Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janli my máme spodní patro domu, takže k bytu velká zahrada a komplet celé společné prostory. Takže v tom takový rozdíl zase nevidím.
@Janli píše:
Nezlob se, ale srovnávat byt a velký dům se zahradou fakt nejde.
no to nejde, ale určitě nejsou pořád v každém pokoji, aby se všude furt muselo uklízet, chlap doma jen spí, a ženská s 1 děckem je v kuchyni a v dětském pokoji
Hele s kde je ten problém? Tvůj chlap nedřepí doma u TV, ale maká. A pokud to ty nezvládáš na mateřský tak to jeho problém není, upřímně jsi doma s jedním dítětem, režim si můžeš nastavit podle sebe, nejsi limitovaná druhým dítětem. Nevěřím, ze se za den stihne udělat tolik bordelu zvlášť když tam jsi jen ty a mimino, aby neslo nádobí, nebo prádlo poklidit zatímco spí po obědě. Večer zase jen sklidit nádobí do myčky a hotovo. Promiň, ale já tohle fňukání moc nechápu, ženská si to muže doma zařídit tak jak potřebuje, tvůj chlap maka a maka protože prachy potřebujete.
@Cenarius píše:
Se musim smat. Vsechny co tady pisou, ze kdyz muz hlidal, tak ze se staral jen o dite a o domacnost apod. ne.jiste ze se staral, ale podle sveho. Podle me neni nutny 2× denne vysavat, denne vytirat apod. aby nekde dite nanaslo vlas apod. Nemusi byt ob den vypucovanej sporak a linka apod. Vsechno se da delat v mnohem vetsich intervalech. Jen nektere z vas si mysli, ze dokud chlap nekmita jak vy, tak si to schvalne zjednodusuje a flaka to. Ale proc si to takto neulehcite misto toho vy a neudelate si taky ten veget? Hlavni je, aby dite melo vse a zbytek se nepo*ere a neutece.
@Bebeluska8 Jo a ještě jedna věc (jsem se zas rozjela koukám) - ujasni si, co od toho chlapa chceš. Já nechci z chlapů dělat chudinky, ale fakt asi neznám chlapa, který oplývá empatií a věčné stěžování manželky ho nefrustruje. Chlap moc nechápe stěžování, a jestli to má dennodenně, tak pak reaguje podrážděně. On má totiž pocit, že mu tím nepřímo něco vyčítáš, ale neví, co s tím, co od něj čekáš. Tak pokud máš konkrétní návrh pro něj, tak mu to řekni. Místo „já se ani v klidu nenajím!“ příště zkus „zlato, mohl bys prosím na deset minut zabavit malou, abych si to mohla dojíst?“ - připadá mi, že to fakt na chlapa působí hned úplně jinak.
Bingoóóóó…
![]()
Já sice momentálně single, ale přesně jsi to trefila… Jakožto příslušník mužského pohlaví vyslechnu nářky, popř polituju… Ale zafunguju na přímý povel či žádost/prosbu… Taky si pokecám a postěžuju třeba na práci, ale nečekám že na tu noční půjde za mě někdo jiný, tudíž nemám důvod reagovat na to, že není vyluxovanej koberec, vyžehlený prádlo, atd. a jak je to náročný…
![]()
Hele, u nás je to to samé. A chlap dodá ještě své oblíbené,,vždyť je to mímoun,,
Akorát já mám výhodu, že chlap jezdí jednou za týden domů a malej chce jen k němu.
Hele, já si na to zvykla, stěžovat jsem si přestala. Teď jsme na rozvod, protože se mu pořád na mě něco nelíbí. Takže si našel kamarádku, se kterou si může povídat. Já to neřeším. Ono to vyprcha ![]()
@1mila2 píše:
My dali v neděli děti na hlídání, ze si udelame fajn dopo. Jenze chlapovi bylo špatně, takže pospával a kňoural. Ja vyzehlila (coz delam tak 1× za mesic, kdyz dojdou uterky), u toho jsem zkoukla Modravu, pak jsem vyluxovala, vytrela. Prijeli mimina, tak jsem je obstarala, uklidila nadobi z mycky, dala tam dalsi. V mezicase jsem stihla 3 pracky, takze jsme vesela pradlo na balkon a u toho hlidala deti v bytě. Kolem 5 jsem si lehla do postele a chlap mi asi po 10minutach rekl: „Tak pojď, jdeme něco dělat“.
Tak jsem teda sla pofackovat hracky, on vstal, dosel do kuchyně, rekl ze je vsude bordel (coz po 3hodinach se 2 malejma detma (1,5 a 2,5) byl, protoze byly hracky vsude), do toho mu holka prejela na motorce prsty na nohou. Takze rval, ze uz ho ty deti serou a sel si zase lehnout.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@bse.pedro píše:
@Bebeluska8 Jo a ještě jedna věc (jsem se zas rozjela koukám) - ujasni si, co od toho chlapa chceš. Já nechci z chlapů dělat chudinky, ale fakt asi neznám chlapa, který oplývá empatií a věčné stěžování manželky ho nefrustruje. Chlap moc nechápe stěžování, a jestli to má dennodenně, tak pak reaguje podrážděně. On má totiž pocit, že mu tím nepřímo něco vyčítáš, ale neví, co s tím, co od něj čekáš. Tak pokud máš konkrétní návrh pro něj, tak mu to řekni. Místo „já se ani v klidu nenajím!“ příště zkus „zlato, mohl bys prosím na deset minut zabavit malou, abych si to mohla dojíst?“ - připadá mi, že to fakt na chlapa působí hned úplně jinak.Bingoóóóó…![]()
![]()
Já sice momentálně single, ale přesně jsi to trefila… Jakožto příslušník mužského pohlaví vyslechnu nářky, popř polituju… Ale zafunguju na přímý povel či žádost/prosbu… Taky si pokecám a postěžuju třeba na práci, ale nečekám že na tu noční půjde za mě někdo jiný, tudíž nemám důvod reagovat na to, že není vyluxovanej koberec, vyžehlený prádlo, atd. a jak je to náročný…![]()
Jo ahaaaaa, ja jsem 🐄
takze mu mam normálně říct, ze ma vyluxovat a ne rikat, ze není vyluxovano. Je fakt, ze jsme minule rikala…neni vytreno, vyluxovano, potrebuju uvarit, na nakup… A on mi rekl: „tak chces s necim pomoct?“ Je fakt, ze uz mi několikrát rikal, ze mu mam rict, co ma udelat. Tak jsem na nej rvala, ze me to taky nikdo nerika a delam to. On je to vlastne chudák
děti mu omezili sex a ja jsem vecne nasrana, protoze toho mam kolem 3deti az nad hlavu a jeste se staram o ukňouranýho chlapa, kterej by raději sex, ale sam usne dřív, než děti
ja bych taky radeji sex, ale když nam ty smraďata tak špatně spi.
@stinga píše:
No mně teda pobavilo - zakladatelka - „on pohoda, klídeček, jazz - celý den je v práci, po práci chodí na stavbu a po víkendech druhá práce, protože potřebujeme peníze“ - no chlap zřejmě padá na hubu, to je fakt pohoda, klídeček, jazz![]()
![]()
- prostě si sedněte a domluvte se, ne takhle se trvale žít nedá, musíte oba zkrouhnout své pracovní aktivity a někdy také žít - někam chodit s dítětem, a i odpočívat je nutné - tak půjde za chvíli váš vztah do kopru
Taky mě to napadlo, ale jakožto příslušník opačného pohlaví jsem nechtěl být za totální hovádko… Omezit výdaje a vysvětlit chlapovi, že prachy nejsou tolik potřeba a strávit aspoň 2 víkendy v měsíci místo prací s děckama… Třeba by to ten kluk i uvítal, alespoň v duchu… Že prostě maká, aby v maximální možné míře zabezpečil rodinu a v podstatě nonstop v práci, takže je pak i protivnej, když slyší jen stěžování si a výčitky…
![]()
Kdybych cely den kmitala kolem maleho a vecer uklizela, tak bych se citila podobne jako ty… kdyz je chlap rano doma, i kdyz jde treba nekam na 9, vstane vetsinou s malym on. Da mu snidani, ja treba 45 minut po nich vstanu, nasnidam se, sama si na balkone vypiju kafe, zajdu si na zachod, umyt se… Ja nevidim duvod, proc kdyz je doma, nemohla by sis v klidu skocit do sprchy, na zachod, najist se… Kdyz vam neda u jidla pokoj, proste se prostridejte, at se muzete oba v klidu najist. Nebo ji posadte do zidle a jezte spolecne. I kdyby ten dort - dala bych ji par krupek, pustila pohadku…
Uklizej pres den si malou, aspon to, co se da - my spolecne davame pradlo do pracky, susime, skladame pradlo, vysavame, utirame prach… jedine, co delam, kdyz spi, tak vytiram nebo uklizim koupelnu a wc. Vař na dva dny, at nemas kazdy den shon. Vecer si v klidu sedni a odpocivej.
A nebo mu dej malou na hlidani, kdyz je doma, ty si mezi tim udelej, co potrebujes. Uspavat vecer taky muze on, ty mezi tim muzes uvarit na dalsi dny nebo neco poklidit… to je proste normalni delba prace ![]()
@1mila2 píše:
Jo ahaaaaa, ja jsem 🐄takze mu mam normálně říct, ze ma vyluxovat a ne rikat, ze není vyluxovano. Je fakt, ze jsme minule rikala…neni vytreno, vyluxovano, potrebuju uvarit, na nakup… A on mi rekl: „tak chces s necim pomoct?“ Je fakt, ze uz mi několikrát rikal, ze mu mam rict, co ma udelat. Tak jsem na nej rvala, ze me to taky nikdo nerika a delam to. On je to vlastne chudák
děti mu omezili sex a ja jsem vecne nasrana, protoze toho mam kolem 3deti az nad hlavu a jeste se staram o ukňouranýho chlapa, kterej by raději sex, ale sam usne dřív, než děti
ja bych taky radeji sex, ale když nam ty smraďata tak špatně spi.
No vida, konečně trocha zdravé sebekritiky… Konečně někdo začíná trošku chápat chlapskou duši a myšlení… Ale to jsem musel přijít jááá a vysvětlit… Dlouho jsem váhal, jestli se k tomuto tématu vyjádřit, ale teď vidím, že jsem udělal dobře a možná tím pomohl mnoha maželstvím, aby se stala šťastnými a dokonce snad i zabránil mnoha potencionálním rozvodům…
Jsem úspěšný manželský poradce…
![]()
@bse.pedro píše:
No vida, konečně trocha zdravé sebekritiky… Konečně někdo začíná trošku chápat chlapskou duši a myšlení… Ale to jsem musel přijít jááá a vysvětlit… Dlouho jsem váhal, jestli se k tomuto tématu vyjádřit, ale teď vidím, že jsem udělal dobře a možná tím pomohl mnoha maželstvím, aby se stala šťastnými a dokonce snad i zabránil mnoha potencionálním rozvodům…Jsem úspěšný manželský poradce…
![]()
Jenže ja ho nechci ukolovat jak malyho kluka. Vždyť je mu 41, je to starej pardal. Poslední 2roky ho ukoluju, aby si me vzal a on ne a ne poslechnout
tak v pohode, oberu ho o prachy i bez svatby a jeste ho budu doma otrocit ![]()
Doufam, ze nezbedne dcerunce byl odebral ridicak a motorka byla zabavena! Ta dnesni mladez ![]()
zakladatelka se spis potrebovala vypovidat. Rict o manzelovi, ma pohodu-jazz kdyz dela v tydnu od rana do vecera a o vikendu brigosku byl vazne zapich.
@1mila2 píše:
Jenže ja ho nechci ukolovat jak malyho kluka. Vždyť je mu 41, je to starej pardal. Poslední 2roky ho ukoluju, aby si me vzal a on ne a ne poslechnout![]()
![]()
tak v pohode, oberu ho o prachy i bez svatby a jeste ho budu doma otrocit
Ach jo, mladá holka, s tebou bude asi ještě hodně práce, než tě vyškolím k dokonalému partnerskému vztahu… ![]()
Neříkají ti nic „ženské zbraně“…
Není třeba drsně úkolovat, to může být dokonce kontraproduktivní… Ale ani zbytečné podlézání… Tak nějak přiměřeně… Např. „Miláčku, prosím tě pěkně, lásko moje jediná a největší, vím, že toho máš hodně, ale byla bych ti neskonale vděčná, kdybys mi mohl trochu pomoci a vyluxovat koberec v obýváku, já ti zatím připravím tvé oblíbené papu a natřepu polštářky, aby sis pak mohl v klidu a pohodě při zaslouženém odpočinku vychutnat svůj oblíbený pořad v TV. A taky zatím doběhnu do hospody pro točený“…
Prostě šikovně využít i metodu „cukru a biče“, ale víc toho cukru…
![]()
Zakladatelko, ja z tveho prispevku mam pocit, ze jediny, kdo by se mel nad sebou zamyslet, jsi ty. Pises, ze partner chodi do prace, pak ma dalsi extra praci, protoze penizete potrebujete, do toho jezdi jeste pomahat… a stejne prijde domu a jak pises, je v pohode. Naopak, pokud ty na nej pak nastoupis vecer stejnym zpusobem, jakym podavas svuj prispevek, a se stejnym slovnikem. Myslim, ze by ses mela spise zamyslet nad sebou a svym vedenim a planovanim dne, pokud si opravdu s jednim ditetem nestihnes pomalu zajit ani na zachod. Pokud toho ma tvuj partner tolik a dela to pro vasi rodinu, opravdu bych po celem dni doma nestala ve futrech frustrovana a plna vycitek. Nebo by sis to s nim vymenila? (dve prace, dalsi pomahaci makacky, atd?)