Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to obecna platba, ze parkujeme u bytovky. Je tu 12bytu a z toho 5 mist pod strechou a zbyly najemnici musi parkovat mimo pristresek. Cedulka se jmenem tam neni.
hele, zkus se zamyslet nez tu ze sebe budes delat hlupaka, platite vsichni stejne za parkovani, neni tam jmenovka, proc by pani mela mit na to misto narok? co nam odpovis?
@vokishka píše:
co je na tom nevychovaného. Že tam parkuješ ty, to je správné, a pokud tam zaparkuje ona, nevychované?
Tak asi ze ja tam parkuju kazdy den a ja zaparkovala jsem na opustene volne misto nekolik mesicu co bylo.Ano kdybych na miste neparkovala nekolik mesicu, tak logicke, ze tam misto me nekdo bude. Nejsem typ co bude parkovat na misto kdo na tom miste parkuje kazdy den. Az misto opusti nebo se odstehuje, tak klidne ano.
@markytka3 píše:
hele, zkus se zamyslet nez tu ze sebe budes delat hlupaka, platite vsichni stejne za parkovani, neni tam jmenovka, proc by pani mela mit na to misto narok? co nam odpovis?
Narok samozrejme maji vsechny. Tak ber to podle sebe, ty by si zajela nekomu na misto kde parkuje clovek uz nekolik mesicu? odjede do prace a ty mu tam zaparkujes.? Ano ma narok SPZ a jmeno tam neni ale ja bych si to treba nedovolila. Neni to pro me konec sveta, at si tam zajede klidne, jen me zajimal nazor
@Anonymní píše:
Narok samozrejme maji vsechny. Tak ber to podle sebe, ty by si zajela nekomu na misto kde parkuje clovek uz nekolik mesicu? odjede do prace a ty mu tam zaparkujes.? Ano ma narok SPZ a jmeno tam neni ale ja bych si to treba nedovolila. Neni to pro me konec sveta, at si tam zajede klidne, jen me zajimal nazor
no my ti názor dali, je to normální parkoviště. Kdo kam zaparkuje, tam stojí. Ty si neplatíš konkrétní stání.
@Anonymní píše:
Tim si jsem vedoma a nezmuzu nic, akorat si myslet, ze babka je nevychovana tot vse
A proč by měla být nevychovaná? Úplně mimo mi přijdeš ty. Princip je jasný, hotovo.
@Anonymní píše:
Ostatné auta sa tam striedajú, alebo vždy parkujú rovnaké?
@Anonymní píše:
Samozřejmě, že bych tam kdykoli bez problému zajela.
Jestliže nejsou místa určena podle jmen, tak platí, že kdo přijede dříve, ten zaparkuje dle své volby – a ti ostatní pak postupně, jak na ně kde zbyde místo. Na tom není nic nevychovaného ani divného, to je normální postup.
Zbytečně se rozčiluješ, to místo fakt nemáš “vysezené” ![]()
@Anonymní píše:
Tak evidentně to pro tebe konec světa je. Pokud se místo uvolní a mně se tam bude dobře parkovat, tak tam zaparkuji. I kdyby tam parkoval třeba rok. Pokud to není na SPZ. Tohle nárokování je úplně mimo.
@Anonymní píše:
Ano kdo driv prijde. Ona tam parkovala pak 3.mesice nikdo, tak jsem tam zacala parkovat ja a ted po 7.mesicich chce misto zpet? Rano odjizdim do prace, tak babka tam muze auto klidne dat. Z moralniho hlediska. Ona opustila misto, tak jsem to misto vzala a najednou se usmyslila po nekolika mesicich auto si tam znovu dat. Vim jiste, ze neridi. Jestli schovava pro vnoucata, tezko rict. No nevim
Tak auto oprasovat vnoucatum, zadny veteran to hadam neni, to by je patrne uplne nevytrhla. Za me to zbytečne hrotis. Jako asi za tebou nemusela chodit a oznamovat, na druhou stranu, uz ma svoje leta a jestli byla roky zvykla neco delat, to uz je jak zelezna kosile. Ja bych ji proste ustoupila. Stejne jedine, ceho dosahnes, je nejake naschvalnickovani a zabirani mista, pak si babka zlomi krcek na ledu, protozes ji stoupla na kryte misto a budes si to vycitat ![]()
Pokud nemas sanci si zaplatit za konktetni stani, nijak ji nezamezis, aby si tam preparkovala ![]()
@Anonymní píše:
Ano kdo driv prijde. Ona tam parkovala pak 3.mesice nikdo, tak jsem tam zacala parkovat ja a ted po 7.mesicich chce misto zpet? Rano odjizdim do prace, tak babka tam muze auto klidne dat. Z moralniho hlediska. Ona opustila misto, tak jsem to misto vzala a najednou se usmyslila po nekolika mesicich auto si tam znovu dat. Vim jiste, ze neridi. Jestli schovava pro vnoucata, tezko rict. No nevim
No, to je jednoduchý, nemá tam místo s placenou SPZ, takže si tam může stoupnout kdokoliv, kdo tam platí. Vůbec bych se s ní nedohadovala.
@Anonymní píše:a proc bys to nedovolila? to jsi takova „neprubojna“ v zivote i jinak? omg, jak asi lide parkuji na sidlisti? zkus se zamyslet? co ti na tvuj „problem“ rekl partner, kdyz si s tim na nej vyrukovala? kapku usmevne je, ze ty si myslis, ze pani je nevychovana, ja bych to nazvala, ze je pani neomalena a ty kapku „jednodussi“, kdyz si myslis, ze ma pani jakykoliv narok na sve parkovne misto…
@markytka3 píše:
a proc bys to nedovolila? to jsi takova „neprubojna“ v zivote i jinak? omg, jak asi lide parkuji na sidlisti? zkus se zamyslet? co ti na tvuj „problem“ rekl partner, kdyz si s tim na nej vyrukovala? kapku usmevne je, ze ty si myslis, ze pani je nevychovana, ja bych to nazvala, ze je pani neomalena a ty kapku „jednodussi“, kdyz si myslis, ze ma pani jakykoliv narok na sve parkovne misto…
proč je paní neomalená? Zakladatelka odjede do práce, sousedka si tam zaparkuje auto a je to. Co je na tom neomaleného.
@vokishka píše:
proč je paní neomalená? Zakladatelka odjede do práce, sousedka si tam zaparkuje auto a je to. Co je na tom neomaleného.
sousedka je neomalena, ze autorku otravuje jejim problemem, ze Ona parkovat pod strechou, jako kdysi — chapes?.
Příspěvek upraven 21.06.22 v 21:03
Tak chápu li správně, tak je tam několik parkovacích míst za jednotnou cenu a 5 pod střechou. A to je stejně drahé jako mimo přístřešek. Já být majitelem, takt y pod střechou nabídnu nájemníkům s tím, že ať si ale připlatí. A zbytek ych nechala za nějaké peníze. Kdo chce pod střechu, tak ať platí víc. A byl by klid. Nikdo by se nedohadoval kdo tam může být a kdo ne. Bylo by to na jméno a čau.
Jinak jako pokud je to stylem, kdo dřív přijde, ten stojí pod střechou, tak bych si auto parkovala kde já chci. A nebrala bych ohled na to, že tam někdo někdy stal. Platíte stejně tak co. To že si tam někdo dá auto a myslí si, že to místo je jeho, tak jeho problém.. Prostě jsou to normálně parkovací místa a každý si může stát kde chce.
Tak pokud platite vsichni stejnou cenu, tak kdo driv prijde, ten driv mele. Muze vam tam obema zaparkovat Miluna ze tretiho patra a pripad je vyresen.
Pokud si narokujes misto na zaklade dlouhodobeho stani, tak ma pani prednost, kdyz tam byla pred tebou. Zvlast kdyz to auto nejezdi, tak mi prijde i logictejsi mit ho nekde schovane.
Ach jo. A presne kvůli takovym nejde mit nic zadarmo a bez nejakych pevne stanovenych, sepsanych pravidel, kdyz se ani domluvit neumi.