Partner chce dosáhnout svých cílů, a pak až dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
17.5.25 19:14

Ve 26 máš klidně ještě ze dva ročky čas,
ale spíš by mne zaráželo nastavení partnera, dle mne máte jiné životní priority,
jsi o dost „dospělejší“ a jinde než on, bohužel bych se možná i začla rozhlížet po vyzrálejším muži, pro kterého bude rodina PRIORITA,
zde to u něj fakt nevypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza257
17.5.25 19:20

@Liberalissima Jak jsem psala výše, bydlení máme vlastní na hypotéku. Rezervu máme dost vysokou, máme dvě nová auta (Škoda a BMW), já mám práci na plný úvazek na dobu neurčitou navíc mám na svůj plat na hypotéku koupený byt, který pronajímám, takže i když sice člověk nikdy neví, tak nějaký fin. problémy mě moc nenapadají.
Jak jsem psala ovulační test jsem si dělala proto, abych poznala svoje tělo. A třeba jsem zjistila, že uvoluji dřív, než jsem si myslela. Takže za mě žádný podvod, ale docela užitečná informace. :)

• Citovat
  • Upravit
5246
17.5.25 20:44

Pokud bych ja chtela dite a chlap chtel cas, zasla bych si jako samoplatce na test AMH, abych videla, jakou mam ovarialni rezervu a kolik mam teda teoreticky toho casu. Pokud se nechce bavit o tom, kdy dite, tak bych chtela vedet, jak to ma teda naplanovane s tou karierou a jak si to predstavuje. Resp. co chce mit odskrtnuto jako splneno, nez se pusti do vyroby deti.

A nemusis byt dominantni bojovnice bez emoci, staci dostatek sebevedomi, aby ses dokazala postavit sama za sebe a posleze pripadne za deti, kdyz bude potreba. A taky by bylo dobre, kdybys trochu zapracovala na zvladani emoci, aby ses pak pod navalem stresu a unavy z pece o mimino hned nehroutila. Nepises, jak presne v tech emocne vypjatych situacich reagujes, ale hadam, ze by pritel neco podobneho na mysli mit mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.5.25 20:46

Partner má pravdu..jste po VŠ dost krátce chtělo by to zvednout prijem, vybudovat karieru a navýšit rezervy.
Celkový čistý příjem 90k není na prahu nic moc a na rodicaku vám spadne tak na 60, ze? K tomu budete stále platit 20k základní náklady, plus 10k tarify, pojištění, 10k jídlo. A pak náklady na mimino..a taky na vaše obleceni, drogerii, benzin..na dovolenou par let nepojedete?
Taky se platí 2.hypoteka- je hrazena komplet z nájmu nebo se doplácí? Nebudou tam potřeba nějaké investice?
Takže bych poodhrnula závoj hormonů a vrátila se na zem.

• Citovat
  • Upravit
tereza257
17.5.25 20:52

@Svetluska55
Nebydlíme v Praze, s těmi výdaji jak tak souhlasím, jen projíme trochu méně.
Druhý byt je plně hrazený z nájmu od nájemníku. A finanční rezervy máme.
Partner bere 60 čistého a já třicet čistého. Mám nárok na mateřskou, takže ze začátku se ten příjem o tolik nezmenší. Není to moc, ale taky mi to nepřijde až tak málo. Mi řeknete, jak to dělají jiné rodiny? To má každý chlap příjem 100 K a plus, aby utáhl domácnost, když ženská na mateřskou?

Příspěvek upraven 17.05.25 v 20:58

• Citovat
  • Upravit
94
17.5.25 20:54
@tereza257 píše: Více

V jiných rodinách se na dítě cítí oba, jinak to nedopadá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2821
17.5.25 21:05

Takže bys dítě zvládla i sama :nevim: jestli ho chceš, klidně si ho udělej i bez tatínka. A nebo naopak, počkej dva, čtyři, šest roky/let a pak bude pořád dost času si to dítě udělat. Já v 26 byla jako tvuj chlap. Věděla, že dítě chci ale zároveň si byla 100% jistá, že ho nechci teď, ale bude „někdy v budoucnu“. Prehouplo se to okolo té 30. Překecat ani přeargumentovat bych se rozhodně nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
17.5.25 21:12

Tak super, skoro všechno máš, ale to nejdůležitější - chlap, který chce být otcem - ti bohužel chybí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41512
17.5.25 21:12

ale pořád máte v čistém dohromady kolik? 90? to na Prahu zas až tak extra není. A kdyby jsi šla na RD, tak spadneš tak na 10-12? a to je zas o něčem jiném…do toho dvě hypo, auta taky splácíte? plus další krk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41512
17.5.25 21:13
@Yasmen píše: Více

ona sama bere 30tis., to nevím, jestli by zvládla sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza257
17.5.25 21:21

@Keyllah
Nebydlíme v Praze.
Auta jsou zaplacené.
Jednu hypotéku platí nájemníci.
Ze začátku mám nárok na mateřskou, takže nespadnu až tak hluboko. Samozřejmě pak jak přijde jen rodičovská, tak těch 11 K je opravdu málo.

• Citovat
  • Upravit
41512
17.5.25 21:22

tak MD je pul roku, kdy jsou i vyšší výdaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.5.25 21:27

Chápu tvého partnera, že chce budovat kariéru atd. Ale nechápu ho v tom, co je za problém, aby ti řekl, že dítě v dohledné době 2 let nemá v plánu. Že po 2 letech se můžete snažit.
To mě přijde k tobě naprosto férové.
Nemám ráda tohle mlžení. Odpovědi typu: časem, uvidíme… To je pro mě varování.
Vím o čem mluvím. Tohle jsem poslouchala u ex se svatbou.
To bylo pořád počkej za x let, tak jsem počkala, pak z počkej x let byla odpověď, uvidíme časem. Když už viděl, že jsem extrémně naštvaná a dostal strach, tak jsem dostala prstýnek stylem: Tady máš Zásnubní prstýnek, nemusíš mi odpovídat hned teď, zda si mě vezmeš. Nech si na odpověď nějaký čas. Třeba 5 let a pak mi řekni jak jsi se rozmyslela. :roll:
No rozmyslela jsem se tak, že je to již ex. :mrgreen: A to pomalu po 8 letech vztahu.
Nelituji toho rozhodnutí. Lituji jen svého času a jak jsem byla hloupá, že jsem si nechala sr. t na hlavu.

Od té doby když slyším uvidím, časem atd., tak zpozorním.

A bohužel mám ve svém okolí ženy, co díky cystě, endometrióze, myomu přišly o vaječník, dělohu a možnost mít děti. :( A to jim nebylo ani 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2821
17.5.25 21:30
@Keyllah píše: Více

Ma pár set tisíc v autě, dalsich pár set ve svém bytě, dalších pár set ve společném a prý i něco našetřeno. Zázemí rodiny tedy nevíme, ale mě by to stačilo, kdybych na to dítě tak spěchala. Jsou tady denně 3 diskuze, kde mají ženské příšerné partnery, 2 malý děcka a našetřeno ani desetinu toho, co tady zakladatelka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza257
17.5.25 21:33

@Ťarbík01
Děkuji za odpověď. Přesně tohle řeším, chci znát odpověď a nechápu, že s nemůže vymáčknout. Chci vědět na čem jsem a případně neztrácet čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex