Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
Ten byt je její respektive rodičů..ma se sbalit a byt mu nechat? To nemyslís vážně, ze?
@Sonarka píše:
Asi tak…on zkrátka od vás odejít nechce, je opravdu nutné ho vyhazovat? Podle mě by měl odejít ten, co chce rozchod, on ho nechce, takže mi to vůči němu a dětem přijde nefér..a přesně jak píše zoidberg, představ si to z druhé stranyZkuste to ještě nějak v klidu probrat a dohodnout se třeba, že budete zatím žít vedle sebe pod jednou střechou, než to on vstřebá a pochopí. Výměnu zámků bych viděla až jako poslední možnost, asi bych na to neměla srdce, leda, že by mě mlátil nebo tak něco..dej mu čas a nenaléhej, jen mu řekni, že už spolu prostě nejste a časem sám dojde k tomu, že to nemá smysl.
@veverka 5 píše:![]()
Souhlasím
pro něj to taky není jednoduché opustit své děti
prave proto, by se mel snazit co nejlepe dohodnout a ne to delat jeste horsi
@Venetia píše:
prave proto, by se mel snazit co nejlepe dohodnout a ne to delat jeste horsi
Možná mu někdo poradil, že úplně nejhorší je opustit společnou domácnost s dětmi. Pak si zadělává na problémy.
@zoidberg píše:
Možná mu někdo poradil, že úplně nejhorší je opustit společnou domácnost s dětmi. Pak si zadělává na problémy.
to je mozne..ale jak to spravne vyresit, prece tam nemuze po rozchodu zustat vecne… asi nejaky poradce, ktery by mu to vysvetlil?
@Venetia píše:
to je mozne..ale jak to spravne vyresit, prece tam nemuze po rozchodu zustat vecne… asi nejaky poradce, ktery by mu to vysvetlil?
Naprosto jednoduše, nejdříve vyřešit péči o děti a pak už bude o problém míň. Já pána neznám, třeba se pletu a drží se doma z jiných důvodů, ale já bych od dětí nikdy neodešel.
Byt je psaný na rodiče. Oni by museli napsat, že se má vystěhovat. Nebo ne?
@zoidberg píše:
Naprosto jednoduše, nejdříve vyřešit péči o děti a pak už bude o problém míň. Já pána neznám, třeba se pletu a drží se doma z jiných důvodů, ale já bych od dětí nikdy neodešel.
aha.. asi mas pravdu, jak se to resi u nesezdanych paru?
Hodne asi zalezi na velikosti bytu, jestli se da nejak prerozdelit do doby, nez se odstehuje.
Pokud mu zakladatelka předhazuje, že by měl opustit byt aniž by si sám uvědomoval důvod, nedivím se, že upustí i sprosté slovo ![]()
@veverka 5 píše:
Pokud mu zakladatelka předhazuje, že by měl opustit byt aniž by si sám uvědomoval důvod, nedivím se, že upustí i sprosté slovo
tak jestli se rozesli, tak mu asi duvod rekla
@Venetia píše:
tak jestli se rozesli, tak mu asi duvod rekla
Stejně si myslím, že on její důvod nepovažuje za tak závažný
jinak by sám usoudil, že žít spolu už nelze a odešel by sám ![]()
@veverka 5 píše:
Stejně si myslím, že on její důvod nepovažuje za tak závažnýjinak by sám usoudil, že žít spolu už nelze a odešel by sám
To uz je, ale ciste jeho problem ![]()
Pokud je byt rodičů, podle mého by mu měli napsat, aby se vystěhoval, oni. Prostě bych mu napsala být jimi (doporučeně s dodejkou), že vzhledem např. k hrubému chování k jejich dceři (nebo i bez udání důvodu) mu sdělují, že už mu nadále nedovolují přebývat v jejich bytě a ať se vystěhuje do tehdy a tehdy. Poté že budou vyměněny zámky. Zároveň s tím bych podala návrh na soud o svěření dětí do péče (případně střídavku, pokud bude mít zájem) a výživné.