Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
15.2.16 10:08
@jipo píše:
Nebuď naivní. Samozřejmě u chlapa to jen tak nejde, ale ženská to může zrušit jen tak v pohode

hele, co já tak pozoruju v okolí, ženská to většinou drží, většinou to v pohodě zahodí chlap než ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
15.2.16 10:12
@Honza 12 píše:
No tak snad jsou v manželství a vůbec určité kvality, které jdou obecně posoudit, jestli je manželství. Funkční, nebo trvale rozvráceno. Člověk se nemůže v manželství s dětma, jen tak rozhodnout, když druhej partner objektivně funguje a plní svoje povinnosti. Nebo může? :think: K tomu netřeba posuzovat dokonalost. Ale posoudit, jestli si člověk plní své povinnosti snad jde? Nebo ne? Nebo jde tuto „doživotní“ právní smlouvu zrušit jen tak bez vážného důvodu? To ani snad nejde..

tohle se krásně čte a v ideálním světě by to tak fungovalo. Ale nežijeme v ideálním světě a co člověk, to originál a opravdu nemůžeš takhle rovnat život lidí do jedné šablony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
15.2.16 10:14
@terinka4444 píše:
hele, co já tak pozoruju v okolí, ženská to většinou drží, většinou to v pohodě zahodí chlap než ženská.

Fakt? 8o U mě v okolí to zahazujou jenom ženský. Už necítí tu „lásku“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.2.16 10:19
@terinka4444 píše:

To pochybuju, chlapi většinou jsou ti, co setrvávají i v mnohdy nefunkčním svazku, jsou pohodlní a zvyk je pro ně železná košile. Ženy žádají o rozvod a pálí mosty častěji. Ale asi máme každá jiné okolí.

• Citovat
  • Upravit
30098
15.2.16 10:21
@Ellusa píše:
A myslíš, že kdybyste je měli, tak by jí někdo mohl nařídit s tebou zůstat, i kdyby nechtěla?

Tak nařídit. Každopádně by to byla asi ta největší zrada co může udělat. Mírnix týrnix si jen tak rozvrátit rodinu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.16 10:23
@Honza 12 píše:
Fakt? 8o U mě v okolí to zahazujou jenom ženský. Už necítí tu „lásku“..

za necítí tu lásku by potřebovala dostat mokrým hadrem. Ale jo, ženský se to snaží držet, co to jde, pouští to až ve chvíli, kdy to fakt nejde. Většinou se hodně ohlíží na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.2.16 10:29
@Ellusa píše:
Ty jsi měl asi hodně náročný víkend, že? :roll: :roll: Když nebudeš chtít zůstat se svou manželkou/partnerkou, co tě přinutí to přes to udělat? Ona bude perfektní, bude se starat o domácnost, děti, o tebe, všechno bude vypadat, jak má, ale ty k ní přestaneš cítit lásku a třeba se i zamiluješ jinde a budeš chtít být s tou druhou, třeba i méně dokonalou… Víš, kolik je takových, co hodí všechno za hlavu a jdou? Jedno, zda chlap nebo žena?

Takových je asi spousta, ale taky je třeba říct, že toho po vystřízlivění většinou patřičně litují a rvou si vlasy. Já to znám, naštěstí jsem šanci to napravit, ještě dostala. A myslím si, že tohle „zamilování“ a pálení mostů, je spíše doménou žen. Já naštěstí po svých zkušenostech vím, že bourat funkční vztah kvůli zamilovanosti, je holý nesmysl. To se může stát člověku mnohokrát za život, ale pokaždé kvůli tomu opouštět stálého partnera…prostě to chce čas a ono to přejde :D

• Citovat
  • Upravit
30098
15.2.16 10:30
@Ellusa píše:
Důvody by zkoumal soud, který má zkoumat důvody rozvratu manželství a teoreticky může poslat ty dva do poradny apod., ale nevím, že by to někdy udělal. Já ti neberu, že v ideálním světě by spolu měli dva zůstat napořád, hlavně když mají děti, ale tak to bohužel není. A když se někdo rozhodne to skončit, tak to skončí…

Tak já bych trval na tom, že to funguje, že své povinnosti plním. A když ona přesvědčí soud, že z její strany je to rozvrácený. CO by ona musela dokazovat? Je prostý to, že už mě nemiluje a že se třeba zamilovala jinde důvod k rozvodu? A když by jí to soud přiklepl, tak bych chtěl děti do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.2.16 10:35

@Honza 12 Ona nemusí dokazovat nic. I když by byli manželé (což zakladatelka a její ex nejsou), tak když jeden z nich už nechce s tím druhým být, nikdo ho k tomu nedonutí, ani soudy.
A partner může být sebelepší člověk, ale když se jeden bude chtít rozvést, tak prostě proběhne rozvod, tak to je. Soud může, pokud se opuštěný partner bude stavět na zadní, zkoumat důvody, ale manželství stejně rozvede.

• Citovat
  • Upravit
káťa
15.2.16 10:41
@Ellusa píše:
Ano, je to důvod k rozvodu, pokud bude trvat na tom, že je to z její strany definitivní, s tím novým chce založit novou rodinu atd. A je to obráceně, nejprve se řeší svěření dětí do péče (a to, že se zamiluje jinde, není důvodem k odebrání dítěte… ale lze to řešit např. střídavou péčí apod.), a pak se teprve rozvádí manželství. Chtít můžeš cokoli, pokud se na tom nedohodnete, má poslední slovo soud. A nestav to jen z pohledu ženy, nové partnery si mohou najít oba dva, viz kolik chlapů odchází z na první pohled funkčních rodin a spokojených manželství k novým partnerkám a na to, že mají děti, si kolikrát v tu chvíli ani nevzpomenou :roll: :roll:. Navíc nový partner z tebe ještě automaticky nedělá nesvéprávného rodiče, to soud též rozlišuje a zkoumá, a opět to platí pro oba dva.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
30098
15.2.16 10:43

Hm.. Takže platí to, že ten druhej se mnou jen do doby, dokuď ho to bude bavit. Takže manželství, je v tomhle směru cár papíru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
15.2.16 10:44
@Ellusa píše:
@Honza 12 Dítě není přece pojistka, že vztah neskončí, a pokud to tak jeden v tom páru vnímá, pak by bylo lepší, aby spolu děti neměli… :roll:. V případě krachu si z nich pak dělají rukojmí svých sporů a místo snahy se normálně domluvit je využívají proti sobě.

Spíš dítě je základním důvodem, aby nějaký vztah vůbec byl a pokračoval. Pokuď někdo dítě bere jako pojistku, tak je to špatně už od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
15.2.16 10:51
@Ellusa píše:
To jsem neřekla a ani mi to nepodsouvej ;). Jen říkám, že pokud se někdo rozhodne z něho odejít, tak odejde, ať se ti to líbí nebo ne. Jenže tomu odchodu něco předcházelo, a tam je třeba na tom pracovat tak, aby situace = odchod pokud možno toho druhého ani nenapadla. Pokud máš doma vše v pořádku, jinde nehledáš, a pak se ani tak snadno jinde nezamiluješ 8). A druhá věc je, že se z manželství neodchází tak snadno jako z partnerství, lidi jsou obvykle víc motivovaní to zkusit spravit, protože odchod je komplikovaný.

Promiň. To ti nepodsouvám. To jsou moje slova. Navíc. Nejvíc komplikuje případný odchod to dítko. Protože kolem něho se vlastně všechno točí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.2.16 10:55
@Honza 12 píše:
Hm.. Takže platí to, že ten druhej se mnou jen do doby, dokuď ho to bude bavit. Takže manželství, je v tomhle směru cár papíru..

Ano, tak to, co se týče citů, je.
Manželství není cárem papíru v tom smyslu, že pokud už s tebou ten člověk nebude chtít být (z jakéhokoli důvodu, i třeba bez důvodu), bude to pro něj většinou dražší a komplikovanější než bez toho papíru.
Ale nic to nemění na tom, že když se rozhodně s tebou nebýt, tak s tebou nebude.

• Citovat
  • Upravit
106074
15.2.16 10:56
@Honza 12 píše:
Tak nařídit. Každopádně by to byla asi ta největší zrada co může udělat. Mírnix týrnix si jen tak rozvrátit rodinu.. :zed:

A co kdybys s ni uz nechtel byt ty, libilo by se ti to stejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí