Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:To je jak u nas, ta pece o deti/dite, ale vim, ze manzel syna miluje a kdyby se nedejboze stalo, ze bychom sli od sebe, tak by sel dobrovolne jedine se synem. A ty bys chtela stridavku?
@tronelka jako péče je převážně na mě. Ale když je potřeba, dokázal by se postarat. Upřímně ale nevím, kdy naposled je vzal někam ven sám…
@brumdinka píše:
přesně avšak zdejší dámy nějak zapomněly, že jsou to taky jeho děti…
Je to tezky, treba bude chtit deti do pece a boji se, ze to neklapne, tak to cele brzi.
@brumdinka píše:
@Ejafjatlajokitl ..žít s něčim takovym, tak si radši hodim rovnou ruskou ruletu
A ruská ruleta se nehází, logiku. Ruská ruleta se střílí. ![]()
Takže „picnu si ruskou…“
Hází se mašle. Nezkusíš?
![]()
@Ejafjatlajokitl píše:
A ruská ruleta se nehází, logiku. Ruská ruleta se střílí.
Takže „picnu si ruskou…“
Hází se mašle. Nezkusíš?![]()
Ty jsi kouzelná.
To se ti zase povedlo.
![]()
@tronelka o střídavce bych byla ochotná uvažovat, pokud by s tím souhlasily i děti a pokud by jim dokázal zajistit standard na který jsou zvyklé. ale pochybuju, že by to chtěl. Nezvládl by to.
nechci mu dělat problémy. vyjdu mu vstříc. vždyť ani ty alimenty nepotřebuju (jsem finančně dost nezávislá). jen chci od něj pokoj a aby už vypadnul.
napsala jsem mu sms, že se má do určité doby odstěhovat, jinak pak vyměním zámky. a že to chci v klidu a jsem ochotná se s ním na všem domluvit po dobrém. Zatím bez odpovědi, spí. tak uvidím ráno, jestli na to nějak zareaguje.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém a prosím adminy o zachování anonymu.
Rozhodla jsem se rozejít s partnerem, mám pro to své důvody a vztah opravdu už nejde zachránit. To jsme zkoušeli poslední dva roky. máme dvě děti.
Problém je v tom, že on si postavil hlavu a že se prostě neodstěhuje. Byt je můj (víceméně), co se týče chodu domácnosti a vybavení - to platím já, nemá zde trvalé bydliště ani nájemní smlouvu. Asi mi chce dělat naschvály. Já nevím jak ho odsud vypakovat. Nechci na to jít moc tvrdě (např. s policií, soudem apod.), přeci jen tu jsou děti. Chci aby to šlo v klidu. Rozhodně mu nechci bránit ve styku s dětmi nebo tak něco. Já už jen chci mít svůj klid a to s ním v jednom bytě fakt nejde.
Já se stěhovat nemůžu a ani nechci (viz že je to můj byt, děti tu mají školu, kroužky, kamarády atd…).
díky za každou radu.
když jsem to celé dolouskala, došla jsem k závěru, že bych mu dala písemně nějaký termín, do kdy se má vystěhovat, pak bych mu dala věci např do sklepa a vyměnila zámky, pokud by se nehnul. Ano, jsou tam děti, ale tohle s nimi nemá nic společného, takže asi tak.
@brumdinka píše:
a co jako? Sprostě jí nadává, bydlí v jejím bytě, kde nemá žádný nárok být. Může chtít být s dětmi horem dolem, na to jaksi ve vztahu musí být dva. Že sprostě řeve na jejich mámu ti ale nevadí, že? Nechť si zařídí své bydlení a bere si tam děti.
Pokud dobrovolně odejde od dětí, v případném sporu o péči o děti bude automaticky znevýhodněn. Musíš to udělat násilím.
Kdyby byt byl jeho a on vyměnil zámky a nepustil tě domů, bylo by to stejně spravedlivé? Kdyby ti nasliboval, že děti můžeš kdykoli vidět, ale bydlet s nimi nebudeš? ![]()
@zoidberg píše:
Pokud dobrovolně odejde od dětí, v případném sporu o péči o děti bude automaticky znevýhodněn. Musíš to udělat násilím.
Kdyby byt byl jeho a on vyměnil zámky a nepustil tě domů, bylo by to stejně spravedlivé? Kdyby ti nasliboval, že děti můžeš kdykoli vidět, ale bydlet s nimi nebudeš?
Asi tak…on zkrátka od vás odejít nechce, je opravdu nutné ho vyhazovat? Podle mě by měl odejít ten, co chce rozchod, on ho nechce, takže mi to vůči němu a dětem přijde nefér..a přesně jak píše zoidberg, představ si to z druhé strany
Zkuste to ještě nějak v klidu probrat a dohodnout se třeba, že budete zatím žít vedle sebe pod jednou střechou, než to on vstřebá a pochopí. Výměnu zámků bych viděla až jako poslední možnost, asi bych na to neměla srdce, leda, že by mě mlátil nebo tak něco..dej mu čas a nenaléhej, jen mu řekni, že už spolu prostě nejste a časem sám dojde k tomu, že to nemá smysl.
@brumdinka píše:
@terinka4444 hmm a že jsou tam děti vám všem evidentně nějak nedochází koukám
Právě proto to asi nechce moc hrozit..ale když se nechce domluvit, tak co s tím?
@brumdinka píše:
Ty mu nikdo nebere, ona se chce domluvit na péči..ale to jde těžko pokud to druha strana bojkotuje
@zoidberg píše:
Kdyby byt byl jeho a on vyměnil zámky a nepustil tě domů, bylo by to stejně spravedlivé? Kdyby ti nasliboval, že děti můžeš kdykoli vidět, ale bydlet s nimi nebudeš?
A co navrhuješ v takovém případě ty?
@Sonarka píše:
Asi tak…on zkrátka od vás odejít nechce, je opravdu nutné ho vyhazovat? Podle mě by měl odejít ten, co chce rozchod, on ho nechce, takže mi to vůči němu a dětem přijde nefér..a přesně jak píše zoidberg, představ si to z druhé stranyZkuste to ještě nějak v klidu probrat a dohodnout se třeba, že budete zatím žít vedle sebe pod jednou střechou, než to on vstřebá a pochopí. Výměnu zámků bych viděla až jako poslední možnost, asi bych na to neměla srdce, leda, že by mě mlátil nebo tak něco..dej mu čas a nenaléhej, jen mu řekni, že už spolu prostě nejste a časem sám dojde k tomu, že to nemá smysl.
Ten byt je její respektive rodičů..ma se sbalit a byt mu nechat? To nemyslím vážně, ze?
@berusa.m píše:
A co navrhuješ v takovém případě ty?
Buď nenásilnou formou zařídit soudní vystěhování nebo prostě vyměnit zámky a nepustit ho domů. Před tím, ho písemně vyzvat k opuštění bytu.
@brumdinka
Chlapi „logicky“ uvažující ženské milujou…