Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
I když to vrtání není takovej problém, protože víte, ze skončí, ale skoky daleké nás čekají pravdepodobne ještě par let. Pak začne mladej chlastat…
U nás v paneláku tady z těch „běžných“ hluku není slyset nic, jen vrtání, to jo, ale jinak nic.
My jsme v bytovce, ale rodice v panelaku a nejvetsi peklo jsou stupacky, rodice bydli pod strechou a pod nimi syn s matkou ktera je skoro hlucha a on ma papiry na hlavu… Pravidelne po sobe jeci kdyz malej spi po obede. U nas to neznam, jsme stredni byt jedny sousedy nad sebou a jedny pod… Jedine co slysim je chuzi holciny nad nama a obcas stekot psa od vedle… Stupacky diky bohu nemame.
@Ivanhoe007 píše:
Když jsme ještě neměli malou, tak jsem nic netěšila, ale co jsem s ni doma, začínal byt na ten zdejší bordel alergická.
Jako bys mi mluvila z duse. Bydlime v poslednim patre panelaku, vedle nas mladi bezdetni manzele, z druhe strany maji rocniho chlapecka, psa a presto jsou tissi, nez ti bez deti, bud neco kutaj, nebo on hraje na bubinky anebo se hadaj
ale zezdola dikybohu nikoho neslysime, a na nas zatim take stiznosti nebyly ![]()
Asi je jedno zda dum nebo byt u nás chalupáři v létě v práve poledne sekání trávu atd..neb teprva vstávají z večerních mejdanu
Ahojky, jen bych chtěla říct, že toto není problém jen paneláků, ale všech vícebytových domů obecně. Já jsem celý život žila v paneláku, ale měli jsme na sousedy štěstí a byli jsme až nahoře, takže nad náma nic. Ale mám několik kamarádek, u nichž jsem byla a slyšet je tam všechto stejně. U jedné třeba slyší vše z bytu pod sebou, nad sebou a vedle ložnice jí jezdí výtah, který tam staví. U druhé soused v noci pouštěl nahlas televizi, spala jsem u ní, ale nezamhouřila oka. Oba cihláky. Papírové zdi stejně jako v paneláku. Vyhnout se tomu lze pouze v domě samostatně stojícím v dostatečné vzdálenosti od ostatních. Ale tam hrozí zase jiné hluky, traktor, pila, sekání dřeva, cirkula, hospodářská zvířata:-))). Ale v noci je teda klid, to zase jo.
My bydlime tez v panelaku, prostredni byt a mame tu klid. Nejhlucnejsi budeme asi my
syn porad beha, neni k zastaveni a trosku dupe, privazat nejde, u hracek nevydrzi. Ale az bude zas teplo, bude litat venku ![]()
@Ivanhoe007 vydrz, kluk povyroste a bude mit skolu dele a dele ![]()
@ntkv píše:
Bydlim v paneláku, i když mě sousedi štvou, tak pravé peklo mají asi oni od nás..Zatím tedy nikdo nic neříkal, ale divim se..Dceraje taky trošičku živější a hlučnější..Mě ale strašně vadí okřikovat a omezovat hru svého dítěte, jen proto že žijeme v paneláku..Nedupej, nekřič, nebouchej.. jezdi s autama na koberci.. s koníčkem běhej na koberci..Věčná pruda..
Stěhovala bych se hned.
No jo, jenže v tom paneláku nejspíš nežijete sami…
No tak devítiletej je už dost starej na to, aby pochopil, že v paneláku není sám a nedupal. Chápala to i má tříletá dcera. Nesnáším ty výmluvy typu, že „jsou to přece DĚTI“ Potkat toho devítiletýho na chodbě, tak bych ho pěkně zdupala, on to pochopí. Klidně ho i postrašit policií, rozmazlence.
@Fazulina přesně, jakmile dám děti spát po obědě, rozjedou se sekačky a cirkulárky na plný pecky.. štěstí je, že jsou to celekm monotonní zvuky a spíš uspávaj.. problém je, když najednou přestanou
![]()
Ja se prave kvuli takovym problemum z panelaku odstehovala. A uz nikdy vic.
Když jsem bydlela v paneláku měla jsem asi štěstí na sousedy, bylo to úplně v pohodě, pak ve zděné bytovce. Přes zed kde jsem měla postel bydlela babka (čarodějnice je ještě slušné slovo) s nahluchlým dědkem…vztávali každý den v 6:30
. Když jsem byla malá bydleli jsme v bytovce, nad námi rodina jejich syn se učil na bicí
.Ted bydlím v samostatně stojícím baráku, teoreticky bych měla mít klid…kdyby to nebylo asi 100metrů od kolejí ![]()
Všude je něco…
@ntkv píše:
Bydlim v paneláku, i když mě sousedi štvou, tak pravé peklo mají asi oni od nás..Zatím tedy nikdo nic neříkal, ale divim se..Dceraje taky trošičku živější a hlučnější..Mě ale strašně vadí okřikovat a omezovat hru svého dítěte, jen proto že žijeme v paneláku..Nedupej, nekřič, nebouchej.. jezdi s autama na koberci.. s koníčkem běhej na koberci..Věčná pruda..
Stěhovala bych se hned.
Chudáci vaši sousedi. ![]()
@Fazulina hele, ono záleží na izolaci a celkové stavbě, my bydleli jak v cihlovém bytě a tam teda moc slyšet taky nebylo, tak teď v nově zrekonstruované budově kde zůstali jen podlahy a základové zdi a udělali byty a příčky jsou ze sádrokartonu, ty dělící mezi byty dvojité, my v bytě mezi místnostmi jednoduché a teda musím říct že neslyšíme nikdo nic, nechtěli jsme tomu věřit, malá hodně plakala jako mimino, ale když se nastěhovali sousedi taky s miminem, tak jsme zjistili že opravdu nic slyšet není, já i když sedím v obyváku kousek od dveří do pokojíčku, mám malou na chůvičce, jinak bych jí neslyšela kdyby začala brečet, to by tu muselo být absolutní ticho, což není
Jojo, asi na tom zálěží, ty domy, co jsem o nich psala, jsou klasické staré cihláče ve městě v centru. Všechno slyšet. Kolikrát víc, jak v paneláku. Člověk si nevybere, ale co bydlím na vsi, je to v tomto ohledu lepší, odpadají ty hluky jako dupání, hlasité hovory a tak…