Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106160
15.2.16 11:23
@Honza 12 píše:
Tak do manželství člověk de a ví, že po třiceti letech to bůhví jaká láska a zamilovanost nebude. Hlavně když budeme spolu vycházet. Nebo se mám chystat na rozbití rodiny?

Mas to cele postavene na rozumu, takovy pristup by asi kazda nedala a po case by ji ti zacalo chybet. A problem by byl na svete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.2.16 11:24
@Honza 12 píše:
Podvedenej, cítil bych se podvedenej, když makám, povinnosti si plním, a ženská se rozhodne to zbořit. Nejvíc by mě bylo líto dětí.

Já se spíše přiznám, že je mí líto dětí, které jsou téměř denně přítomny u hádek a nevraživosti, popř. lhostejnosti rodičů. To je dle mého daleko horší, než žít odděleně, ale v klidu a pohodě.
A málokterý pár, kde se lidé už vzájemně nemají rádi a nemusí se, se dokáže natolik dokonale před dětmi přetvařovat či snažit, aby to ty děti nepoznali a byli v pohodě. Já takový neznám žádný.

• Citovat
  • Upravit
káťa
15.2.16 11:27
@Honza 12 píše:
Jasně, ale nepočítám naivně s tím, že za třicet let budem bůhví jak zamilovaní. Když se nevytratí základní lidská slušnost, tak to fungovat může..

Hele, náš táta byl s mamčou až do jeho náhlé smrti 40 let a byli zaláskovaní pořád. Rozhodně mezi nimi nebyla jen základní lidská slušnost.
Záleží na tom, co komu vyhovuje. Pokud se najdou dva, kterým stačí mezi sebou cítit jen základní lidskou slušnost a budou v tom spokojení, fungovat to může. Problém bude, když pak jeden z nich potká lásku.
Ale zase po tebou zmiňovaných 30 letech už se nebudou muset ohlížet na děti, které již budou tou dobou dávno samostatné.

• Citovat
  • Upravit
30126
15.2.16 11:27
@káťa píše:
Já se spíše přiznám, že je mí líto dětí, které jsou téměř denně přítomny u hádek a nevraživosti, popř. lhostejnosti rodičů. To je dle mého daleko horší, než žít odděleně, ale v klidu a pohodě.
A málokterý pár, kde se lidé už vzájemně nemají rádi a nemusí se, se dokáže natolik dokonale před dětmi přetvařovat či snažit, aby to ty děti nepoznali a byli v pohodě. Já takový neznám žádný.

Tak to je ještě horší, než ten rozchod pro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 11:29
@káťa píše:
Hele, náš táta byl s mamčou až do jeho náhlé smrti 40 let a byli zaláskovaní pořád. Rozhodně mezi nimi nebyla jen základní lidská slušnost.
Záleží na tom, co komu vyhovuje. Pokud se najdou dva, kterým stačí mezi sebou cítit jen základní lidskou slušnost a budou v tom spokojení, fungovat to může. Problém bude, když pak jeden z nich potká lásku.
Ale zase po tebou zmiňovaných 30 letech už se nebudou muset ohlížet na děti, které již budou tou dobou dávno samostatné.

To považuju za základ, a díky ní tam bývá další nádstavba a je tam něco víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 11:31
@Venetia píše:
Mas to cele postavene na rozumu, takovy pristup by asi kazda nedala a po case by ji ti zacalo chybet. A problem by byl na svete

Co by jí začalo chybět? Že jí miluju? A že se na to dokážu podívat i rozumně? Tak pro manželství je nejdůležitější to zmáknout rozumem, a k tomu přidat tu super omáčku okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 11:34
@Venetia píše:
Mas to cele postavene na rozumu, takovy pristup by asi kazda nedala a po case by ji ti zacalo chybet. A problem by byl na svete

Jo a ještě, manželství nemůžeš zodpovědně postavit jen na romantických představách.. To jen je tam jako rýpanec na to tvoje jen na rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.2.16 11:36
@Honza 12 píše:
To považuju za základ, a díky ní tam bývá další nádstavba a je tam něco víc..

Lidé se asi po 20,30 letech nemůžou zmítat ve vášních, jako na začátku. Ale aby spolu takto dlouho SPOKOJENĚ A ŠŤASTNĚ vydrželi, musí tam dle mého být mezi nimi prostě láska. To mi nevymluvíš.
Vydržet se dá ledacos. Párů, kde jsou jsou na sebe partneři alergičtí či mají milence, nesnáší se nebo se přinejmenším nemusí, ale jsou spolu kvůli hypotéce, dětem, bydlení či ekonomické stránce, znám několik. Ale do SPOKOJENOSTI A ŠTĚSTÍ to má hodně daleko. A je jen otázkou času a příležitosti, zda jeden z nich nepozná časem lásku, kvůli které by toho i přes tu hypo, peníze atd. říznul.

• Citovat
  • Upravit
106160
15.2.16 11:43
@Honza 12 píše:
V mém okolí to rozbily výhradně ženské. Neříkám, že to tak je všude.

A jake byly duvody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
15.2.16 11:45
@Honza 12 píše:
Tak do manželství člověk de a ví, že po třiceti letech to bůhví jaká láska a zamilovanost nebude. Hlavně když budeme spolu vycházet. Nebo se mám chystat na rozbití rodiny?

Po triceti letech uz jsou deti dospele a neni zadny duvod k tomu spolu dale zustavat, pokud to neklape

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
15.2.16 11:48
@Honza 12 píše:
Jasně to bude ta láska a zamilovanost..

Je i spousta jinych duvodu.. finance, zavislosti, nevera, apatie, manipulatorstvi, zarlivost, atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
15.2.16 11:55
@Honza 12 píše:
Co by jí začalo chybět? Že jí miluju? A že se na to dokážu podívat i rozumně? Tak pro manželství je nejdůležitější to zmáknout rozumem, a k tomu přidat tu super omáčku okolo.

Pokud bys to mel takto postavené na právech a povinnostech…o lásce si nenapsal ani slovo, tak předpokládám, ze pro tebe není důležitá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
15.2.16 11:58
@káťa píše:

O

@Honza 12 píše:
Jo a ještě, manželství nemůžeš zodpovědně postavit jen na romantických představách.. To jen je tam jako rýpanec na to tvoje jen na rozumu.

Mne o tom nemusis povidat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.2.16 11:58
@Venetia píše:
Po triceti letech uz jsou deti dospele a neni zadny duvod k tomu spolu dale zustavat, pokud to neklape

Proč by to nemělo klapat? Když to zvládnem třicet let, tak co pak najednou začít tajtrlíkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
15.2.16 12:03
@Honza 12 píše:
Proč by to nemělo klapat? Když to zvládnem třicet let, tak co pak najednou začít tajtrlíkovat?

Protoze to neklapalo uz davno predtim, ale neresilo se to kvuli detem, ze zvyku, z obavy zacit znova.. duvodu muze byt spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí