Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MilijonDolarBejby no asi měsíc. Ale stále tu má věci. bydlí tu. nemůžu mu přeci zabalit kufry, dát je před dveře a vyměnit zámky…? nebo můžu?
Pokud tam nemá trvalé bydliště ani nájemní smlouvu a pokud nejste manželé tak asi můžeš.
No napsala bych mu mail, nebo SMS ze do toho a toho dne si to odveze, jinak ze to dáváš za dveře a budeš více méně krytá. Vím, ze se to těžko dělá, ale takhle nemůžeš přece fungovat navěky ![]()
Jen nevím jestli to pomůže. Jestli ti chce dělat naschvály tak prostě zazvoní a pak budeš dětem nějak vysvětlovat proč tatínkovi neotevíráš. Tohle asi není řešení. Ale bohužel mě jiné nenapadá.
Hmm mě by zajímalo co znamená víceméně je byt můj, tak je tvůj nebo neni?…nezlob se na mě, ale celý mi to přijde divný…škoda, že tu nemůže zaznít jeho verze…
@Suzana28 manželé nejsme, „zaplaťpánbů“
@MilijonDolarBejby no už to právě nedávám. sice se potkáváme doma málo, ale i tak jsem zralá na prášky.
Myslím si, že to asi ještě nepochopil, že je definitivní konec. nebo ho baví mě deprimovat.
@Anonymní píše:
@MilijonDolarBejby no asi měsíc. Ale stále tu má věci. bydlí tu. nemůžu mu přeci zabalit kufry, dát je před dveře a vyměnit zámky…? nebo můžu?
no tak to klidně můžeš. Byt je tvůj, nemá tam trvalý pobyt, takže ano, klidně můžeš, zabalit mu věci, a vyměnit zámky a už ho do toho bytu prostě nepustit. Není nic jednoduššího.
@brumdinka byt jsem dostala od rodičů před několika lety. Nemám na to papír. Formálně stále patří mým rodičům.
@terinka4444 hmm a že jsou tam děti vám všem evidentně nějak nedochází koukám ![]()
@Anonymní píše:
@brumdinka byt jsem dostala od rodičů před několika lety. Nemám na to papír. Formálně stále patří mým rodičům.
Tak tim je to ještě jednodušší nemáš se čeho bát
@brumdinka píše:
@terinka4444 hmm a že jsou tam děti vám všem evidentně nějak nedochází koukám
No jo, ale jinou možnost proste nemáš ![]()
Pokud byt patří rodičům, řekla bych mu, že ho na něco potřebují a sama se na čas odstěhovala, třeba k nim. Protože to bude asi hodně těžký ho vypakovat v klidu, jak chceš ty.
Ahoj, mám problém a prosím adminy o zachování anonymu.
Rozhodla jsem se rozejít s partnerem, mám pro to své důvody a vztah opravdu už nejde zachránit. To jsme zkoušeli poslední dva roky. máme dvě děti.
Problém je v tom, že on si postavil hlavu a že se prostě neodstěhuje. Byt je můj (víceméně), co se týče chodu domácnosti a vybavení - to platím já, nemá zde trvalé bydliště ani nájemní smlouvu. Asi mi chce dělat naschvály. Já nevím jak ho odsud vypakovat. Nechci na to jít moc tvrdě (např. s policií, soudem apod.), přeci jen tu jsou děti. Chci aby to šlo v klidu. Rozhodně mu nechci bránit ve styku s dětmi nebo tak něco. Já už jen chci mít svůj klid a to s ním v jednom bytě fakt nejde.
Já se stěhovat nemůžu a ani nechci (viz že je to můj byt, děti tu mají školu, kroužky, kamarády atd…).
díky za každou radu.