Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Pokuď se bude chtít domluvit a nebude hrát mrtvýho brouka a dělat naschvály. Protože mě takovýho borce odkopnout, to si holčička pěkně odskáče.. Takhle taky spousta lidí dokáže přemýšlet. Stejně tak jako, už mě nebavíš, nazdar končím s tebou. Nic po tobě nechcu o děckách se domluvíme. V tomhle to má holka jednodušší, že není vdaná, to by zkoumal soud, a když by manžel řekl, že je to v cajku, a jde to zachránit, tak jim myslím můžou nařídit i nějakou poradnu.
Co by si jako měla odskákat??? Že už s tebou nechce být??? Do lásky a citu přece nemůžeš nikoho nutit. A používat jako živé štíty děti je prostě ubohé a vůči těm dětem maximálně bezohledné. Ubližoval bys tím především těm dětem, o kterých tvrdíš, že by ti o ně šlo nejvíc. Namísto normální dohody s partnerkou, aby je to zasáhlo co nejméně a vy jste je oba měli stejně a spravedlivě bys je unášel, hrál divadla a kdesi cosi.
Ať se v klidu domluví na střídavce, termínu odstěhování a je to. Proč by si někdo měl odskákat, že už s někým nechce být ve vztahu??? ![]()
@káťa on to odskákávání myslel ironicky…jako ukázku, jak někteří borci myslí a bohužel je to častá a drsná realita.
@terinka4444 píše:
@káťa on to odskákávání myslel ironicky…jako ukázku, jak někteří borci myslí a bohužel je to častá a drsná realita.
aha, tak to se mu omlouvám ![]()
@káťa píše:
Co by si jako měla odskákat??? Že už s tebou nechce být??? Do lásky a citu přece nemůžeš nikoho nutit. A používat jako živé štíty děti je prostě ubohé a vůči těm dětem maximálně bezohledné. Ubližoval bys tím především těm dětem, o kterých tvrdíš, že by ti o ně šlo nejvíc. Namísto normální dohody s partnerkou, aby je to zasáhlo co nejméně a vy jste je oba měli stejně a spravedlivě bys je unášel, hrál divadla a kdesi cosi.
Ať se v klidu domluví na střídavce, termínu odstěhování a je to. Proč by si někdo měl odskákat, že už s někým nechce být ve vztahu???
Co se čertíš? Spousta chlapů takhle přemejšlí a jdou skoro přes mrtvoly, jen aby se ženské pomstili. Viz radši skončím jako bezďák, ale alimenty ti platit nebudu. A některý ženský se taky bohužel dokážou pěkně mstít. Abych nestřílel jen do chlapů.
@terinka4444 píše:
Přesně.
@Ellusa píše:
Jenže tady nejde o pohled jejího partnera, ale o její rozhodnutí něco udělat. Na vztah musí být dva, a pokud jeden nechce, tak ho prostě nedonutíš. A nějaká obrana proti tomu není, nelze hledat a dožadovat se lásky tam, kde není. Co se týče toho druhého, každý jde tak daleko, kam ho ty pustíš
![]()
. Já tě za tvé rozhodnutí a tvůj návrat k partnerovi nesoudím ani tak, ani tak, a jen čas ukáže, zda to bylo správné rozhodnutí nebo ne. Ale to sem nepatří
![]()
.
Ale tak to je jasný, určitě, nikoho nemůžeme nutit, aby nás miloval a byl s námi, to vůbec nezpochybňuji, já jsem si nad tou situací jen povzdechla, to je celé
Představila jsem si toho chlapa a asi jsem se do něj až moc vžila..jde o to, že neznáme okolnosti a zakladatelka to podala stylem - já chci, aby to bylo takhle a tečka…to je to, co mi nesedí, ale jinak máš samozřejmě pravdu.
@Honza 12 píše:
Co se čertíš? Spousta chlapů takhle přemejšlí a jdou skoro přes mrtvoly, jen aby se ženské pomstili. Viz radši skončím jako bezďák, ale alimenty ti platit nebudu. A některý ženský se taky bohužel dokážou pěkně mstít. Abych nestřílel jen do chlapů.
To máš pravdu. Bohužel ta msta jde většinou přes děti a jak ženské, tak chlapi, kteří takhle uvažují, ubližují hlavně jim, nikoli partnerovi.
@Ejafjatlajokitl píše:
@Kobliha51 @Venetia @Žirafa 69![]()
![]()
![]()
Ahoooj holčičky!!!
![]()
No, já poslední měsíce žiju spíš realitou a sem jen občas nakouknu pro obveselení, ale když narazím na obzvlášť vydařený intelektuální výron naší společné favoritky, prostě se neovládnu.![]()
![]()
![]()
Na druhou stranu je pravda, že dáma perlí napříč diskuzemi, to by se sem jeden mohl nastěhovat, aby její moudra stíhal tesat do mramoru.
ahojky
![]()
@Sonarka píše:
Myslím, že to děti nutně vnímat nemusí, dokonce o tom nemusejí mít ani tucha..když se rozešli naši, mamka mi řekla, že měli krizi už 5 let předtím, my nic nepoznali, chovali se k sobě hezky do posledního dne a já jsem ráda, že s tím rozchodem počkali do naší dospělosti, že jsem měla úplnou rodinu, neumím si představit být bez jednoho z nichJasně pokud je chlap násilník, alkoholik a pod. tak to je pak zcela jiná situace, ale to není případ zakladatelky..
A jestli si umím představit žít s chlapem jen kvůli dětem? Ano umím, pokud by jsme spolu dokázali vycházet v rámci slušnosti, proč ne. Když jsem se minulý rok rozešla s přítelem, nenapadlo by mě dát mu nějakou lhůtu do kdy se má vystěhovatNaopak jsem mu řekla, že tu může s námi zůstat a že to nechám na něm. Já to nechápu, když přece s někým určitý čas žiju, navíc s ním mám děti, něco jsem s ním prožila, tak přece toho člověka mám ráda, vytvoří se mezi námi pouto..neumím si představit, říct mu, že ho tu najednou nechci, aby se odstěhoval
Byt je její to ano, ale děti jsou jejich společné a on může teda říct, dobře, ale beru si jedno dítě s sebou
Ale s nim ta domluva proste není. Rve na ni sproste. To bys takhle žila třeba dalších 10-15 let?
@Honza 12 píše:
Bohu zel mas pravdu
Teda vy jste to tu rozjeli.. ![]()
po přečtení pár příspěvků:
důvody k rozchodu tady nehodlám ventilovat. to je naše věc. vedly k tomu opravdu vážné důvody (tedy žádné „nepomáhá mi s úklidem a nebere děti na hřiště“).
poslední dva roky jsme snažili vztah nějak zachránit. nevyšlo to. to, že se chci s ním rozejít jsem mu říkala asi poslední rok snad milionkrát. že pokud se u nás něco nezmění, tak že to nebude mít cenu dál v tom pokračovat. nebyla to tedy pro něj rána z čistýho nebe.
jako že jsem o něm psala jako o obtížném hmyzu? jo to je asi pravda.. mě už opravdu štve. z lásky se stala nenávist.
jinak nic nového. termín odstěhování mi ještě neřekl.
Zakl.
Ještě vlastně jedna věc, pro ty co obhajují:
jen proto, že máme děti mám doživotně strpět urážky, nadávky a všechny ty ostatní problémy? nebo mám čekat až mi jednu ubalí a pak teda jako jooo ať se odstěhuje…?
myslím, že mám právo být šťastná. a to budu bez něj. ostatně si myslím, že on beze na tom bude taky lépe. i děti se s tím časem srovnají. lepší než, aby poslouchaly naše hádky a snášely dusno doma.
@Anonymní píše:
Teda vy jste to tu rozjeli..
po přečtení pár příspěvků:
důvody k rozchodu tady nehodlám ventilovat. to je naše věc. vedly k tomu opravdu vážné důvody (tedy žádné „nepomáhá mi s úklidem a nebere děti na hřiště“).
poslední dva roky jsme snažili vztah nějak zachránit. nevyšlo to. to, že se chci s ním rozejít jsem mu říkala asi poslední rok snad milionkrát. že pokud se u nás něco nezmění, tak že to nebude mít cenu dál v tom pokračovat. nebyla to tedy pro něj rána z čistýho nebe.
jako že jsem o něm psala jako o obtížném hmyzu? jo to je asi pravda.. mě už opravdu štve. z lásky se stala nenávist.
jinak nic nového. termín odstěhování mi ještě neřekl.
Zakl.
Podle mého by mu měl termín odstěhování sdělit majitel bytu (tedy tví rodiče), když on dělá problémy a nechce se hnout. Prostě k tomuto a tomuto dni vám dáváme čas k odstěhování z našeho bytu, poté dojde k výměně zámků. A poslat doporučeně s dodejkou. Pokud on bude dělat problémy, jinak to nepůjde…
Však jo, myslím, že by zakladatelka byla jedině ráda a oddechla si.