Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa já psanému textu rozumím velmi dobře, to bylo psáno obrazně…odsoudily jste ho předem aniž byste vůbec o tom měly dostatek informací…ale to je zde na diskuzích běžné, že ![]()
@jipo píše:
On nic za bydlení neplatí? Jsi si jistá? Nepodílí se na chodu domácnosti? Nikdo neznáme jeho pohled na věc. Třeba je zakladatelka z těch, co pořád předhazují, že má vypadnout z jejího bytu. Je to jen jednostranný pohled a pokud byste třeba znaly celou situaci, řekly byste si, že je to pěkná Milka. Proto bych ho tak kategoricky neodsuzoval. V jeho situaci bych si však zařídil alespoň pronájem a odstěhoval bych se třeba i s dětmi.
není podstatné, co on platí a neplatí? Proč to nechcete pochopit. I kdyby měl pět svatozáří a ona byla ta největší mrcha a měla 100%podíl na jejich nefunkčním stavu, byt je její( rodičů, to je totéž) rodiče ho platí, tak to psala, několikrát mu bylo řečeno, ať se odstěhuje pryč z nemovitosti, kde ho nechce, nemá tam ani trvalák, on si tam dál trůní a nehne se. Místo ho sprostě řve…tak co on tedy je? To mi napište, chudák? Psala, že mu nabízí střídavku, pokud o ni bude stát, proč už nemá sehnaný podnájem? Proč neřekne, sháním podnájem a bude třeba k 1.3.? Nebo k 1.4.? Jdeme sepsat dohodu o dětech? echce, místo toho dál prudí v bytě a řve. Takže co je? Parazit a ještě ke všemu obtížný.
@Ellusa píše:
Já nikoho nevěším. Jen respektuji její právo na svůj život. Takže klid. Nauč se číst a porozumět psanému testu, hodně lidem se tu uleví a na mne laskavě nereaguj.![]()
To máš tak, napsala mi a teď přesně citujihmm a tohle si vyčetla kde, nikde nepsala, že jí sprostě nadává
ani že řve na jejich mámu a já nevim co všechno sis ještě vydedukovalaa..mno klasika zde na emiminu víte o tom h.ovno, ale máte hned jasno
tak jsme přesně zkopírovala příspěvky, kde to bylo přesně doslovně napsané od zakladatelky a nic, ticho, žádná reakce, ale pro změnu zase věšíme nebožáka.
@Ellusa slluníčko vám závidím, u nás od rána hnusně a pošmourně. Ale jinak máš pravdu, zakladatelka teď už ví, co může a to je podstatné.
@terinka4444 píše:
To máš tak, napsala mi a teď přesně citujihmm a tohle si vyčetla kde, nikde nepsala, že jí sprostě nadáváani že řve na jejich mámu a já nevim co všechno sis ještě vydedukovalaa..mno klasika zde na emiminu víte o tom h.ovno, ale máte hned jasno
![]()
tak jsme přesně zkopírovala příspěvky, kde to bylo přesně doslovně napsané od zakladatelky a nic, ticho, žádná reakce, ale pro změnu zase věšíme nebožáka.
Prosím tě, ona je mimozemšťan.
@terinka4444 @mowla Klid, na rozumbradu místních diskuzí reagovat, jenom když se chce člověk obveselit nebo si zvednout nízký tlak, ona prostě neselže.
![]()
A zas k věci.
Tak jo, otočme to.
Kdybych dejme tomu žila v bytě chlapa, měli jsme vleklé vztahové problémy a on mi teď opakovaně vysvětlil, že už se mnou nechce být a byl by rád, kdybych byt opustila.
Pomiňme, že už během těch vztahových problémů bych uvažovala o možnosti, že to ve finále nedopadne a minimálně stran bydlení bych měla dávno vymyšlený plán B, jsem mistr záložních systémů.
![]()
Mimo to mám poměrně hypertrofovanou hrdost, takže v momentě, kdy by bylo protějškem
poprvní vyřčeno ono „nechci tě tu..“, bych bydlení a odstěhování řešila prvořadě, současně s jasnou a úředně potvrzenou dohodou o dětech.
Pokud bychom tuhle fázi zvládli bez dramatických scének a vzájemného ubližování, není vyloučeno jakékoli pokračování včetně případného návratu, pokud by o něj oba zůčastnění měli zájem.
Každopádně s vyřešeným bydlením jako ekonomicky nezávislá mám úplně jinou vyjednávací pozici, než nechtěný nájemník, ze kterého se majiteli bytu při každém návratu domů zvedne kufr.
Čím déle se tahle neudržitelná situace bude protahovat, tím komplikovanější je možnost „mírového řešení“.
Dětmi bych v téhle situaci neargumentovala - současným stavem dostávají děcka mnohem větší sodu, než kdyby tatínek s maminkou bydleli odděleně, nevyčerpávali se partyzánským bojem a láskyplně se - byť každý zvlášť - dětem věnovali. ![]()
@Ejafjatlajokitl píše:
@terinka4444 @mowla Klid, na rozumbradu místních diskuzí reagovat, jenom když se chce člověk obveselit nebo si zvednout nízký tlak, ona prostě neselže.![]()
![]()
A zas k věci.
Tak jo, otočme to.
Kdybych dejme tomu žila v bytě chlapa, měli jsme vleklé vztahové problémy a on mi teď opakovaně vysvětlil, že už se mnou nechce být a byl by rád, kdybych byt opustila.
Pomiňme, že už během těch vztahových problémů bych uvažovala o možnosti, že to ve finále nedopadne a minimálně stran bydlení bych měla dávno vymyšlený plán B, jsem mistr záložních systémů.![]()
![]()
Mimo to mám poměrně hypertrofovanou hrdost, takže v momentě, kdy by bylo protějškem
poprvní vyřčeno ono „nechci tě tu..“, bych bydlení a odstěhování řešila prvořadě, současně s jasnou a úředně potvrzenou dohodou o dětech.
Pokud bychom tuhle fázi zvládli bez dramatických scének a vzájemného ubližování, není vyloučeno jakékoli pokračování včetně případného návratu, pokud by o něj oba zůčastnění měli zájem.
Každopádně s vyřešeným bydlením jako ekonomicky nezávislá mám úplně jinou vyjednávací pozici, než nechtěný nájemník, ze kterého se majiteli bytu při každém návratu domů zvedne kufr.Čím déle se tahle neudržitelná situace bude protahovat, tím komplikovanější je možnost „mírového řešení“.
Dětmi bych v téhle situaci neargumentovala - současným stavem dostávají děcka mnohem větší sodu, než kdyby tatínek s maminkou bydleli odděleně, nevyčerpávali se partyzánským bojem a láskyplně se - byť každý zvlášť - dětem věnovali.
@Ejafjatlajokitl píše:
Dětmi bych v téhle situaci neargumentovala - současným stavem dostávají děcka mnohem větší sodu, než kdyby tatínek s maminkou bydleli odděleně, nevyčerpávali se partyzánským bojem a láskyplně se - byť každý zvlášť - dětem věnovali.
K tomu bych jen dodala, že čím dýl děti budou vystaveny tomu, že táta na mámu kříčí, sprostě jí nadává a ponižuje ji, tím víc hrozí, že ty děti to vezmou tak, že se parneři k sobě takhle normálně chovají.
Takže zakladatelko, zkus tu svoji situaci vyřešit co nejdřív, ono by se mohlo stát, že ty děti začnou chování tvýho partnera kopírovat.
@Ellusa píše:
Tady ale přece vůbec nejde o to posuzovat, na čí straně je vina a kdo za co může! Prostě s ním zakladatelka již dále nechce žít a nikdo ji k tomu nemůže nutit, i kdyby měl ten chlap svatozář. A vlastně je to úplně jedno, proč nechce, je to jejich vztah a jejich život, takže posuzovat a hodnotit to tu je zbytečné. Pro mnoho lidí ani děti nejsou důvodem k tomu žít s někým, s kým nechtějí, pokud kvůli nim nechtějí obětovat svůj vlastní život. Primární je, že on se domluvit nechce. Ty ho jen lituješ, ale návrh řešení kromě toho zachovat vše, jak to je, jsi nedala, a k tomuto řešení musí být přístupní dva, což zakladatelka není - a po dvou letech nefunkčního vztahu a měsíci, kdy to je vyostřené a on proti ní staví děti, se jí nedivím. A že se mu nechce od dětí, tu podsouváš ty, jsou to jen spekulace, stejně jako vše ostatní potenciálních důvodech, je to nepodstatné, podstatný je faktický stav - neochota se domluvit a řešit to.
Já navrhovala, aby na něj zkusila jít po dobrém - třeba říct mu, že už není její partner, ale že tam zatím zůstat může, pokud jí nebude nadávat a pokud se bude chovat slušně..protože evidentně násilným vyhazováním s ním nic nezmůže..a já nezpochybňuji, že má právo ho vyhodit a nemá povinnost s ním být, to já vůbec neřeším, já jen říkám, že stejně tak jako ona ho chce vyhodit, tak on zase chce zůstat a klidně by tu mohl napsat on - partnerka mě chce vyhodit z bytu, nechci odejít, mám rád jí i děti, co mám dělat?…Myslím, že by mu žádná z vás nenapsala, že tam parazituje a ať jeho přítelkyně vymění zámky, aby se tam nedostal…mně přijde vůči tomu chlapovi nefér, když tu píšete, ať mu vymění zámky a nemaže se s ním..jasně on klidně může být grázl, co si to zaslouží, ale zrovna tak může být hodnej a starostlivej otec a partner, to přece nevíte jak to je a hned jste ho tu některé odsoudily a přirovnáváte ho k hmyzu a parazitům a pod..
@Sonarka Zakladatelka se snažila problém, který spolu mají vyřešit 2 roky. Myslím, že by se dalo i dedukovat že po dobrém, protože kdyby to řešila „po zlém“, mohla ho vypakovat z bytu dávno. Snaha řešit problém byla bez úspěchu. Ty zakladatelce radíš jít na něj po dobrém, jak víš, že to ty dva roky nezkoušela? A nezlob se na mě, ale člověk, který sprostě nadává partnerce a vyhrožuje fyzickým napadením podle mě není staroslivý a hodný partner.
Příspěvek upraven 14.02.16 v 19:56
O parazitujícím jsem psala já a trvám si na tom. I kdyby to byl hodný pán, co jí miluje a miluje děti a nechce odejít a sprostě jí nadával poslední dva měsíce jen z pomatení smyslů, stejně už v tom bytě dávno neměl co dělat. Pokud už mu před dvěma měsíci řekla, že je konec, že s ním nechce být, tak už měl být pryč, popřípadě ona měla vědět, že se rýsuje podnájem a bude tehdy a tehdy. Neudělal to, místo toho v pomatení a obraně ten hodný pán sprostě řve. Takže parazituje, ať je to hodný pán nebo není. To že on se nechce hnout je naprosto jedno, on nemá to právo se nechtít hnout s cizího bytu.
@Ellusa Parazituje ve smyslu, že proti vůli majitele sám o své vůli využívá vlastní bydlení majitele, který si to nepřeje.. Takže skutečně parazituje na jeho vlastnických právech, protože to dělá proti její vůli a ještě jí u toho nadává. Takže princip stejný, jak jsi uvedla, nakýbluju se k sousedovi a nehnu se.
Děkuji za podporu některým dámám
některé jste mi mluvily z duše. Ostatním také děkuji za odlišné názory.
Je mi jedno, co si myslíte o mně nebo o něm (teď už ex). svatozář nemá a ani mě nemiluje. copak milující partner, který o partnerku stojí jí obden říká „krávo, huso atd.“?
byt je opravdu malý, takže nejde zařídit, aby tu mohl bydlet nerušeně dál a navzájem se nepotkávali.
pár dní jsme spolu nemluvili a byl někde u kamaráda. z jiných zdrojů vím, že prý hledá podnájem. takže to možná nakonec půjde po dobrém…
Zakl.
I já držím palce a přeju vám, abyste to v rámci možností po dobrém vyřešili.