Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
@Templář Trochu jsi to překroutil, ta reakce se týkala ne vztahů obecně, ale vztahu čistě sexuálního, o který by aktuálně Ruth měla zájem. Já jsem opravdu psala, že pokud bych hledala někoho čistě na sex (protože z nějakého důvodu nemám zájem o vztah), nebudu toužit zaučovat nezkušené jelito. Zároveň tam ale bylo pokračování, že bych to jako až tak nepřekonatelný hendikep nevnímala v situaci, kdy by mi s dotyčným bylo dobře, rozuměli bychom si a měla bych zájem o vztah se vším všudy.
Já to bral obecně ve smyslu jak vztahů, tak i čistě sexu. Tak i tak bude už pro mě opravdu obtížné narazit na ženu, v mém věku, která by byla tolerantní k tomu, že jsem opravdu nezkušený. Právě ten sex, sexuální vztah je obecně vnímán jako fáze, kdy člověk vnitřně dospěje, protože je to vyvrcholením lidské a hlavně samozřejmě mužské role v tom životě. Lovit a ulovit ženu. U mě to právě vlivem všech okolností prostě celý život nějak nešlo. A teď to všechno bude u mě mnohem komplikovanější. Nechci tady mluvit, jak kniha
Já to vnímám tak. Žena v mém věku si určitě nebude nic chtít začít semnou, protože jsem nezkušený. A popravdě asi je jedno jestli by šlo jen o sex nebo i o vztah. Tam i tam nevím, jak na to. A po tom určitě ženy netouží. Ale neházím flintu do žita. Nějaký posun nastal, jen by se mi opravdu třeba hodila nějaká rada, kdo se třeba s tímhle setkal v životě… Jediné z čeho mám opravdu obavy, že to žena třeba hned nevycíti, a až by došlo na věc, tak se mi třeba vysměje, uteče, atd…
@Templář píše:
@Ruth A. Nechal jsem si trošku prostor a čas přečíst všechny reakce.
Protože to opravdu nechci psát veřejně tyhle informace jako fotky a odkud jsem.
@ontarova.stara píše:
@Templář Trochu jsi to překroutil, ta reakce se týkala ne vztahů obecně, ale vztahu čistě sexuálního, o který by aktuálně Ruth měla zájem. Já jsem opravdu psala, že pokud bych hledala někoho čistě na sex (protože z nějakého důvodu nemám zájem o vztah), nebudu toužit zaučovat nezkušené jelito. Zároveň tam ale bylo pokračování, že bych to jako až tak nepřekonatelný hendikep nevnímala v situaci, kdy by mi s dotyčným bylo dobře, rozuměli bychom si a měla bych zájem o vztah se vším všudy.
Tak to zase ne, já bych nezkušenějšího raději, protože budeme objevovat spolu.
@Ruth A. píše:
Tak to zase ne, já bych nezkušenějšího raději, protože budeme objevovat spolu.
Ty ano (mluvíme stále o vztahu primárně sexuálním), ale bavili jsme se o lidech, kteří mají sexuální zkušenosti přiměřeně svému věku. Ona i ta nezkušenost může být pro leckoho přitažlivá, ale (nebudeme si nic nalhávat) především v kombinaci s mládím.
Příspěvek upraven 06.02.22 v 11:53
@ontarova.stara píše:
Ty ano, ale bavili jsme se o lidech, kteří mají sexuální zkušenosti přiměřeně svému věku. Ona i ta nezkušenost může být pro leckoho přitažlivá, ale (nebudeme si nic nalhávat) především v kombinaci s mládím.
Tak ona je otázka, co je to zkušenost přiměřená věku… Znám lidi, co měli v mém věku 1 partnera a s ním sex jednou za rok (ne, nepřeháním), jiní měli desítky. Jestliže má v průměru člověk za život asi 8 partnerů, může to klidně dohnat i po čtyřicítce, věřím, že i takoví jsou. Pro mě bylo třeba dlouho ideálem, že budu mít jednoho partnera, tak do 25 let jsem prostě nemohla pochopit, proč někdo chce dalšího, jen pro tu zkušenost. A dnes zase kamarádi nechápou mě, že mi už nejde o to potkat lásku. ![]()
@ontarova.stara píše:
Ty ano, ale bavili jsme se o lidech, kteří mají sexuální zkušenosti přiměřeně svému věku. Ona i ta nezkušenost může být pro leckoho přitažlivá, ale (nebudeme si nic nalhávat) především v kombinaci s mládím.
Tak teď jsem konečně pochopil, proč mě přitahujou dvacetileté panny víc než třicetileté
A protože nejsem vybíravej a GDPR, tak ty dvacetileté nemusí být ani panny ![]()
@Ruth A. píše:
Protože to opravdu nechci psát veřejně tyhle informace jako fotky a odkud jsem.
Já tě chápu. Proto jsem ti posílal soukromou zprávu. Myslím si, že ani jeden z nás nemá úmysl zakládat nějaký veřejný registr paniců a panen s fotkami a bydlištěm.
![]()
@Ruth A. píše:
Tak ona je otázka, co je to zkušenost přiměřená věku… Znám lidi, co měli v mém věku 1 partnera a s ním sex jednou za rok (ne, nepřeháním), jiní měli desítky. Jestliže má v průměru člověk za život asi 8 partnerů, může to klidně dohnat i po čtyřicítce, věřím, že i takoví jsou. Pro mě bylo třeba dlouho ideálem, že budu mít jednoho partnera, tak do 25 let jsem prostě nemohla pochopit, proč někdo chce dalšího, jen pro tu zkušenost. A dnes zase kamarádi nechápou mě, že mi už nejde o to potkat lásku.
Zkušenosti bych s počtem partnerů až tolik nesměšovala. Spousta lidí daleko raději zkouší a experimentuje s někým, ke komu mají důvěru.
Přiměřenou sexuální zkušeností jsem myslela pravidelnější sexuální život a z toho plynoucí zkušenosti, ne desítky partnerů.
@Ruth A. Víš proč ty méně hezké holky a holky s nadváhou mají partnery? Protože nehledají toho pana dokonalého (ví, že na něj „nemají“). Neberou každého, ale mají přiměřené nároky. A když pak někoho najdou, zjistí třeba, že to ten pan dokonalý je.
@Prof. Farnsworth píše:
@Ruth A. Víš proč ty méně hezké holky a holky s nadváhou mají partnery? Protože nehledají toho pana dokonalého (ví, že na něj „nemají“). Neberou každého, ale mají přiměřené nároky. A když pak někoho najdou, zjistí třeba, že to ten pan dokonalý je.
Nemyslím, že hledám dokonalého. Jak jsem psala, zbylo jen už jen to, aby mi nebyl protivný, ale to si myslím, že se fakt dá pochopit.
@Ruth A. píše:
Nemyslím, že hledám dokonalého. Jak jsem psala, zbylo jen už jen to, aby mi nebyl protivný, ale to si myslím, že se fakt dá pochopit.
Tak záleží na tom, jak k tomu přistupuješ. Jestli jdeš na první schůzku/rande, tam si řekneš „nepřeskočila jiskra“ a na další už nejdeš. Nebo, sice to není někdo do koho bych se zamilovala na první pohled, ale je zábavný a tak půjdu i na další rande. Ono to někdy holkám chvilku trvá
A jít třeba s někým občas do kina, na brusle, do muzea… prostě s ním trávit nějaký čas jako s kamarádem může být dobrý začátek.
@Prof. Farnsworth píše:
Tak záleží na tom, jak k tomu přistupuješ. Jestli jdeš na první schůzku/rande, tam si řekneš „nepřeskočila jiskra“ a na další už nejdeš. Nebo, sice to není někdo do koho bych se zamilovala na první pohled, ale je zábavný a tak půjdu i na další rande. Ono to někdy holkám chvilku trváA jít třeba s někým občas do kina, na brusle, do muzea… prostě s ním trávit nějaký čas jako s kamarádem může být dobrý začátek.
Ale já tohle nikdy neřekla, to oni mě furt omílají o hlavu, že tam není jiskra. Já žádné jiskry neznám a neuznávám a beru to jako výmluvu. Za mě sympatie jsou, nebo nejsou. Z mé strany tam většinou byly (99%). Jen když mi kamarádi řekli, ať jdu na rande i s někým, kdo na mě nepůsobil dobře, tak to fakt nešlo z mojí strany. Jinak se trefuju dobře.
A nechci trávit čas jako s kamarády, proč bych to měla dělat, když nehledám kamaráda. Většinou jsme šli na kafe nebo na procházku, na konci jsem chtěla alespoň polibek, ale on nic a neozval se už pak, nebo napsal, že přeje hodně štěstí v hledání.
@Ruth A. píše:
A nechci trávit čas jako s kamarády, proč bych to měla dělat, když nehledám kamaráda. Většinou jsme šli na kafe nebo na procházku, na konci jsem chtěla alespoň polibek, ale on nic a neozval se už pak, nebo napsal, že přeje hodně štěstí v hledání.
A netlačíš moc na pilu? Nesálá z tebe jak moc chceš někoho mít? Třeba ten polibek bych nechal na něm.
Kamarád… Jak si představuješ, že by to první rande mělo vypadat? Že z něj budeš na větvi, on se zamiluje a už se od tebe nehne? Takhle to nefunguje.