhou v 5,5 letech srazilo auto. Uz jsem tu o te nehode nekolikrat psala. To bylo hodne osklive.
Jinak padu s velkymi modrinami mely hodne. A jednou mela treti dcera v 17 mesicichpo padu na vanu prasklou lebku mezi ocima. Ale bez otresu mozku.
@Janča6 já vždycky když čtu tvůj příběh, tak mě mrazí. A kolikrát si jen tak na vás vzpomenu. A říkám napíši ti napíši a napíši.
Jak se holky mají? Už se to trochu srovnalo? Myslím i ty vztahy mezi holkama. ![]()
Klidne do SZ. Někdy až budeš mít chuť a čas. ![]()
@Janča6 o nehode ctu poprve a uplne mi mrzne krev v zilach, kdyz to ctu.
@Ťarbík01 píše: Více
Díky. Já si taky často říkám, že Ti napíšu
Vztahy mezi holkama už jsou fajn, nejstarší už ty Elenčiny záchvaty tak nedráždí, dokáže se s nimi lépe vyrovnat. Ale Eli je na tom špatně. Už jí ty záchvaty dokážou vyvolat silnou migrénu nebo zvracení s horečkou. Takže má ve škole fakt hodně zameškaných hodin. Napíšeme si tedy SZ, ať to tu neplevelíme.
@PinkiePieCutie píše: Více
Dost jsem o ní psala třeba v této diskuzi
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Tak mu leze teplota.. Může to být myslíte k pádu? Nebo shoda náhod? Byli jsme v kontaktu s nemocnými kamarády.. Šílím strachy..
@Anonymní píše: Více
Teplota by s tím souviset vůbec neměla. Pokud ale máte pochybnosti, můžete zkusit na tu pohotovost zavolat. Ale teplotu bych fakt neviděla jako problém od možného otřesu mozku.
Vím, že takových diskuzí je tu spousta a že děti padají.. i to naše.. Ale dnes syn seděl na opěradla sedačky (cca 60 cm) a spadnul po zádech na zem přímo na dlažbu. Takže to byla výška asi 1,20 m (když přičtu jeho, když seděl). Prostě mu vyletěly nohy a letěl po zádech… Po pádu byl vyděšený a pak začal hodně plakat. Zrovna měl v puse kaši, brečel a něco mi říkal. No nerozuměla jsem ani slovo, navíc pořád sklápěl hlavu a přivíral oči, nechtěl se na mě ani podívat. Ale když se uklidnil, vypadal ok. Jsme v zahraničí na dovolené, tak jsme raději jeli na pohotovost. Koukli do očí, do uší, osahali hlavičku. V noci máme budit. Jen jsem si říkala, jestli ta nesrozumitelnost byla vážně pláčem a plnou pusou a to přivírání očí jestli nebyla spavost.. To jsem na pohotovosti neřekla, nějak jsem z toho stresu zapomněla, ptali se jen, jestli zvracel a plakal. Ale ta spavost by asi trvala, že? Pak normálně běhal a smál se, teď spí.. No.. vyčítám si to, seděla jsem u něj
. Ani nevím, co chci slyšet, možná že vaše děti spadly z větší výšky a bylo to ok..