Panic ve 35 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1334
7.8.19 10:21
@Tiffany1 píše:
Tak, já mám na mysli konsekvence s tím spojené. Možnost žen si vybrat, kdy půjdu práce po porodu, abych měla od statu infrastrukturu, která mi to dovolí, dál budovat kariéru. Aby se vnímání společnosti změnilo alespoň do té míry, pokud chci pracovat a mít potomka, že obé jde dělat kvalitně, když mám pro to podmínky, atd… A ty podmínky mi musí být svolný pomoci vytvořit i partner a to si, myslim, u nás tolik nefunguje… Alespoň já jsem měla stále z někoho pocit, že kdyz nejsem doma tak nejsem 100% matka a kdyz nejsem v praci, tak nedelam 100% a tudíž nemůžu přinést požadovanou kvalitu. To je z mého pohledu ta feministická část mě. :think:

Teď už začínáme trochu plevelit k tématu, ale ono to tak vlastně je.

Protože když něco vystuduje muž, tak potom cca 35 let pracuje a jeho vzdělání přináší výsledky.
Když vystuduje totéž žena, tak pracuje např. 27 let, 8 let stráví na mateřské, její vzdělání přináší výsledky o cca pětinu kratší dobu, k tomu těch 8 let jí vlastně společnost platí za to, že nedělá svou práci (a natvrdo řečeno vzala studijní místo muži, který by v té době pracoval, tedy je tu ušlý benefit).

Prakticky si to jako rozvinutá blahobytná společnost můžeme dovolit, tak co.

Ale občas by nebylo špatné si říct, že to je luxus, který si náš svět může dovolit, a ne jakýsi přirozený stav efektivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
7.8.19 10:26
@DustInTheWind píše:
Teď už začínáme trochu plevelit k tématu, ale ono to tak vlastně je.

Protože když něco vystuduje muž, tak potom cca 35 let pracuje a jeho vzdělání přináší výsledky.
Když vystuduje totéž žena, tak pracuje např. 27 let, 8 let stráví na mateřské, její vzdělání přináší výsledky o cca pětinu kratší dobu, k tomu těch 8 let jí vlastně společnost platí za to, že nedělá svou práci (a natvrdo řečeno vzala studijní místo muži, který by v té době pracoval, tedy je tu ušlý benefit).

Prakticky si to jako rozvinutá blahobytná společnost můžeme dovolit, tak co.

Ale občas by nebylo špatné si říct, že to je luxus, který si náš svět může dovolit, a ne jakýsi přirozený stav efektivity.

No počkej, ale já právě mluvím stavu, kdy nechci být 8 let na mateřské. Chci plodit, protože jsem k tomu nastavená a mám tu potřebu, ale zàroveň chci dál zůstat “plnohodnotným” členem společnosti. (Holky mi prominou, nemyslím to tak, že žena na mateřské, není plnohodnotný člen společnosti). :mrgreen: Prostě, když nechci sedět doma a chci mit dítě, je to pořád ještě dnes vnímáno tak, že nebudu schopna 100% plnit funkci matky. Já si myslím, že se správnou pomocí to lze. Jen je třeba se trochu odpoutat od toho zaběhlého modelu. Nicméně, pokud to někomu vyhovuje, je to 100% v pořádku, abych tady nebyla lynčovaná, že chci matky hnát půl roku po porodu do práce. Ja tu potřebu měla. Jiní nemají. A to je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.8.19 10:28

Je pravdou jak bzlo zmíněno výšše je tu zaplevelíno..
Za mě teda pro zakladatele
1. investuj do sebe - hadry, parfém, vizážista, cvičení, sebezdokolování
2. koníčky - kolo turistika je to fuk
3. zkus tu tantru - aspoň upustíš páru a s jídlem roste chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
7.8.19 10:29
@david85lbc píše:
Je pravdou jak bzlo zmíněno výšše je tu zaplevelíno..
Za mě teda pro zakladatele
1. investuj do sebe - hadry, parfém, vizážista, cvičení, sebezdokolování
2. koníčky - kolo turistika je to fuk
3. zkus tu tantru - aspoň upustíš páru a s jídlem roste chuť

Souhlasím, a ze svých nedostatků neměl depresi, ale srandu. Neni vic sexy chlap, co se umí smát. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
7.8.19 10:30

Vesměs ti tady píší, jak to můžeš změnit zlepšit k lepšímu, ale já půjdu proti mainstreamu, jak je mým dobrým zvykem. Pokud jsi neměl vztah do 35 let, tak lze celkem úspěšně pochybovat o tom, že to teď zázračně otočíš. Já mám obdobný „problém“ (už z toho že, to dávám uvozovek, plyne to, že to má i řadu výhod) a je mi 30 let s tím, že jsem však byl ve svých 28 letech u profesionálky. Návštěva profesionálky proběhla naprosto bez problémů, ale nepřeceňoval bych ji. Sice se mi tak na 2 až 3 měsíce zvedlo sebevědomí ve vztahu k ženám, ale poté jsem se vrátil do zajetých kolejí. Sám bych se tedy označil za tzv. citového panice. Na psychoterapii mě posílá kdejaký rozumbrada, čemuž úspěšně vzdoruji. Jsem zahleděný sám do sebe, ale to mi pomáhá poznat sám sebe.

Já jsem nakonec našel východisko v tom, že se budu realizovat v jiných oblastech než jsou vztahy. Ve svých 29 letech jsem začal dálkově studovat další (druhou) vysokou školu. V září jdu zkusit zkoušku insolvenčního správce, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Úspěšnost předešlých uchazečů byla tristní.

Takže, když to shrnu, našel bych si oblast, ve kterém jsem lepší než v balení žen a tu bych rozvíjel, zdokonaloval a snažil se v ní být úplně nejlepší. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
7.8.19 10:33
@Tiffany1 píše:
No počkej, ale já právě mluvím stavu, kdy nechci být 8 let na mateřské. Chci plodit, protože jsem k tomu nastavená a mám tu potřebu, ale zàroveň chci dál zůstat “plnohodnotným” členem společnosti. (Holky mi prominou, nemyslím to tak, že žena na mateřské, není plnohodnotný člen společnosti). :mrgreen:

Jo, souhlas.

Prostě, když nechci sedět doma a chci mit dítě, je to pořád ještě dnes vnímáno tak, že nebudu schopna 100% plnit funkci matky. Já si myslím, že se správnou pomocí to lze. Jen je třeba se trochu odpoutat od toho zaběhlého modelu.

Upřímně, já si to představit neumím.
Ale neodsuzuji, protože když si představím, že mít třeba akademické nebo jiné vlohy a souběžně s tím být tlačený do toho, že okolí očekává mateřství a nic jiného…

Držím palce těm, kdo to nějakým způsobem skloubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.8.19 10:40
@Mrusnok píše:Takže, když to shrnu, našel bych si oblast, ve kterém jsem lepší než v balení žen a tu bych rozvíjel, zdokonaloval a snažil se v ní být úplně nejlepší. :potlesk:

Přijde mě to spíš jako lenost či rezignace. Není to o balení ale o hledání partnera s kterým bude člověku dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
7.8.19 10:53
@DustInTheWind píše:
Upřímně, já si to představit neumím.
Ale neodsuzuji, protože když si představím, že mít třeba akademické nebo jiné vlohy a souběžně s tím být tlačený do toho, že okolí očekává mateřství a nic jiného…Držím palce těm, kdo to nějakým způsobem skloubí.

Chapu, diky za příjemnou konverzaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.8.19 12:25
@Prof. Farnsworth píše:
Běž na nějakou seznamku, vraž tam pár fotek kde vypadáš dobře a začni oslovovat ženy. Jasně, že ti odepíše tak jedna dvě z deseti, ale to je normální. Bav se s těmi co odepíšou a uvidíš, jak se to vyvine. Když už to nevyjde na vztah, můžeš takhle přijít ke kamarádce s kterou se dá vyrazit někam ven, může tě seznámit s nezadanou kamarádkou.Bavit se tak můžeš s více ženami současně a během toho to zkoušet i v reálném životě. Čím víc žen oslovíš, pozveš na rande apod., tím větší je pravděpodobnost, že nějakou najdeš. Myslím, že ve stovce žen se najde nějaká, které se zalíbíš. Takže jde jen o to, jít na těch sto rande ;)

Jenom najít ty ženy které by semnou chtěli jít na schůzku. Za posledních 10 let jsem měl 1 schůzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.8.19 12:36

Jenom k tématu já tady celkem zavrhuji seznamky a s praxe moje úspěšnost byla rovna počtu jedné a to jsem po jednom pivu mazal jak namydlený blesk domů..
Seznamka sebevědomí moc nedodá, doporučuju chodit mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.8.19 12:38
@bobulka88 píše:
@84jirka takze si to shrneme, s lidma nedelas, kamaradky nemas, kdepak bydlis? Na vsi nebo ve meste? Mas vubec moznost se nekde seznamit? Nebo hledas jen online? Vcelku si asi moc neveris. No a ted by to chtelo vyjmenovat nejaky klady. Co vzhled? Jaky nosis obleceni? Ono asi hodne udela i spatna fotka na seznamce.

Bydlím na vsi v domě s rodiči. Hledám jen on-line, v reálu nedokáži oslovit. Nosím třeba džíny, košily, tričko. Myslím že v zhledově nejsem ůplná havárka, někdy se po mě ženy otáčejí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.8.19 12:40
@david85lbc píše:
Jenom k tématu já tady celkem zavrhuji seznamky a s praxe moje úspěšnost byla rovna počtu jedné a to jsem po jednom pivu mazal jak namydlený blesk domů..
Seznamka sebevědomí moc nedodá, doporučuju chodit mezi lidi.

Právě já ze seznamek začínám mít depresivní a ůzkostné stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.8.19 12:44
@84jirka píše:
Bydlím na vsi v domě s rodiči. Hledám jen on-line, v reálu nedokáži oslovit. Nosím třeba džíny, košily, tričko. Myslím že v zhledově nejsem ůplná havárka, někdy se po mě ženy otáčejí. :-)
že bys oslovil třeba holku na ulici nebo na zastávce? To chce hodně kuráže to nedokáže většina chlapů. To nechodíš aspoň do hospody, na těhle vsích jsou často společenské akce. Za mě u počítače ženskou nesbalíš..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
7.8.19 12:45
@84jirka píše:
Právě já ze seznamek začínám mít depresivní a ůzkostné stavy.

Tak tam nelez a jdi radši ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.8.19 12:55
@david85lbc píše: že bys oslovil třeba holku na ulici nebo na zastávce? To chce hodně kuráže to nedokáže většina chlapů. To nechodíš aspoň do hospody, na těhle vsích jsou často společenské akce. Za mě u počítače ženskou nesbalíš..

Do hospody nechodím, když jsem tady na společenské akci tak sedím u stolu sám a piju sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí