Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
Ona se s ním chce prostě rozejít. Už jí jejich vztah nevyhovuje. Píše, že jim to již dlouhodobě neklape, je na ní vulgární, doma je jen dusno, ale koneckonců ty důvody nejsou tak důležité. Prostě už s ním nechce být.
Jak to má tedy Honzo udělat člověk, který se s někým chce rozejít??? Byt je její (jejích rodičů), tak holt musí jít on. Kdyby byl jeho, šla by ona, kdyby napůl, dělili by se. Děti mu nebere, nabízí mu střídavku.
Co bys jí poradil ty, jak to udělat, aby se mohla rozejít s člověkem, se kterým už nechce být???
Jedině na sílu.
@Honza 12 píše:
Co na tom je vtipnýho?![]()
tvoje uvažování, že jako děti si vezmeš a jí dovolíš je vídat. Naštěstí se svět mění.
@Honza 12 píše:
Jedině na sílu.
ale ne z její strany, že? Ona mu dává prostor a čas, aby si našel jiné bydlení. On to nehodlá respektovat. Dělá si to on sám.
@Sonarka píše:
@Ellusa. Samozřejmě, že nikomu do toho nic není..pokud by se měla trápit, je lepší, aby se rozešli..ale je to škoda pro všechny zúčastněné.
A nemyslela jsem, že by spolu měli dál spát a něco plánovat, ale žít vedle sebe, jako kamarádi, spousta lidí to tak má a funguje to, ale samozřejmě ne každý to takhle dokáže, musí tam být předpoklad, že se oba berou pouze jako kamarádi a respektují se. U zakladatelky by to nešlo, protože on jí má stále rád a nezvládá to, proto dělá naschvály.
Spousta lidi to nedokáže a hlavně jeden z paru tomu nebývá přístupný
@Ellusa píše:
Zakladatelka ale nemá povinnost někomu někde na netu zdůvodňovat, proč s někým nechce být a žít. Je to její rozhodnutí a nemáme právo její důvody řešit a rozebírat, nebo dokonce zpochybňovat. Zakladatelka svému partnerovi řekla, že pro ni jejich vztah (z důvodů, které jsou mezi nimi) skončil, a žádala ho, aby to respektoval a odstěhoval se. On to nerespektuje a odmítá jejímu přání vyhovět. Žádá radu, jak postupovat v této situaci, to je vše.
To všechno je pravda - z jejího pohledu, ale já se na to dívám z pohledu jejího partnera..je jasný, že odejít nakonec musí, jen je mi ho líto, protože on k tomu mohl přijít jak slepý k houslím a nemůže se v podstatě nijak bránit..alespoň, že má kam jít. A mimochodem k tomu právu tady rozebírat něčí rozhodnutí - o tom bych mohla vyprávět, já tu byla rozebrána od A až do Z a nezdálo se, že by to někoho pohoršovalo, ale to jen tak bokem
Tohle je prostě diskuze a každý má na danou věc jiný pohled a názor, já to tak beru.
@Ellusa píše:
Takže tedy jak? Vyměnil bys zámky a nepustil bys ji dovnitř, zamezil styku s dětmi? Jak bys postupoval v konkrétně popsané situaci zakladatelky, na jejím místě?
Styku z dětma zamezit ona nemůže. Může akorát vyměnit zámky a nepustit ho do bytu. A on zas když bude chtít, může vyzvednout svoje děti ze školy a vzít je k sobě do bytu, tedy tam kam půjde až bude vyhozenej, a tam zas nepustit zakladatelku.
@terinka4444 píše:
tvoje uvažování, že jako děti si vezmeš a jí dovolíš je vídat. Naštěstí se svět mění.
Ale přesně takhle uvažuje zakladatelka
@Honza 12 píše:
Styku z dětma zamezit ona nemůže. Může akorát vyměnit zámky a nepustit ho do bytu. A on zas když bude chtít, může vyzvednout svoje děti ze školy a vzít je k sobě do bytu, tedy tam kam půjde až bude vyhozenej, a tam zas nepustit zakladatelku.
@Sonarka píše:
To všechno je pravda - z jejího pohledu, ale já se na to dívám z pohledu jejího partnera..je jasný, že odejít nakonec musí, jen je mi ho líto, protože on k tomu mohl přijít jak slepý k houslím a nemůže se v podstatě nijak bránit..alespoň, že má kam jít. A mimochodem k tomu právu tady rozebírat něčí rozhodnutí - o tom bych mohla vyprávět, já tu byla rozebrána od A až do Z a nezdálo se, že by to někoho pohoršovalo, ale to jen tak bokemTohle je prostě diskuze a každý má na danou věc jiný pohled a názor, já to tak beru.
Nojo. On může klidně odejít i s děckama, když bude chtít. Na tohle se tu ještě myslím nepomyslelo.
@Sonarka píše:
ale to přeci není pravda, zakladatelka chce, aby opustil její byt. O úpravě styku s dětmi oběma rodiči píše jen, že se chce dohodnout. Tohle tady podsouváte vy.
@Honza 12 píše:Ano, to může, pokud je někdo tak, jak to napsat, nemyslící na věci příští a ukončuje partnerský vztah, aniž by neměl pevně danou péči o děti, pak ano, pak se to klidně může stát.
Nojo. On může klidně odejít i s děckama, když bude chtít. Na tohle se tu ještě myslím nepomyslelo.
Příspěvek upraven 12.02.16 v 13:08
@Sonarka píše:
Ale tak.. Ona mu chce dát možnost i střídavky. Jestli tomu on nevěří nevíme.
@Honza 12 píše:
Ale tak.. Ona mu chce dát možnost i střídavky. Jestli tomu on nevěří nevíme.
Tak ať to hodí na papír. Sepsat dohodu a ověřit podpisy, otázka jednoho odpoledne. Já osobně bych už nikdy nevěřil.
@zoidberg píše:
Tak ať to hodí na papír. Sepsat dohodu a ověřit podpisy, otázka jednoho odpoledne. Já osobně bych už nikdy nevěřil.
Pokuď se bude chtít domluvit a nebude hrát mrtvýho brouka a dělat naschvály. Protože mě takovýho borce odkopnout, to si holčička pěkně odskáče.. Takhle taky spousta lidí dokáže přemýšlet. Stejně tak jako, už mě nebavíš, nazdar končím s tebou. Nic po tobě nechcu o děckách se domluvíme. V tomhle to má holka jednodušší, že není vdaná, to by zkoumal soud, a když by manžel řekl, že je to v cajku, a jde to zachránit, tak jim myslím můžou nařídit i nějakou poradnu.
Ona se s ním chce prostě rozejít. Už jí jejich vztah nevyhovuje. Píše, že jim to již dlouhodobě neklape, je na ní vulgární, doma je jen dusno, ale koneckonců ty důvody nejsou tak důležité. Prostě už s ním nechce být.
Jak to má tedy Honzo udělat člověk, který se s někým chce rozejít??? Byt je její (jejích rodičů), tak holt musí jít on. Kdyby byl jeho, šla by ona, kdyby napůl, dělili by se. Děti mu nebere, nabízí mu střídavku.
Co bys jí poradil ty, jak to udělat, aby se mohla rozejít s člověkem, se kterým už nechce být???