Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
A co kdybys s ni uz nechtel byt ty, libilo by se ti to stejne?
K tomu bych musel mět fakt vážný důvod. Jednou jsem si ji vzal, tak…
@Honza 12 píše:
No tak snad jsou v manželství a vůbec určité kvality, které jdou obecně posoudit, jestli je manželství. Funkční, nebo trvale rozvráceno. Člověk se nemůže v manželství s dětma, jen tak rozhodnout, když druhej partner objektivně funguje a plní svoje povinnosti. Nebo může?K tomu netřeba posuzovat dokonalost. Ale posoudit, jestli si člověk plní své povinnosti snad jde? Nebo ne? Nebo jde tuto „doživotní“ právní smlouvu zrušit jen tak bez vážného důvodu? To ani snad nejde..
A ty povinnosti jsou nekde urceny?… Vernost se treba slibuji a dle diskuzi zde moc neplni, nejaky duvod se vzdy najde
@Ellusa píše:
Točí a je to dobře, protože lidi jsou aspoň nucení nad tím trochu přemýšlet, ale dítě není jistota, že se vztah nerozpadne. Ale nakonec to bohužel často končí tak, že si z dítěte dělají rukojmí… málo lidí se umí rozejít tak, aby to dítě nijak nepoznamenalo. Proto se mi moc nelíbilo to, co dělá přítel zakladatelky, zatahování dětí do rozporů rodičů je vždy špatně.
Jasně. Ale pořád je to dítě základním důvodem, proč ten vztah má vůbec být a vydržet. Neříkám, že to je záruka..
@Honza 12 píše:
Aha, tak tady se nám do toho začíná motat láska a zamilovanost.
Od te se vse odviji… nebo bys chtel snatek z rozumu, obchodni smlouvu?
@Venetia píše:
A ty povinnosti jsou nekde urceny?… Vernost se treba slibuji a dle diskuzi zde moc neplni, nejaky duvod se vzdy najde
A co zodpovědnost? Hm.? Mám chlapa deset let. Máme spolu děcka, ale už mě nebaví chodit do práce, starat se o děcka, tak se prostě rozvedu, ať si chlap dělá co chce. ![]()
@Venetia píše:
Tak sňatek je hlavně a především právní smlouva, často doprovázený vzájemnou láskou a úctou, a tak to má být.
@Honza 12 píše:
Fakt?U mě v okolí to zahazujou jenom ženský. Už necítí tu „lásku“..
Nekdy zenska, nekdy chlap.. Je to vyrovnane
@Venetia píše:
Nekdy zenska, nekdy chlap.. Je to vyrovnane
V mém okolí to rozbily výhradně ženské. Neříkám, že to tak je všude.
@Venetia píše:
Tak do manželství člověk de a ví, že po třiceti letech to bůhví jaká láska a zamilovanost nebude. Hlavně když budeme spolu vycházet. Nebo se mám chystat na rozbití rodiny?
@Honza 12 píše:
Tak nařídit. Každopádně by to byla asi ta největší zrada co může udělat. Mírnix týrnix si jen tak rozvrátit rodinu..
Jak by ses v takovem vztahu asi citil? a deti?
@Venetia píše:
Jak by ses v takovem vztahu asi citil? a deti?
Podvedenej, cítil bych se podvedenej, když makám, povinnosti si plním, a ženská se rozhodne to zbořit. Nejvíc by mě bylo líto dětí.
@Honza 12 píše:
Tak do manželství člověk de a ví, že po třiceti letech to bůhví jaká láska a zamilovanost nebude. Hlavně když budeme spolu vycházet. Nebo se mám chystat na rozbití rodiny?
Podle toho, koho si vezmeš ![]()
@Honza 12 píše:
K tomu bych musel mět fakt vážný důvod. Jednou jsem si ji vzal, tak…
Tak samozrejme, ze rozvod je z vaznych duvodu
@káťa píše:
Podle toho, koho si vezmeš
Jasně, ale nepočítám naivně s tím, že za třicet let budem bůhví jak zamilovaní. Když se nevytratí základní lidská slušnost, tak to fungovat může..
@Venetia píše:
Tak samozrejme, ze rozvod je z vaznych duvodu
Jasně to bude ta láska a zamilovanost..