Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39654
14.2.16 22:22
@terinka4444 píše:
Držím palce

I já. Snad to pochopil.
Jen ta představa, že mi partner říká, že už se mnou nechce být, že mě nemiluje apod, a já přesto neodejdu…no, jen člověk bez hrdosti tam bude ještě i natruc otravovat, tuplem, když se chová jako hovado, je děs.
Lidi se prostě rozcházejí, co je na tom divného. Ať spolu žijí nebo ne.

Zakladatelko, když budeš chtít, dej nám časem vědět. A ať vše dobře dopadne pro všechny zúčastněné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 08:24
@Ellusa píše:
Přesně tak to vidím i já. Čím déle se povede „zákopová válka“, tím hůř se pak nalezne domluva. Děti potřebují hlavně rodiče, kteří spolu naleznou společnou řeč, a ne rodiče, kteří spolu sice bydlí, ale nejsou schopní se shodnout ani na počasí. Navíc u mne též, nechceš mě tu? Fajn, bydlení si najdu obratem, mám svou hrdost a nebudu žít někde a s někým, kdo mě nechce :nevim:. Přece si tu lásku zpátky nevynutím.

Tak pro někoho je konec rodiny konec všeho. Takže se za každou cenu snaží udržet aspoň to imaginární něco. Takhle nastavení lidé, udělají když k tomu příjde i nejzoufalejší věci. Chlap zastřelí, ženskou, děti a pak sebe. Doufám, že to nebude tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 08:27
@Anonymní píše:
Děkuji za podporu některým dámám :) některé jste mi mluvily z duše. Ostatním také děkuji za odlišné názory.
Je mi jedno, co si myslíte o mně nebo o něm (teď už ex). svatozář nemá a ani mě nemiluje. copak milující partner, který o partnerku stojí jí obden říká „krávo, huso atd.“?
byt je opravdu malý, takže nejde zařídit, aby tu mohl bydlet nerušeně dál a navzájem se nepotkávali.
pár dní jsme spolu nemluvili a byl někde u kamaráda. z jiných zdrojů vím, že prý hledá podnájem. takže to možná nakonec půjde po dobrém…
Zakl.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.2.16 08:37
@Anonymní píše:
Děkuji za podporu některým dámám :) některé jste mi mluvily z duše. Ostatním také děkuji za odlišné názory.
Je mi jedno, co si myslíte o mně nebo o něm (teď už ex). svatozář nemá a ani mě nemiluje. copak milující partner, který o partnerku stojí jí obden říká „krávo, huso atd.“?
byt je opravdu malý, takže nejde zařídit, aby tu mohl bydlet nerušeně dál a navzájem se nepotkávali.
pár dní jsme spolu nemluvili a byl někde u kamaráda. z jiných zdrojů vím, že prý hledá podnájem. takže to možná nakonec půjde po dobrém…
Zakl.

Tak vidíš, potřeboval jen víc času, ono není jen tak, se sbalit a odejít od rodiny. Nikde nepíšu, že má svatozář, jen prostě nevidím věci černobíle, každá mince má dvě strany, dvě verze, dva pohledy, ale nikdo, krom @brumdinka, tu nepochopil, co jsem se snažila vysvětlit. Je jasný, že člověk zahnaný do kouta, může jednat značně iracionálně.. Ale samozřejmě přeji ať to dobře dopadne vám všem.

• Citovat
  • Upravit
30126
15.2.16 08:52
@Ellusa píše:
Tady ale přece vůbec nejde o to posuzovat, na čí straně je vina a kdo za co může! Prostě s ním zakladatelka již dále nechce žít a nikdo ji k tomu nemůže nutit, i kdyby měl ten chlap svatozář. A vlastně je to úplně jedno, proč nechce, je to jejich vztah a jejich život, takže posuzovat a hodnotit to tu je zbytečné. Pro mnoho lidí ani děti nejsou důvodem k tomu žít s někým, s kým nechtějí, pokud kvůli nim nechtějí obětovat svůj vlastní život. Primární je, že on se domluvit nechce. Ty ho jen lituješ, ale návrh řešení kromě toho zachovat vše, jak to je, jsi nedala, a k tomuto řešení musí být přístupní dva, což zakladatelka není - a po dvou letech nefunkčního vztahu a měsíci, kdy to je vyostřené a on proti ní staví děti, se jí nedivím. A že se mu nechce od dětí, tu podsouváš ty, jsou to jen spekulace, stejně jako vše ostatní potenciálních důvodech, je to nepodstatné, podstatný je faktický stav - neochota se domluvit a řešit to.

V tomhle případě jsou asi objektivní, leč nám neznámé důvody. Kterýma se chlápek provinil, a nedá se s ním žít. Budiž. Ale pokuď má vhlap svatozář, tj. je to skvělej chlap a ženská s ním uzavře doživotní právní i morální smlouvu zvanou manželství, tak se ženská, nemůže rozhodnout, že už s ním život strávit nechce. Stejně tak nemá právo se tak rozhodnout, pokuď má jen nějaké malé chyby. Ještě když s ním má děti, tak s ním žít musí. :cert: To je funkce manželství.. Ano netýká se to vůbec tohoto příběhu. Jen mě k tomu vyprovokovalo, to že i kdyby měl svatozář.. :mrgreen: :mavam: A už mlčím.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.16 08:55

@Honza 12 hele manželství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 09:02
@Ellusa píše:
Honzo, ani manželství ti přece nezaručí „žili šťastně až do smrti“… nikoho v dnešní době nepřinutíš, aby s tebou zůstal, pokud to ten druhý nebude chtít, i kdybys byl pozlacený nebo nejlepší chlap na světě 8). To přece dobře víš. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale je to tak ;)

Jasně, jenže když, někdo bude nejlepší chlap na světě. Tak nikdo nikoho nutit nemusí, protože ženská nebude mět důvod odcházet. Tak budou spolu žít šťastně až do smrti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 09:04
@Honza 12 píše:
Jasně, jenže když, někdo bude nejlepší chlap na světě. Tak nikdo nikoho nutit nemusí, protože ženská nebude mět důvod odcházet. Tak budou spolu žít šťastně až do smrti..

A takhle spolu můžou vlastně žít i bez manželství. A když mě navíc manželství nic nezaručuje.. Hm hm hm. Radši mizím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.16 09:07
@Honza 12 píše:
A takhle spolu můžou vlastně žít i bez manželství. A když mě navíc manželství nic nezaručuje.. Hm hm hm. Radši mizím

zaručučje, vdovský důchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
15.2.16 09:08
@Honza 12 píše:
V tomhle případě jsou asi objektivní, leč nám neznámé důvody. Kterýma se chlápek provinil, a nedá se s ním žít. Budiž. Ale pokuď má vhlap svatozář, tj. je to skvělej chlap a ženská s ním uzavře doživotní právní i morální smlouvu zvanou manželství, tak se ženská, nemůže rozhodnout, že už s ním život strávit nechce. Stejně tak nemá právo se tak rozhodnout, pokuď má jen nějaké malé chyby. Ještě když s ním má děti, tak s ním žít musí. :cert: To je funkce manželství.. Ano netýká se to vůbec tohoto příběhu. Jen mě k tomu vyprovokovalo, to že i kdyby měl svatozář.. :mrgreen: :mavam: A už mlčím.. :kytka:

to je legrační, kdo to jako bude hodnotit, tu dokonalost parnera? Kamarádky, tchýně, sbor na emiminu? Já jsem proti rozchodům, zvlášť, když jsou v tom děti, ale aby někdo „neměl právo se rozhodnout“ je blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 09:21
@dalimil píše:
to je legrační, kdo to jako bude hodnotit, tu dokonalost parnera? Kamarádky, tchýně, sbor na emiminu? Já jsem proti rozchodům, zvlášť, když jsou v tom děti, ale aby někdo „neměl právo se rozhodnout“ je blbost…

No tak snad jsou v manželství a vůbec určité kvality, které jdou obecně posoudit, jestli je manželství. Funkční, nebo trvale rozvráceno. Člověk se nemůže v manželství s dětma, jen tak rozhodnout, když druhej partner objektivně funguje a plní svoje povinnosti. Nebo může? :think: K tomu netřeba posuzovat dokonalost. Ale posoudit, jestli si člověk plní své povinnosti snad jde? Nebo ne? Nebo jde tuto „doživotní“ právní smlouvu zrušit jen tak bez vážného důvodu? To ani snad nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
15.2.16 09:28
@Honza 12 píše:
No tak snad jsou v manželství a vůbec určité kvality, které jdou obecně posoudit, jestli je manželství. Funkční, nebo trvale rozvráceno. Člověk se nemůže v manželství s dětma, jen tak rozhodnout, když druhej partner objektivně funguje a plní svoje povinnosti. Nebo může? :think: K tomu netřeba posuzovat dokonalost. Ale posoudit, jestli si člověk plní své povinnosti snad jde? Nebo ne? Nebo jde tuto „doživotní“ právní smlouvu zrušit jen tak bez vážného důvodu? To ani snad nejde..

Nebuď naivní. Samozřejmě u chlapa to jen tak nejde, ale ženská to může zrušit jen tak v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 09:31
@jipo píše:
Nebuď naivní. Samozřejmě u chlapa to jen tak nejde, ale ženská to může zrušit jen tak v pohode

No nevím. Spíš si myslím, že když se někdo rozhodne jen tak, bez vážného objektivního důvodu.. Tak si od okolí vyslouží tak maximálně pohrdání, za to co s funkční rodinou s dětma provedl/provedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 09:45
@Ellusa píše:
Ty jsi měl asi hodně náročný víkend, že? :roll: :roll: Když nebudeš chtít zůstat se svou manželkou/partnerkou, co tě přinutí to přes to udělat? Ona bude perfektní, bude se starat o domácnost, děti, o tebe, všechno bude vypadat, jak má, ale ty k ní přestaneš cítit lásku a třeba se i zamiluješ jinde a budeš chtít být s tou druhou, třeba i méně dokonalou… Víš, kolik je takových, co hodí všechno za hlavu a jdou? Jedno, zda chlap nebo žena?

Aha, tak tady se nám do toho začíná motat láska a zamilovanost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 10:04
@Ellusa píše:
No a není to tak? Kdyby to fungovalo, jak jsi psal, byl by to ideál, lidi by se nerozcházeli, nebyly by rozvody a všichni by spolu žili šťastně napořád. Jenže ono to tak není, lidi se rozcházejí, důvody jsou různé, ale nikdy nikoho nedonutíš s tebou zůstat, když nebude chtít. Jako kdybys to sám nevěděl, bys jinak nebyl rozvedený 8)

Jenže my neměli děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria