Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiffany1 píše:
Ano, napsali jsme tady par příspěvku mimo a za OT se omluvili, byly to asi dvě stranky, mas tedy 10 stran odpovedi. Odpovis mi na co jsem se ptala??
@84jirka píše:
a taky půlka věcí co tady je si s někým něco řešila co se netýká tématu
I kdyby to byla pravda (jakožto že není - je to podstatně míň než půlka), tak je zajímavý, že tohle vidíš a upozorňuješ na to a toho, na co by ses měl zaměřit, si vůbec nevšímáš… to je pak těžký
Holt je pro tebe asi snazší se litovat, než se snažit něco změnit ![]()
@zu.syk píše:
I kdyby to byla pravda (jakožto že není - je to podstatně míň než půlka), tak je zajímavý, že tohle vidíš a upozorňuješ na to a toho, na co by ses měl zaměřit, si vůbec nevšímáš… to je pak těžkýHolt je pro tebe asi snazší se litovat, než se snažit něco změnit
upozornuji na to protože tifany si na mě honí ego
@84jirka píše:
a taky půlka věcí co tady je si s někým něco řešila co se netýká tématu
Tedy půlka věcí se tématu týká. To je klasické, jestli je sklenice do poloviny prázdná nebo plná.
Aby sis tady vybral pár rad, tak na to ti stačí pár vět. Zbytek je na dokreslení nebo nevadí.
Sorry, ale ty jsi totálně zaseknutý.
Když jsi se dostal do slepé uličky (zakopaný na vesnici s 200 obyvateli, bydlíš v 35 u rodičů, s rodinou a okolím se nebavíš), tak jestli to chceš opravdu změnit, tak musíš vynaložit energii navíc z té slepé uličky vycouvat a do něčeho se pustit.
@84jirka píše:
Sorry, ale chováš se jako vůl. ![]()
Vynaložila hodně času na snahu ti pomoct. Honění ega vypadá dost jinak.
Příspěvek upraven 08.08.19 v 09:08
@84jirka Prosím?
Já si na tobě honím ego? Já jsem se ti tady snažila poradit a povzbudit te, kdyz reknu neco, co se ti nelibi, tak mi řeknes, at uz ti nepisu?
Nauč se přijímat kritiku, Hochu a zamyslet se nad tím, jestli na tom nebude náhodou neco pravdy, bude se ti lip zit. Tim pro me tahle diskuze končí. Už to začínám chápat
.
@DustInTheWind píše:já vím že jsem špatný člověk, proto jsem začal chodit k psycholožce na psychoterapii, já už nic nezvládám, omlouvám se
Tedy půlka věcí se tématu týká. To je klasické, jestli je sklenice do poloviny prázdná nebo plná.Aby sis tady vybral pár rad, tak na to ti stačí pár vět. Zbytek je na dokreslení nebo nevadí.
Sorry, ale ty jsi totálně zaseknutý.
Když jsi se dostal do slepé uličky (zakopaný na vesnici s 200 obyvateli, bydlíš v 35 u rodičů, s rodinou a okolím se nebavíš), tak jestli to chceš opravdu změnit, tak musíš vynaložit energii navíc z té slepé uličky vycouvat a do něčeho se pustit.
@84jirka píše:
Fakt? To jsem si teda nevšimla ![]()
@84jirka píše:
Začal jsem chodit na psychoterapii, asi je to semnou běh na dlouhou trať, tedy jestli to nějak půjde
Sex za peníze ti dle mého deformuje pohled na normální ženu. Ale neodsuzuji za to nikoho. Být tebou bych upravila nároky na potenciální partnerku, pracovala na změně svého postoje a vyrazila ven. Nemusí to být bary, restaurace, ani diskotéky, ale prostě třeba na výlet, na dovolenou a hlavně reagovala na lidi. Stačí pohled druhého venku a místo sklopení očí a nasazení výrazu - hlavně na mě nemluvte, jinak uteču - usmát se a zareagovat na výzvu k rozhovoru. Já jsem člověk, který se dá do hovoru s každým, kdo mě zaujme. Bojácné strašpytlíky ale uctivě obcházím. Oni si to neuvědomují, ale vysílají pohledem zprávy - hlavně se na mě nedívejte, nemluvte a jděte pryč, já se příšerně bojím. Kdysi jsem z nějakého důvodu chodila chvilku na skupinovou terapii a tam byl klučina se stejným problémem, jako máš ty. Působil jako vyděšený mamánek. S takovým se ale nikdo do řeči nedá. Musíš překonat strach a přestat utíkat od lidí.
Příspěvek upraven 08.08.19 v 09:34
@84jirka píše:@Tiffany1
tobě neodpovím nic, a chtěl bych poprosit aby jsi sem už nic nepsala
Příspěvek upraven 08.08.19 v 09:14
@84jirka píše:
já vím že jsem špatný člověk, proto jsem začal chodit k psycholožce na psychoterapii, já už nic nezvládám, omlouvám se
Ale ne, jenom je vidět, že jsi nešťastný a reaguješ prudce.
Proto ti o kousek výš píšu, jak se zrovna chováš, ne co jsi. ![]()
Já bych se na tvém místě předně odstěhovala od rodičů a postavila se na vlastní nohy. Chlap, co bydlí u maminky, moc neimponuje.
Fíha, tak sem to dočetla…
za prvý, na profilu vypadáš jako normální chlap, co se týče fyzický stránky, tak pohoda.
Taky sem si napřed v začátku diskuse říkala, jestli teda nejsi nějakej šikmovokej tragéd, to pak není překvapení, že na první pohled (navíc na fotce) nezaujmeš, a máš problém se dostat přes první řádku na seznamce. Takže v tomhle směru problém není.
Za druhé, tvůj profil prostě působí fádně. Fotky nemastné neslané, chlápek s foťákem, co kouká jako zatoulanej pejsek, pár letadýlek (na ty moc holek neutáhneš).
Já osobně, bych si prostě po shlédnutí tohohle profilu řekla „milej, ale nuda“.
Chápu, že né každej je akční hovado, ale kdyby si tam měl fotky víc v pohybu (jestli cestuješ, tak máš nějaký fotky ze zajímavějších míst, než je nějakej kopec v lese?), z nějaké oslavy třeba, kde se usmíváš, kde něco děláš (i kdyby si měl jen stát s půllitrem u grilu).
Navíc Hendikep - jiný…no to né! Si každá druhá představí, že buď máš umělou nohu (není vidět na fotkách), nebo si na hlavu
Že působíš „běžně“, to samý…
V úvodu profilu: „Rád se seznámím
Jirka“
Jako fakt? No to bych nečekala, když si na seznamce ![]()
Rozepiš se tam. Třeba že rád fotíš a cestuješ, kde si například byl. Že jsi už nějakou dobu sám (mlž o tom, že odjaktěživa), a chtěl bys změnu, třeba že už tě nebaví cestovat sám. Že hledáš kámošku na pokec, parťačku na výlety a časem třeba i něco víc.
A co už tu bylo zmíněno několikrát, pokud si kluk, co v pětatřiceti bydlí někde na konci světa a navíc s rodičema, tak to samý, nuda, nuda, šeď šeď…
Každá by se vyděsila, že budeš divnej patron.
Co tě doma drží? Řekni si, je čas na změnu! Rád cestuješ? Tak někam vypadni. Co máš vystudováno - jakou práci můžeš dělat? Seber batoh a jdi za prací, do většího města, na druhou stranu republiky, nebo třeba do Norska, co já vim. Osamostatni se. To je větší afrodiziakum než cokoliv jinýho ![]()
Já osobně bych řekla, že je problém v tom, že nemáš kamarády. Takže ti za prvý chybí zábava, za druhý lidi, a za třetí takovej ten davovej syndrom, bych tak řekla.
Když vyrazíš s partou kamarádů na hudební festival nebo třeba na týdenní dovolenou někam do kempu, tak se potkáš s určitě víc holkama, než na místním letišti pro malá letadýlka… ![]()
Trocha alkoholu, bujará zábava, někdo přitáhne holku, s ní její kamarádku, a už můžeš zavést hovor ![]()
Jééé, já se vrátila z jednoho festivalu před pár dny a ještě teď mám plnou hlavu nových přátelství, starých kamarádů, co člověk potkává jednou za rok, i jen lidí, se kterýma sem prohodila deset vět ve frontě na kafe, nebo si k někomu přisedneš ke stolu u snídaně, zeptáš se, jak se včera dařilo, přihodíš historku o tom, jak si nemohl v noci najít stan, no a najednou zjistíš, že si s těma holkama povídáš půl hodiny a nasměješ se (moje čerstvá zkušenost, ten kluk vypadal jako ty, trochu neviňátko a ztracenej pejsek, ale sympaťák). Neznamená to hned, že nějakou sbalíš, ale minimálně se otrkáš v konverzaci.
![]()
Jo a má to ještě jednu výhodu. Můžeš tam jet sám a v případnejch rozhovorech říct, že si kamarády ztratil někde v davu (čímž právě nebudeš za toho tragéda, jak si psal) ![]()
Škoda že si z druhý strany republiky, bych tě klidně někam vytáhla a trochu ti prohnala pérka
![]()
Ty prostě působíš hrozně v křeči… ![]()