Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Pokud jsi zkusila všechno a fakt už nevíš kudy kam, asi bych zkusila psychologa, aby ti něco poradil na míru nebo nějaké kurzy svádění, fakt už nevím.
Přijdu za psychologem s tím, že na mě nepískají dělníci na lešení
. Sama jsem se s tím už smířila, je to pro mě prostě fakt, nad kterým už nemá smysl přemýšlet. Je to, jak to je.
Nevím, proč má tolik lidí tady potřebu to řešit. Já jsem tady to vlákno nezakládala a když si přečtete můj první příspěvek, zněl asi takhle: někteří lidé se musí s nezájmem opačného pohlaví prostě smířit. To platí i pro mě.
@Ruth A. píše:
Přijdu za psychologem s tím, že na mě nepískají dělníci na lešení. Sama jsem se s tím už smířila, je to pro mě prostě fakt, nad kterým už nemá smysl přemýšlet. Je to, jak to je.
Nevím, proč má tolik lidí tady potřebu to řešit. Já jsem tady to vlákno nezakládala a když si přečtete můj první příspěvek, zněl asi takhle: někteří lidé se musí s nezájmem opačného pohlaví prostě smířit. To platí i pro mě.
Však v pohodě. Nic tě netrápí a jsi se vším smirena. Ok then
k_hand: na panenství ještě nikdo nezemřel, já to říkám pořád.
@Mango_Lassi píše:
Však v pohodě. Nic tě netrápí a jsi se vším smirena. Ok thenk_hand: na panenství ještě nikdo nezemřel, já to říkám pořád.
Je to tak. V šestnácti jsem to brala jako sociální stigma, že jsem horší než ostatní. Dneska samozřejmě vím, že jsme každý prostě svůj a každý má nějaký nedostatek, problém, který může být mnohem horší.
@Ruth A. Mozna na tebe delnici nepiskaji, protoze kvuli vysce vypadas jako dite.
Mas vysku prumerneho 10leteho ditete, takze z dalky te otipuji na 10 a pak ti nevenuji pozornost a do obliceje nekouknou,
@Ruth A. píše:
Přijdu za psychologem s tím, že na mě nepískají dělníci na lešení. Sama jsem se s tím už smířila, je to pro mě prostě fakt, nad kterým už nemá smysl přemýšlet. Je to, jak to je.
Nevím, proč má tolik lidí tady potřebu to řešit. Já jsem tady to vlákno nezakládala a když si přečtete můj první příspěvek, zněl asi takhle:
někteří lidé se musí s nezájmem opačného pohlaví prostě smířit. To platí i pro mě.
Toto si nemyslím.
Jestli Tě to trápí, měla bys s tím něco dělat, jak radí Mango.
Ještě bych chtěla poradit zakladateli @Templář, ať si za pár dní založí svoje nové vlákno, se stejným (nebo hodně podobným) příspěvkem jako tady. Asi bych tam připsala, že v jiné diskuzi tento můj příspěvek zapadl. Někteří tu mají o příspěvcích až neuvěřitelný přehled👀
Tvůj příspěvek by byl hned na úvodní straně. Tady v těch skoro 70ti stranách úplně zapadl.
@Templář U lidí, kteří se nemohou seznámit je, podle mě, nejsnazší začít od tělesné schránky. Psal jsi, že jsi strašně hubený, tak bych ti doporučila u každého jídla sníst trochu více jídla (být trvale v kalorickém nadbytku) a posilovat v posilovně (nabrat maličko svaly), ať máš alespoň trochu chlapskou postavu a nevypadáš jako anorektička.
Sice si stále myslím, že u mužů na vzhledu až tak nezáleží, ale vzhled je prostě chtě nechtě první síto při seznamování/namlouvání. Je zbytečné tímto sítem propadnout z lenosti/pohodlnosti a chtít po někom, aby hned viděl vnitřní krásu.
Navíc když tu na toto téma - význam vzhledu mužů při seznamování (nevím přesně název) byla diskuze, více než polovina holek (pro mě docela překvapivě) psala, že je to velmi důležité.
I v dlouhodobém vztahu se musí člověk (žena i muž) nějak udržovat, natož hned na začátku.
@Martina D. píše:
@Ruth A. Mozna na tebe delnici nepiskaji, protoze kvuli vysce vypadas jako dite.Mas vysku prumerneho 10leteho ditete, takze z dalky te otipuji na 10 a pak ti nevenuji pozornost a do obliceje nekouknou,
To je třeba možné, ale zase já většinou taky poznám rozdíl mezi seschlou stařenkou a teenagerkou
. A já ve 30+ prostě jako dítě nevypadám, neoblékám se tak, a mám hodně velká prsa, zadek proti holkám (i když bych s nimi měnila
). Mluvím o případech, kdy člověk prochází vyloženě 2 metry u výkopu apod. Ne někde na lešení, to bych je možná ani neslyšela. Ale byl to jen příklad.
50kg na tuhle výšku mi rozhodně nepřijde příliš, mám podobně vysoké dítě, má 40kg a je to prostě dítě, dospělá postava těch +10kg bude akorát úměrná, 5kg prsa, něco zadek a je to tam
Jako nemít přítelkyni, klidně bych tě na rande pozval ![]()
Igor Bezbolestný
![]()
@Ruth A. píše:
Však v pohodě, já si taky přijdu tlustá a mně osobně se líbí jen hubenější holky, ALE říkám, že sama v okolí vidím, že i tlustší holky než jsem já, tak bývají terčem sex. narážek apod. BMI opravdu vychází na zhruba 23, ale osobně si taky přijdu mnohem, mnohem tlustší. Stejně jako ostatně šťastně zadané a vdané kamarádky… Měla jsem i o 10 kilo víc i o 10 kilo méně než teď (v průběhu života) a žádný rozdíl jsem nepozorovala. Nejenže jsem si pořád přišla zhruba stejně (ne)hezká, ale i chování okolí bylo zcela stejné.
Máš pravdu. Podle BMI máš normální hmotnost, zdravotně Tě ty kila neohrožují.
Myslela jsem nadváhu z pohledu estetiky těla. Žena by měla „kvůli kráse“ vážit méně kilogramů, než má centimetrů nad metr.
Něco podobného, jako já, píšou třeba tady:
Salma Hayek je taky menší postavy a má dost výrazné křivky, i když tlustá není, a jako dítě nevypadá… ![]()
@Pajka2020 píše:
Máš pravdu. Podle BMI máš normální hmotnost, zdravotně Tě ty kila neohrožují.Myslela jsem nadváhu z pohledu estetiky těla. Žena by měla „kvůli kráse“ vážit méně kilogramů, než má centimetrů nad metr.
Něco podobného, jako já, píšou třeba tady:
https://www.prozeny.cz/…ekvapi-51336
Měla jsem i kolem 46 kil a zájem byl přesně stejný jako se 67 kily nebo teď.
I sama ze sebe mám podobný pocit, což je divný, ale je to tak. ![]()
@Kutil Tom píše:
50kg na tuhle výšku mi rozhodně nepřijde příliš, mám podobně vysoké dítě, má 40kg a je to prostě dítě, dospělá postava těch +10kg bude akorát úměrná, 5kg prsa, něco zadek a je to tam![]()
Jako nemít přítelkyni, klidně bych tě na rande pozval
Igor Bezbolestný![]()
@Ruth A. Stejně to nějak nechápu. Technicky vzato již panna nejsi, vztah nechceš a sama chápeš, že napoprvé to s cizím člověkem žádné terno nebude. O co Ti jde a co vlastně chceš? Jaká je Tvá ideální varianta, pokud by vše mělo být podle Tebe? ![]()
@jege píše:
@Ruth A. Stejně to nějak nechápu. Technicky vzato již panna nejsi, vztah nechceš a sama chápeš, že napoprvé to s cizím člověkem žádné terno nebude. O co Ti jde a co vlastně chceš? Jaká je Tvá ideální varianta, pokud by vše mělo být podle Tebe?
O nic, já tohle vlákno nezakládala. Já nic řešit nechtěla. Templářovi jsem tehdy odpověděla, že někteří se musí smířit s tím, že budou pannami a panici do smrti, takový je prostě osud. (Neříkám jeho, ale možná můj…) A pak se to rozjelo a najednou všichni chtěli řešit mě.
@jege píše:
@Ruth A. Stejně to nějak nechápu. Technicky vzato již panna nejsi, vztah nechceš a sama chápeš, že napoprvé to s cizím člověkem žádné terno nebude. O co Ti jde a co vlastně chceš? Jaká je Tvá ideální varianta, pokud by vše mělo být podle Tebe?
Prostě ten pocit, že „tam“ byl
![]()