Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
Obávám se, že feministky by tě za tyto názory sežraly;)Příspěvek upraven 21.09.19 v 23:50
@Tiffany1 píše:
Ok, pardon, špatná interpretace. Když já jsem bytostně přesvědčena, že u muže pramálo záleží na vzhledu… finanční zajištění je spíše afrodiziakum, které působí, protože zeny podvědomě hledají muže, co se o ně dokáže postarat, a nemusí mít nutně Rolce Roys. Je to spíš o charisma, jakmile je chlap vtipnej a dokáže mě rozesmát, tak s ním budu mít rozhodně delší zivot. Ale kdyz na mě z kraje hodí svoje depky a vysvetli mi, co má všechno za problémy… Vzdyt každá chceme chlapa o kterýho se budeme moct opřít, když bude zle. Můj táta jezdil a snažil se v lednu sehnat mámě meloun, když byla na chemo a to je borec! a Rolce Roys nemá… a tenhle pocit z chlapa, co mi v prvni sms začne kňourat, urcite mit nebudu…
Já s tím víceméně souhlasím vtipný chlap který je v pohodě dokáže uhnat i s platem dělníka a ksichtem kvasimoda mercedes do postele.
Většina žen opravdu staví charakter před zaparkovaný mercedes.
Ovšem nutno říci že vtipný charizmatický člověk s charakterem je i úspěšný v životě takže ten má pak i zaparkovaný ten mercedes před barákem.
@Tiffany1 píše:
Ok, ok… chápu… Jenže já tenhle problém nikdy neměla. Pracovala jsem s materiálem, co jsem měla k dispo, jiný mě nikdy nezajimal. Že bych si řekla:”A proc mě nechce Brad Pitt od vedle z ulice?” Navic, ja jsem jeste atyp, nikdy jsem se neotocila za chlapem, abych si rekla:”Tak ten je teda peknej.” Na me musi clovek zacit mluvit, abych si ho začala všímat. A neni to žádná nafrněnost, jen mě to prostě nezajímá… nevim, jestli to vysvětluji správně, dneska nejsem ve formě
Myslím, že rozumím.
Ale odhadem i v rámci toho materiálu k dispozici jsi nejspíš měla sklon u někoho víc vyhledávat jeho přítomnost nebo mu víc vykládat o sobě, chovat se k němu důvěrněji a podobně.
@Tiffany1 píše:
Tak uznávám, že militantní feministka ze mě nikdy nebude. Mně se líbí, když mi muž podrží dveře, pomůže do kabátu nebo přinese kytku. Na druhou stranu, feministická je ve mně asi patologická potřeba být nezávislá. Ale to má širší kontext a souvislost, to bych tu plevelila už hodně.
Nic se nemá přehánět. Mám rád ženy, které se o sebe dokážou postarat, dokážou si vydělat peníze, být nezávislé a projevit svůj názor. Ale stále zůstávají ženami - dbají na to aby vypadaly dobře, nechají se držet za ruku, rozmazlovat… Prostě každý extrém je nezdravý.
@84jirka takze si to shrneme, s lidma nedelas, kamaradky nemas, kdepak bydlis? Na vsi nebo ve meste? Mas vubec moznost se nekde seznamit? Nebo hledas jen online? Vcelku si asi moc neveris. No a ted by to chtelo vyjmenovat nejaky klady. Co vzhled? Jaky nosis obleceni? Ono asi hodne udela i spatna fotka na seznamce.
@david85lbc píše:
Já s tím víceméně souhlasím vtipný chlap který je v pohodě dokáže uhnat i s platem dělníka a ksichtem kvasimoda mercedes do postele.
Ovšem nutno říci že vtipný charizmatický člověk s charakterem je i úspěšný v životě takže ten má pak i zaparkovaný ten mercedes před barákem.
Ano, je pravda, že vtipný a charismatický chlap nouzi nemá a většinou si může vybírat. S tím Mercedesem bych úplně nesouhlasila, na to je třeba i cilevědomost a vlastnosti, které dost často zničí ten charakter… nicméně, asi to není pravidlo. Chlap, který má pocit, že si může dovolit vše, se pak chová jako čuně. Aspoň z mé zkušenosti. Lepší bez mercedesu ![]()
@david85lbc píše:
No jo, ale to je protože ten výraz charizma je kombinací vzhledu, chování, inteligence, vtipnosti, vyzařování úspěšnosti…
@Tiffany1 píše:
Ano, je pravda, že vtipný a charismatický chlap nouzi nemá a většinou si může vybírat. S tím Mercedesem bych úplně nesouhlasila, na to je třeba i cilevědomost a vlastnosti, které dost často zničí ten charakter… nicméně, asi to není pravidlo. Chlap, který má pocit, že si může dovolit vše, se pak chová jako čuně. Aspoň z mé zkušenosti. Lepší bez mercedesu
Dobře nebude to mercedes ale bude celkem úspěšný a bez mindráku takže celkem nová oktávka a naky to bydlení a to většině žen stačí nechtějí zewláka co bydlí u maminky a práce smrdí, ale nepotřebují ani k životu nákupy v pařížský.. ![]()
@DustInTheWind píše:
Myslím, že rozumím.Ale odhadem i v rámci toho materiálu k dispozici jsi nejspíš měla sklon u někoho víc vyhledávat jeho přítomnost nebo mu víc vykládat o sobě, chovat se k němu důvěrněji a podobně.
Tak to samozřejmě, jinak bych byla polygamní [čti: štětule]
n ebo stará panna a to nejsem ani jedno
. A doufám, že na nikoho tak ani nepůsobím ![]()
@Tiffany1 píše:
Tak uznávám, že militantní feministka ze mě nikdy nebude. Mně se líbí, když mi muž podrží dveře, pomůže do kabátu nebo přinese kytku. Na druhou stranu, feministická je ve mně asi patologická potřeba být nezávislá. Ale to má širší kontext a souvislost, to bych tu plevelila už hodně.
Na potřebě nezávislosti není nic feministického, možná právě naopak.
@david85lbc píše:
Dobře nebude to mercedes ale bude celkem úspěšný a bez mindráku takže celkem nová oktávka a naky to bydlení a to většině žen stačí nechtějí zewláka co bydlí u maminky a práce smrdí, ale nepotřebují ani k životu nákupy v pařížský..
Jj, souhlasím. A ty, co k životu nákupy v Pařížský potřebují, pak s nějakou zásadní starostí, která v životě přijde, a ona vždy, dřív nebo později nějaká příjde, tak taky dojdou k závěru, že to potřeba není.
Aspoň si to myslím a doufám. Protože jinak by to byl děsnej život, narvanej Louis Vuittonem, ale bez hloubky…
@Josef_t píše:
Na potřebě nezávislosti není nic feministického, možná právě naopak.
Tak, já mám na mysli konsekvence s tím spojené. Možnost žen si vybrat, kdy půjdu práce po porodu, abych měla od statu infrastrukturu, která mi to dovolí, dál budovat kariéru. Aby se vnímání společnosti změnilo alespoň do té míry, pokud chci pracovat a mít potomka, že obé jde dělat kvalitně, když mám pro to podmínky, atd… A ty podmínky mi musí být svolný pomoci vytvořit i partner a to si, myslim, u nás tolik nefunguje… Alespoň já jsem měla stále z někoho pocit, že kdyz nejsem doma tak nejsem 100% matka a kdyz nejsem v praci, tak nedelam 100% a tudíž nemůžu přinést požadovanou kvalitu. To je z mého pohledu ta feministická část mě. ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Nic se nemá přehánět. Mám rád ženy, které se o sebe dokážou postarat, dokážou si vydělat peníze, být nezávislé a projevit svůj názor. Ale stále zůstávají ženami - dbají na to aby vypadaly dobře, nechají se držet za ruku, rozmazlovat… Prostě každý extrém je nezdravý.
Rozmazlování bavî všechny ženy bez rozdílu, ne? A podle mě i muže. ![]()
@Tiffany1 píše:
Jj, souhlasím. A ty, co k životu nákupy v Pařížský potřebují, pak s nějakou zásadní starostí, která v životě přijde, a ona vždy, dřív nebo později nějaká příjde, tak taky dojdou k závěru, že to potřeba není.
Aspoň si to myslím a doufám. Protože jinak by to byl děsnej život, narvanej Louis Vuittonem, ale bez hloubky…
Pamatuji jak mě před lety manželka jednoho zákazníka říkala, že nejšťastnější období jejich manželství bylo když ještě žili 1+1. Evidentně ani ten barák ani ty mercedesy ji šťastnou neudělali.
@david85lbc píše:
Pamatuji jak mě před lety manželka jednoho zákazníka říkala, že nejšťastnější období jejich manželství bylo když ještě žili 1+1. Evidentně ani ten barák ani ty mercedesy ji šťastnou neudělali.
Souhlasím, naprosto. S majetky přichází starosti a na ty starosti je potřeba rybník společných zážitků, aby je zdravý vztah překonal, ale, kde vzit společně zazitky, když se budovaly domy a kupovala draha auta a clovek se honil za tím, co vlastně nakonec zjisti, ze se musi opravit, servísovat, platit pojistky a nosit domu stále vetsi budget na stále se zvětšující naroky údržby prostorneho domu a drahych aut… vsechno ma mit svuj strop a hlavne si nikdy nezavrit moznost, vrátit se vklidu do míry pro me únosné, kdy dan na zdraví a vztahu je vyšší, a dražší, nez dum a pekny auto.