Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ejafjatlajokitl
11.2.16 19:56
@terinka4444 píše:
jo, tak konstruktivně začnu hledat byt, protože v tom bytě, co bydlím, nemám co pohledávat právně, a řešit úpravu styku s dětmi. Ona ho nevyhazuje hned, chtěla se domluvit a on sprostě ječí. Prostě má smůlu, z bytu půjde tak jako tak. Ať chce nebo nechce. Pokud to hodlá hrotit do stádia, že bude vyhozen, je to jeho problém. Nemůže přeci zůstat nakvartýrovaný v něčím bytě, když už spolu netvoří pár, protože on chce. Takhle život nefunguje.
Stav po rozchodu a rozvodu nikdy není spravedlivý, nespravedlivý je k chlapům, že přichází povětšinou o denní kontakt s dětmi, na druhou stranu málokdy to hraje ve prospěch ženské, že má peníze a zázemí. Nechci se tu pouštět do genderových debat. On žije v jejím bytě bez jakéhokoliv právního nároku, ona ho tam nechce, on místo nadávání to má řešit. Neřeší, nadává, ona má nárok ho z minuty vykopat.
..A ještě k věci: tohle je řečeno naprosto dokonale. :pankac: :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
39632
11.2.16 20:49
@Ellusa píše:
Takže situaci na místě zakladatelky bys řešila jak? Zůstala bys s chlapem, přestože k němu nic necítíš, nechceš s ním nadále sdílet život a domácnost, jen protože spolu máte děti? Nebo byste každý spali v jiném pokoji a žili byste kvůli dětem jako spolubydlící? Myslíš, že děti toto nevnímají, že na ně napětí mezi rodiči nepůsobí? Přece si nelze vynucovat společný život s někým, kdo o to nemá zájem. Já teda na tom dát expartnerovi lhůtu, do kdy by se měl odstěhovat, nevidím nic špatného - protože normálně uvažující člověk by to měl po skončení vztahu snad udělat sám, pokud bydlí v bytě toho druhého. Nemám pocit, že ho zakladatelka chce vyhodit na mráz, naopak mu prostor si něco najít a odstěhovat se v klidu dává. To, co on dělá, je známkou nedospělosti a nevyzrálosti, a pokud to nejde po dobrém, je třeba to říct „po zlém“. A jen pro pořádek, úplně stejně bych to napsala, kdyby byly role prohozené a měla se odstěhovat žena, než tady zase budete některé psát, jak ženy mohou vše a chudák chlap nic.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.2.16 00:28
@Sonarka píše:
Tak já chápu, že lidi se rozcházejí, ale zakladatelka nemůže čekat, že když si jednoho dne usmyslí, že ho tam nechce, že si on bez okolků a ochotně sbalí svých 5 švestek a odejde od svých dětí a ještě bude milej a usměvavej :nevim: Taky k tomu má asi co říct a není to pro něj jednoduché, já ho chápu. Samozřejmě pokud s ním zakladatelka být nechce, tak s tím on nic bohužel neudělá…a neříkám, že ona je nutně ta špatná, ale vyznělo to tady všelijak, jak to podala..jakoby on byl nějaký obtížný hmyz, kterého je třeba se zbavit, nevím..ale nevidím do toho, jak to mají, já bych mu ještě dala čas, aby to vstřebal.

přesně, mám z toho uplně stejný pocit a nejen v této diskuzi i v mnoha jiných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 08:14
@Sonarka píše:
Tak já chápu, že lidi se rozcházejí, ale zakladatelka nemůže čekat, že když si jednoho dne usmyslí, že ho tam nechce, že si on bez okolků a ochotně sbalí svých 5 švestek a odejde od svých dětí a ještě bude milej a usměvavej :nevim: Taky k tomu má asi co říct a není to pro něj jednoduché, já ho chápu. Samozřejmě pokud s ním zakladatelka být nechce, tak s tím on nic bohužel neudělá…a neříkám, že ona je nutně ta špatná, ale vyznělo to tady všelijak, jak to podala..jakoby on byl nějaký obtížný hmyz, kterého je třeba se zbavit, nevím..ale nevidím do toho, jak to mají, já bych mu ještě dala čas, aby to vstřebal.

To je všechno moc hezky, ale uvedom si, ze asi má zakladatelka k rozchodu důvod.. Kdyby ji mlátil, taky by s nim mela být? Jen proto, ze s nim ma děti?

@brumdinka píše:
přesně, mám z toho uplně stejný pocit a nejen v této diskuzi i v mnoha jiných…

Holky, ale tohle trvá měsíc, ne dva dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
12.2.16 09:41
@Ellusa píše:
Takže situaci na místě zakladatelky bys řešila jak? Zůstala bys s chlapem, přestože k němu nic necítíš, nechceš s ním nadále sdílet život a domácnost, jen protože spolu máte děti? Nebo byste každý spali v jiném pokoji a žili byste kvůli dětem jako spolubydlící? Myslíš, že děti toto nevnímají, že na ně napětí mezi rodiči nepůsobí? Přece si nelze vynucovat společný život s někým, kdo o to nemá zájem. Já teda na tom dát expartnerovi lhůtu, do kdy by se měl odstěhovat, nevidím nic špatného - protože normálně uvažující člověk by to měl po skončení vztahu snad udělat sám, pokud bydlí v bytě toho druhého. Nemám pocit, že ho zakladatelka chce vyhodit na mráz, naopak mu prostor si něco najít a odstěhovat se v klidu dává. To, co on dělá, je známkou nedospělosti a nevyzrálosti, a pokud to nejde po dobrém, je třeba to říct „po zlém“. A jen pro pořádek, úplně stejně bych to napsala, kdyby byly role prohozené a měla se odstěhovat žena, než tady zase budete některé psát, jak ženy mohou vše a chudák chlap nic.

Myslím, že to děti nutně vnímat nemusí, dokonce o tom nemusejí mít ani tucha..když se rozešli naši, mamka mi řekla, že měli krizi už 5 let předtím, my nic nepoznali, chovali se k sobě hezky do posledního dne a já jsem ráda, že s tím rozchodem počkali do naší dospělosti, že jsem měla úplnou rodinu, neumím si představit být bez jednoho z nich :nevim: Jasně pokud je chlap násilník, alkoholik a pod. tak to je pak zcela jiná situace, ale to není případ zakladatelky..
A jestli si umím představit žít s chlapem jen kvůli dětem? Ano umím, pokud by jsme spolu dokázali vycházet v rámci slušnosti, proč ne. Když jsem se minulý rok rozešla s přítelem, nenapadlo by mě dát mu nějakou lhůtu do kdy se má vystěhovat 8o Naopak jsem mu řekla, že tu může s námi zůstat a že to nechám na něm. Já to nechápu, když přece s někým určitý čas žiju, navíc s ním mám děti, něco jsem s ním prožila, tak přece toho člověka mám ráda, vytvoří se mezi námi pouto..neumím si představit, říct mu, že ho tu najednou nechci, aby se odstěhoval :nevim: Byt je její to ano, ale děti jsou jejich společné a on může teda říct, dobře, ale beru si jedno dítě s sebou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ejafjatlajokitl
12.2.16 10:08

@Sonarka Cože??? 8o 8o 8o
Ty jsi se rozešla s přítelem?? S TÍM přítelem??
Bez návratu? Vždyť vy jste spolu byli asi tak třista let a prožili jste si spolu hodně…
Teď jsi mi teda vyrazila dech, jdu to rozchodit prací. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
69235
12.2.16 11:05

@Sonarka ale to je přeci jedno, že ty si umíš představit žít do dospělosti dětí s chlapem, se kterým už nemáte nic společného krom těch dětí, zahodit svlj živit přeci neznamená, že je to tak správně pro jiného. A není, každý své děti miluje, ale není povinen se pro ně obětovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
12.2.16 11:14
@Ejafjatlajokitl píše:
@Sonarka Cože??? 8o 8o 8o
Ty jsi se rozešla s přítelem?? S TÍM přítelem??
Bez návratu? Vždyť vy jste spolu byli asi tak třista let a prožili jste si spolu hodně…
Teď jsi mi teda vyrazila dech, jdu to rozchodit prací. :roll: :roll:

Nebooj. S milencem to nevyšlo, tak je zasejc s přítelem. No jo.. To čumíš na drát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
12.2.16 11:15

Nečetl jsem diskusi, on se má odstěhovat a vzít si děti ssebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
12.2.16 11:20
@terinka4444 píše:
@Sonarka ale to je přeci jedno, že ty si umíš představit žít do dospělosti dětí s chlapem, se kterým už nemáte nic společného krom těch dětí, zahodit svlj živit přeci neznamená, že je to tak správně pro jiného. A není, každý své děti miluje, ale není povinen se pro ně obětovat.

Ale tak jasný, každý to máme jinak..jen jsem se na to snažila podívat z jiného úhlu, než jak to vidí zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
12.2.16 11:21
@Honza 12 píše:
Nečetl jsem diskusi, on se má odstěhovat a vzít si děti ssebou?

Ne, má se jen odstěhovat.

• Citovat
  • Upravit
30098
12.2.16 11:25
@Sonarka píše:

A já bych se odstěhoval, až bych měl děti ve své péči i s něma. Protože jsem fajn chlap, a když by to moje ženská rozpustila, že má své důvody.. Hm.. Nevím jestli bych jí kejvl na střídavou péči.. Ale mohla by za náma chodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
12.2.16 11:26
@Sonarka píše:

A napsala, tu ty důvody proč ho pakuje od jeho dětí? Ať to nemusím louskat celý. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
12.2.16 11:29
@Ellusa píše:
@Honza 12 Honzo, přečti si diskuzi, abys psal k věci ;)

Dobřééé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
12.2.16 11:31

@Ellusa. Samozřejmě, že nikomu do toho nic není..pokud by se měla trápit, je lepší, aby se rozešli..ale je to škoda pro všechny zúčastněné.
A nemyslela jsem, že by spolu měli dál spát a něco plánovat, ale žít vedle sebe, jako kamarádi, spousta lidí to tak má a funguje to, ale samozřejmě ne každý to takhle dokáže, musí tam být předpoklad, že se oba berou pouze jako kamarádi a respektují se. U zakladatelky by to nešlo, protože on jí má stále rád a nezvládá to, proto dělá naschvály.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky