Partner chce dosáhnout svých cílů, a pak až dítě

tereza257
17.5.25 16:39

Partner chce dosáhnout svých cílů, a pak až dítě

První bych chtěla poděkovat za tyto skvělé diskuze, kdy se člověk dozví věci z praxe. :kytka:

Přeju všem, co se snaží o miminko, ať se jim to podaří co nejdříve. :srdce:

Sama bych miminko moc chtěla…

S partnerem jsme spolu 3 roky a je nám 26, rozumíme si, je zodpovědný, pracovitý apod. Oba máme VŠ vzdělání, vlastní bydlení, trvalou práci, celkový příjem 90 tis. měsíčně ( z toho jde 20 K na hypotéku a energie, ale i tak si myslím, že nám zbyde dost na život). Ale on ještě dítě nechce, není to tak, že by si chtěl užívat po barech apod., ale chce podnikat, chce něco vybudovat, aby ten příjem byl vyšší, abychom si mohli dovolit víc, abychom mohli šetřit dětem do budoucna atd., že teď ještě není ta správná doba, že dítě je povinnost a on se chce soustředit na svoji práci a snažit se vydělávat.

Což je samozřejmě velmi hezké a zodpovědné, ale já si myslím, že už teď se máme dobře a že bychom se o děťátko dokázaly finančně postarat a taky časově. Jasně, až zůstanu na mateřské, tak se ten příjem o trošku sníží, ale i tak, on stále vydělává víc než já a já mám nárok na mateřskou na začátku.

A jsem z těch jeho řečí smutná, vážím si jeho pracovitosti, ale na otázku, kdy přesně on chce děti mi nedokáže odpovědět. Chce děti, ale ne teď. A nevím, zda to bude za rok nebo dva apod. A mě toto čekání unavuje. Není ani otevřený se o těchto věcech bavit. On má svůj sen a jde si za ním a až ho dosáhne nebo se k němu přiblíží, tak pak třeba. Můj sen je ale mít dítě… Samozřejmě, že mám svoje koníčky a malé sny, kterými se bavím, není to tak, že jsem upnutá jen na dítě, ale prostě miminko je miminko.

Navíc mi sám říká, že jsem ještě dítě. :lol: :( Já se osobně tak nevnímám. Samozřejmě, že vím, že mimi není jen tak, ale nějak vnitra delší dobu cítím, že jsme připravená, že to zvládnu. Možná jsem někdy více emočně vypjatá ze všech povinností ohledně práce do nedávna ještě školy a občas jsem stydlivá, když mám něco zařizovat. Tak on mě vnímá, že nedokážu se postavit nějakým lidem a nebo hodně emočně prožívám věci, ale to snad neznamená, že nebudu dobrá matka. Každá žena, která chce být matkou nemusí být dominantní bojovnice bez emocí, nebo snad jo? :mrgreen:

Já vím, že věk 26 ještě není něco hrozného, že na děti je čas, ale jak všude kolem sebe vidím neplodnosti, problémy, tak se bojím a navíc bych chtěli bychom mít 3 děti, tak nechci to oddalovat, čas tak neúprosně letí a nerada bych měla děti pozdě. Možná zbytečně moc přemýšlím, ale co si o tom myslíte vy? Prosím o radu, jak se s touto situací vnitřně vypořádat. :nevim:

Tento měníc jsem si ze zvědavosti zkusila měřit ovulaci, začala jsem 14. den po 1. dnu menstruace a čárka byla slabá, tak jsem myslela, že další dny bude růst, ale už nebylo nic. Takže jsem chytla asi konec ovulace. Od jakého dne měříte ovulaci vy? :) Začít už třeba 8. dnem po MS?

EDIT : Ovulaci jsem si měřila jen tak, chtěla jsem poznat víc svoje tělo. I co se týče cyklu a jak ovlivňuje můj život. Nebylo to žádné fingování na partnera, protože vím, že on by mě prokoukl a pak by to teda nabralo jiné obrátky. :,(

Děkuji předem za názory :srdce:

Příspěvek upraven 17.05.25 v 18:00

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.5.25 16:44

Začala bych tím, že bych se uklidnila, neměřila nějaké ovulace, to je cesta do pekel na hlavu pro Tebe a když by to zjistil partner, tak by Tě měl za umanutou…a ani bych se nenechala urážet a ponižovat řečmi…tu hypotéku a bydlení máte vybudované společně? Jestli by ses neměla prohlédnout jinde, jinak vyčkej, komunikuje a buď v klidu ;-)

• Citovat
  • Upravit
41285
17.5.25 16:48
@tereza257 píše: Více

partner ti řekne, že ítě zatím nechce a ty si začneš měřit a hlídat ovulaci? :think: co ještě rok dva prohlubovat kvalifikaci, praxi a něco zažít?
Jestli ted náhodou otěhotníš, bude to velice nedospělé a se štastným vztahem se třemi dedmi bych nepočítala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8592
17.5.25 16:53

Tak ještě jsi ve věku, kdy se nemusíš někam hnát nebo se bát, že nestíháte. Osobně bych počet dětí řešila průběžně - třeba časem zjistíš, že 3 by byly už moc.
Každopádně partner celkem jasně řekl, že dítě ještě nechce a ty si měříš ovulaci? :think: 8o Hlavně neudělej nějakou blbost (záměrné nechránění se…), abys dosáhla svého ;)
Otázka taky je, zda nechce dítě jen skrz jeho současnou praci a cíle, anebo i v tom, že tě ještě nevnima být na mateřství připravena.

Příspěvek upraven 17.05.25 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
17.5.25 16:54

No… on ti naprosto jasně řekl, že teď dítě nechce. Ne že „možná“, ne že „uvidíme“, ale prostě ne!

Má plán, chce budovat kariéru, firmu, zázemí. Ty mezitím měříš ovulaci, jako bys ho chtěla „náhodou“ přechytračit nebo doufáš, že tě ty testíky nějak přiblíží k miminku, které on zatím vůbec neplánuje. A to jako proč? Co tím chceš dokázat? :roll:

Jestli on říká, že dítě vnímá jako odpovědnost a potřebuje se na něj připravit a ty zároveň přiznáváš, že občas nezvládáš stres, neumíš se prosadit a on tě vnímá spíš jako holku než partnerku připravenou na rodičovství, tak tím, že se uzavíráš do svého snu o dítěti, děláš si nesmyslně testy ovulace a píšeš nám to do veřejné diskuze a zároveň ignoruješ jeho stanovisko, paradoxně potvrzuješ právě tu jeho obavu, že ještě nejsi připravená. Ne finančně, ale emočně. 8o

Z jeho strany je to vlastně fér… ví, co chce, říká to nahlas a zatímco on plánuje dlouhodobě, ty se ztrácíš v testech ovulace, emocích a vnitřním tlaku, jak čas letí. Jenže když on má jasno a ty zkoušíš tlačit na pilu (byť zatím pasivně), tak to může skončit pro tebe dost špatně… 👀

Chceš dítě s partnerem, který tě podporuje a těší se na to stejně jako ty a ne s někým, koho k tomu dotlačíš. Protože dítě situaci nevyřeší, jen ji znásobí. Takže buď přijmi, že si na něj chceš počkat, anebo si upřímně přiznej, že chceš něco jiného než on…a pak je na místě otevřeně řešit, jestli ten vztah má směřovat dál stejnou cestou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12950
17.5.25 17:04

Já mám pocit, že jste oba někde jinde. Ty z nějakého záhadného důvodu měříš ovulaci, on se odmítá bavit o časovém horizontu, což mi po třech letech vztahu taky nepřijde úplně ideální. Navíc jste stejně staří, pro tebe může být třeba za deset let velmi pozdě a z toho, že se o tom časovém horizontu nechce bavit, to tak klidně může dopadnout.
navíc vzhledem k tomu, že chcete tři děti, tak si myslím, že by bylo vhodné začít třeba za tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
17.5.25 17:26

Pro holku je 26 let tak akorát na dítě, ale když on nechce, tak prostě nechce, má plány, ale kolikrát člověk míní a život mění :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.25 17:44

Rodila jsem ve 23 a 26 letech a neměnila bych. Po 30 bych fakt nechtěla, kdybych měla partnera.
Promluvila bych si s ním a klidně se smířila s variantou, že dojde na rozchod, pokud se neshodneme na tak důležité životní etapě jako je dítě. Po 3 letech bych chtěla už přesně termíny.
My si s manželem začali 2019 a dcera se narodila koncem 2021. :D

• Citovat
  • Upravit
24733
17.5.25 17:44

Pro tebe je věk na dítě akorát, ale chlap je ještě moc mladý a nevybouřený. Nevím, proč měříš ovulaci, to chceš otěhotnět podvodem, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.5.25 17:48

Na tvém místě bych si s přítelem sedla a rozumně v klidu bych se ho zeptala, v jakém časovém horizontu by si to dítě představoval. Chtěla bych to po něm konkrétně, třeba 3 roky, 5 let.. Argumentovala bych tím, že po 30. roce klesá plodnost ženy a že bys ráda měla nějaký konkrétní časový plán. Pokud by s odpovědí váhal a nechtěl ti slibovat nic konkrétního, asi bych začala přemýšlet, jestli váš vztah má budoucnost. Myslím si, že o tématech jako je svatba a děti, je dobré ve vztahu komunikovat co nejvíc otevřeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
17.5.25 17:48

Ve 26 řešíš děcko? Proč jako? Času dost, ještě máš několik let. Chlapi dozrávaji později, ve 26 je ještě puberťák, ani se nedivím, že nechce o dětech slyšet. Rozejdi se, najdi si nějaký 35letýho, ten už chtít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
17.5.25 17:49

Najdi si jinýho. Tenhle to bude odkládat tak dlouho, až dokud nezjistíš, že děti už mít kvůli věku nemůžeš.

• Citovat
  • Upravit
61
17.5.25 17:51

Jinak já jsem se s manželem seznámila, když mi bylo 26 a už od začátku vztahu jsme se narovinu bavili o tom, že bych chtěla brzo svatbu a dítě. On se vším souhlasil, měl k tomu podobný postoj. Všechno jsme to stihli do mých 30. narozenin. Kdyby nějak mlžil a nechtěl mi nic konkrétního slíbit, asi bych v tom vztahu nepokračovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
17.5.25 17:56
@Quinn7 píše: Více

třeba protože je rozumná? Ve 26 už je žena naprosto zralá na dítě…dnes je v módě nechávat mateřství až po 30, ale to už je za mě docela pozdě…a pak se všichni hrozně diví, že to třeba nejde hned…

• Citovat
  • Upravit
tereza257
17.5.25 17:58

@Effy99

Přesně toto jsem chtěla společně vyřešit, ať mi řekne, kdy. Chápu, že má sny, ale já mám taky a chtěla bych vědět, kdy on bude připravený. Argumentovala jsem i tou plodností a vším. Nejsem žádná harpie, co chce někoho do něčeho tlačit, jen jsem chtěla vědět na čem jsem. Nebyl mi schopný odpovědět. Zkrátka chce, ale ne teď. Teď má svůj plán, chce se soustředit jen na to. Nevím, co si myslet. Ve vztahu jsme dva, nemusíme mít dítě hned, ale chci tak moc, aby se mě snažil pochopit a dát mi odpověď? Podporuje mě, je skvělý apod. ale taky mám nárok na to, abych si splnila svůj mimi sen, nebo jsem úplně mimo?

PS Ovulaci jsem si měřila jen tak, chtěla jsem poznat víc svoje tělo. I co se týče cyklu a jak ovlivňuje můj život. Nebylo to žádné fingování na partnera, protože vím, že on by mě prokoukl a pak by to teda nabralo jiné obrátky. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie