Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30126
15.2.16 12:05
@Venetia píše:
Protoze to neklapalo uz davno predtim, ale neresilo se to kvuli detem, ze zvyku, z obavy zacit znova.. duvodu muze byt spousta

Neřešilo, na to asi nemám buňky. Neřešit. Buď jsem spokojenej a tím pádem ťastnej, a nebo to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 12:08
@Ellusa píše:
@Honza 12 Jestli vám to bude za 30 let klapat, záleží hlavně na vás dvou. Jestli na vztahu budete pracovat, nebo budete brát to, co je dnes, za jistotu a dál se neposunete, jestli budete o problémech komunikovat, nebo se tvářit, že nejsou, a čekat, kde na vás pak nakumulovaně vypadnou, jestli se budete vzájemně respektovat a hlavně mít se rádi. Je to jen na vás a na nikom jiném, a pokud budeš dítě brát jako vrchol/základ vztahu, budeš spoléhat, že díky němu se vztah nikdy nerozpadne, a vše ostatní hodíš za hlavu, tak ani děti to nespasí.

Díky dítěti se buduje vztah a to všechno okolo. Proč všechno hodit za hlavu? Máme dítě, a to je dost silná motivace, počas jeho výchovy, se zároveň ten vztah náš vyvine, a až dítě odejde tak díky tomu, co jsme se naučili, to má klapat i nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.2.16 12:10
@káťa píše:
Já se spíše přiznám, že je mí líto dětí, které jsou téměř denně přítomny u hádek a nevraživosti, popř. lhostejnosti rodičů. To je dle mého daleko horší, než žít odděleně, ale v klidu a pohodě.
A málokterý pár, kde se lidé už vzájemně nemají rádi a nemusí se, se dokáže natolik dokonale před dětmi přetvařovat či snažit, aby to ty děti nepoznali a byli v pohodě. Já takový neznám žádný.

Já znám, naši to takhle vedli celkem dlouho a my fakt nic nepoznali :nevim: Ale oni jsou vůbec jiní, do dnes se navštěvují jako přátelé a i když už je to 8 let, tak stále nejsou rozvedeni, na všem se dokázali dohodnout, žádné tahanice kvůli majetku nebo tak, nebyli. A podobně jsem to měla já s přítelem, i po rozchodu jsme se navštěvovali a jezdili s dětmi na výlety a pod. Proto si tu občas přijdu jak mimozemšťan, když to tady čtu, jak se lidi vyhazujou z bytu, pomlouvají se a dělají naschvály…ale asi je to bohužel běžná praxe.

• Citovat
  • Upravit
káťa
15.2.16 12:28
@Honza 12 píše:
Díky dítěti se buduje vztah a to všechno okolo. Proč všechno hodit za hlavu? Máme dítě, a to je dost silná motivace, počas jeho výchovy, se zároveň ten vztah náš vyvine, a až dítě odejde tak díky tomu, co jsme se naučili, to má klapat i nadále.

To je dle mého chyba. Podle mého se má vztah vyvinout kvůli těm dvěma - muži a ženě, a jejich vzájemné lásce a hlavně úctě. A pokud to všechno klape, pak v tom bude spokojené i dítě, a po jeho osamostatnění bude klapat dál.
Dítě dle mého nikdy nemůže dobře fungovat jako pojítko či motiv vztahu. Protože primární je ten vztah mezi těmi dvěma.

• Citovat
  • Upravit
106151
15.2.16 12:47
@Honza 12 píše:
Neřešilo, na to asi nemám buňky. Neřešit. Buď jsem spokojenej a tím pádem ťastnej, a nebo to řeším.

Tak OK, řešila jsem to asi 5let a pak se na to vybodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106151
15.2.16 12:50
@Honza 12 píše:

Nebo se právě nevyvine, ale při dětech není čas o tom moc přemýšlet a jak dospějí, už tam není nic co by vas spojovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106151
15.2.16 12:53
@Sonarka píše:
Já znám, naši to takhle vedli celkem dlouho a my fakt nic nepoznali :nevim: Ale oni jsou vůbec jiní, do dnes se navštěvují jako přátelé a i když už je to 8 let, tak stále nejsou rozvedeni, na všem se dokázali dohodnout, žádné tahanice kvůli majetku nebo tak, nebyli. A podobně jsem to měla já s přítelem, i po rozchodu jsme se navštěvovali a jezdili s dětmi na výlety a pod. Proto si tu občas přijdu jak mimozemšťan, když to tady čtu, jak se lidi vyhazujou z bytu, pomlouvají se a dělají naschvály…ale asi je to bohužel běžná praxe.

To je jednoduché, jeden v tom vztahu bývá vice závislý event. zamilovaný a rozejít se nechce, tak začne dělat problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.16 22:32
@Sonarka píše:
Já znám, naši to takhle vedli celkem dlouho a my fakt nic nepoznali :nevim: Ale oni jsou vůbec jiní, do dnes se navštěvují jako přátelé a i když už je to 8 let, tak stále nejsou rozvedeni, na všem se dokázali dohodnout, žádné tahanice kvůli majetku nebo tak, nebyli. A podobně jsem to měla já s přítelem, i po rozchodu jsme se navštěvovali a jezdili s dětmi na výlety a pod. Proto si tu občas přijdu jak mimozemšťan, když to tady čtu, jak se lidi vyhazujou z bytu, pomlouvají se a dělají naschvály…ale asi je to bohužel běžná praxe.

Taky bych to tak chtěla, ale bohu zel. Nestačí aby chtěl jen jeden. A to zrovna já bych mela byt ta, se kterou nebude domluva uz proto, co udělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
15.2.16 22:38

@Honza 12 myslíš že stačí když budeš plnit povinnosti, aby manželství vydrželo? Nosit domů peníze? tohle bohužel nestačí, povinnosti nejsou záruka.
a ano, dokud jsem šťastná spokojená, nemusím nic řešit. A když nejsem, a ten druhý to řešit nechce, protože jemu nic nechybí a prostě se mu nechce? A já po 2 letech snahy a dávání šancí a trápení usoudím, že dál už nemůžu a požádám o rozvod? Jsem rozvracečka rodiny a neměla bych mít právo na děti nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39638
16.2.16 04:57
@Honza 12 píše:
K tomu bych musel mět fakt vážný důvod. Jednou jsem si ji vzal, tak…
..tak co? Tak člověk musí „vydržet“ úplně všechno,i když už je vztah v troskách? Ženská (většina rozhodně) vždy řeší víc,než chlap,zachraňuje,ale vše má své meze. Když to nejde,tak to nejde,ptž pokud není snaha na obou stranách,jako v příp.zaklad,kdy on místo toho ji ještě uráží,tak neveřím (!),že bys jen sklapl uši a trpěl.
@Honza 12 píše:
Jasně. Ale pořád je to dítě základním důvodem, proč ten vztah má vůbec být a vydržet. Neříkám, že to je záruka..

Tak teď jsi to i napsal… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
16.2.16 07:11
@Žirafa 69 píše:
Tak teď jsi to i napsal… :?

No a co? Ježiš, tak když si člověk pořídí dítě, a má s ženskou strávit x let až desetiletí, tak přece musí „vydržet“ má přeci nějakou zodpovědnost. Každopádně dítě je nápor na nervy, příjdou starosti, těžkosti a stres. Nebudu si malovat že to bude pořád procházka. Happy a s úsměvem. Nemůžu se vznášet na růžovém chumláčku a malovat si, že dalších třicet let bude všechno báječné. To prostě není realistický. Člověk musí vydržet. A když musí vydržet, a je jen na něm jaký si to udělá. TO není za trest. Tak to prostě je. A nějaký nadávky od partnera to už je dost těžký porušení všeho. Minimálně té základní lidské slušnosti. Co pak teprve úcty a lásky??!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
16.2.16 07:13
@andelka83 píše:
@Honza 12 myslíš že stačí když budeš plnit povinnosti, aby manželství vydrželo? Nosit domů peníze? tohle bohužel nestačí, povinnosti nejsou záruka.
a ano, dokud jsem šťastná spokojená, nemusím nic řešit. A když nejsem, a ten druhý to řešit nechce, protože jemu nic nechybí a prostě se mu nechce? A já po 2 letech snahy a dávání šancí a trápení usoudím, že dál už nemůžu a požádám o rozvod? Jsem rozvracečka rodiny a neměla bych mít právo na děti nebo co?

Dobře uvedu ti blbej příklad, kteerej se tady dost často objevuje. Je hodnej, skvělej táta, stará se o nás. Vydělává dobře. Máme se dobře, každá mě ho závidí, ale já prostě nejsem šťastná. Mám ho opustit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
16.2.16 07:55
@Honza 12 píše:
Dobře uvedu ti blbej příklad, kteerej se tady dost často objevuje. Je hodnej, skvělej táta, stará se o nás. Vydělává dobře. Máme se dobře, každá mě ho závidí, ale já prostě nejsem šťastná. Mám ho opustit?

Samozřejmě, přece si nebudeš šlapat po štěstí. A dítě to vycítí, pokud není šťastná matka, nebude i dítě. Vykopni ho a nejlépe vyměň zámky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.2.16 07:58
@Honza 12 píše:
No a co? Ježiš, tak když si člověk pořídí dítě, a má s ženskou strávit x let až desetiletí, tak přece musí „vydržet“ má přeci nějakou zodpovědnost. Každopádně dítě je nápor na nervy, příjdou starosti, těžkosti a stres. Nebudu si malovat že to bude pořád procházka. Happy a s úsměvem. Nemůžu se vznášet na růžovém chumláčku a malovat si, že dalších třicet let bude všechno báječné. To prostě není realistický. Člověk musí vydržet. A když musí vydržet, a je jen na něm jaký si to udělá. TO není za trest. Tak to prostě je. A nějaký nadávky od partnera to už je dost těžký porušení všeho. Minimálně té základní lidské slušnosti. Co pak teprve úcty a lásky??!!

Honzo, kolik máš dětí???
A za druhé. Já jsem přesvědčená, že vztah se má šťastně a spokojeně prožívat a ne vydržet. To je ten rozdíl. To tvoje „vydržení“ totiž nikdo neocení. Ani partner, ani děti a nakonec ani ty sám, kterému by takto protekl život mezi prsty. Takže za mě - hezky prožít, nikoli vydržet.

• Citovat
  • Upravit
69235
16.2.16 08:00
@Honza 12 píše:

v tomhle máš pravdu, plnou, v tomhle případě, ještě si začne se sousedem, protože ten je neokoukanej a tak drsnej a živočišnej. To máš jak s tchýněma, žádná se nezavděčí a nestará se tak akorát, buď se nezajímá, nebo se zajímá moc, buď nic nekoupí, nebo kupuje blbě, když už se nejdříve zeptá, co má koupit, tak je neschopná vymyslet něco sama…na tyhle ženy platí ono pálí ji dobré bydlo( mám třeťáka, učíme se vyjmenovaná slova :mrgreen: ).

Ženská mu skutečně výhodu, jak jsme psala, svět se mění, a ne tak rychle, takže ona „nepřijde“ o děti, když bude nejhůře, tak dostane střídavku, víc se jí stát nemůže, proto se ženským když už to na ně padne, snadněji boří. Na druhou stranu ale je potřeba si poctivě přiznat, že skvělých exchlapů je málo, většinou člověk zírá s otevřenou pusou, co se z těch chlapů vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí