Partner nechce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32899
16.2.16 09:18
@Honza 12 píše:
No právě.. vím. Proto píšu, že to musím vydržet. Ale když to nebudu chtít vydržet, tak mě nikdo nedonutí..

Jo, to si myslis. Až tohle " musím vydržet" budeš prožívat rok dva..možná zmenis názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.2.16 09:19
@Ellusa píše:
Ano, ale je vydržet a vydržet, viz co jsem psala. Něco jiného je opustit partnera, když je nemocný, nebo těhotnou ženskou či po porodu (to je to vydržet i ve „zlém“, prostě není to zrovna harmonie, je to krizovka, ale nenechám toho druhého ve štychu), a něco jiného je vydržet celý život v nefunkčním vztahu, kde není vůle k nápravě, a svůj život protrápit a zahodit.

Přesně tak, a o tom to je :palec:

• Citovat
  • Upravit
30098
16.2.16 09:20
@Ellusa píše:
Nedonutí. Ale pokud uteču od nemocného chlapa, nebo on mne opustí kvůli hormonům spojených s těhotenstvím a porodem, protože to neunesl, tak je to zbabělost. I přes to, že ho nemůžu doma udržet ani kanagonem. Ale vypovídá to o tom, který v takové situaci ten vztah zabalil a šel jinam. A něco jiného je odejít ze vztahu, kde se ti dva neshodnou ani na počasí.

Ok… Jasně a já i psal o vztahu, kdy všechno funguje, chlap či ženská je zlatej svatej, a ten druhej stejně odejde. Tak je jedno, jestli v těhotenství, nebo v nemoci. Nebo ve chvíli klidné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
16.2.16 09:21
@andelka83 píše:
Jo, to si myslis. Až tohle " musím vydržet" budeš prožívat rok dva..možná zmenis názor.

Jenže to je přeci zbabělost, opustit po dvou letech ženskou po porodu a ona za to nemůže, to jsou hormony.. Tak si mám vybrat jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
16.2.16 09:23
@Zenyatta píše:
@Honza 12 Píšeš, že ve vztahu by se mělo vydržet. A co bys dělal, kdyby za tebou přišla žena a řekla: „Už tě nemiluju, ale vydržím to s tebou, protože máme děti. Počítej však s tím, že budeš vlastně jen trpěný spolubydlící. Volný čas si budu zařizovat podle sebe, s tebou v něm nepočítám. Spát s tebou nebudu, už mě nepřitahuješ. A když budeš nemocnej, tak si najdi někoho, kdo ti udělá čaj, kde chceš, protože já s tebou budu jen z toho důvodu, že to musím vydržet“.
Víš, ono by to mohlo vypadat i takhle. A co si z toho odnesou děti?

No, u nás něco podobného proběhlo. Já to teda nenabízela, ale ex by na to klidně kyvnul. Myslel si, že by to dal a že by to bylo lepší než rozchod. Prostě lepší toto, než řešit věci okolo soudů, je to organizačně lehčí, na venek to vypadá standardně.. Jo ale představoval si, že bude navareno, vypráno, vyzehleno, o děti postaráno.. Takže fakt neber to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
@Zenyatta píše:
@Honza 12 Píšeš, že ve vztahu by se mělo vydržet. A co bys dělal, kdyby za tebou přišla žena a řekla: „Už tě nemiluju, ale vydržím to s tebou, protože máme děti. Počítej však s tím, že budeš vlastně jen trpěný spolubydlící. Volný čas si budu zařizovat podle sebe, s tebou v něm nepočítám. Spát s tebou nebudu, už mě nepřitahuješ. A když budeš nemocnej, tak si najdi někoho, kdo ti udělá čaj, kde chceš, protože já s tebou budu jen z toho důvodu, že to musím vydržet“.
Víš, ono by to mohlo vypadat i takhle. A co si z toho odnesou děti?

Pokuď je to takto, jak píšeš, tak už v tomhle okamžiku, kdy s tímhle příjde, tak jsme už nevydrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
@Honza 12 píše:
Ok… Jasně a já i psal o vztahu, kdy všechno funguje, chlap či ženská je zlatej svatej, a ten druhej stejně odejde. Tak je jedno, jestli v těhotenství, nebo v nemoci. Nebo ve chvíli klidné..

No jedno to není. Je rozdíl opustit partnera nemocného (tedy bezbranného, zranitelného, dost často tím pádem i ve finanční tísni) a partnera zdravého, který nic než rozchod řešit nemusí.

• Citovat
  • Upravit
32899
16.2.16 09:25
@Honza 12 píše:
Jenže to je přeci zbabělost, opustit po dvou letech ženskou po porodu a ona za to nemůže, to jsou hormony.. Tak si mám vybrat jo?

A jak zjistis že jsou to hormony? Na ně se dá svést hodně, ale nemusí to být pravda. A uvidis jak dlouho se dá v takové situaci vydržet. A co to udělá s tvou psychikou a se vztahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
16.2.16 09:26
@Ellusa píše:
Jenže pokud bude chtít odejít, tak prostě odejde. Není to tvůj majetek a nic s tím nenaděláš. I když to bolí, nechápeš to, chceš udělat v podstatě cokoli, abys ten názor změnit, tak pokud druhá strana nebude chtít, nezměníš to. A je třeba to akceptovat jako realitu. Dělají to chlapi, ženské, může se mi to nelíbit, ale to je tak všechno…

To já vím, nejsem malej Jarda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
16.2.16 09:28
@káťa píše:
No jedno to není. Je rozdíl opustit partnera nemocného (tedy bezbranného, zranitelného, dost často tím pádem i ve finanční tísni) a partnera zdravého, který nic než rozchod řešit nemusí.

A jaká je adekvátní doba? Jak dlouho to musím vydržet, aby bylo v pořádku odejít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
16.2.16 09:31
@andelka83 píše:
A jak zjistis že jsou to hormony? Na ně se dá svést hodně, ale nemusí to být pravda. A uvidis jak dlouho se dá v takové situaci vydržet. A co to udělá s tvou psychikou a se vztahem.

Nojo, ale to už ona není zlatá svatá, ale hysterická ženská. Za pár let člověk zjistí, že ta jeho partnerka už není fajn ženská, není zlatá a svatá, jen to na ty hormony svádí, tak to začne řešit. A už začíná bejt nějakej pádnej důvod. A není to odchod jen tak, že se rozhodnu, protože prostě mám právo se tak rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
16.2.16 09:44
@Honza 12 píše:
Nojo, ale to už ona není zlatá svatá, ale hysterická ženská. Za pár let člověk zjistí, že ta jeho partnerka už není fajn ženská, není zlatá a svatá, jen to na ty hormony svádí, tak to začne řešit. A už začíná bejt nějakej pádnej důvod. A není to odchod jen tak, že se rozhodnu, protože prostě mám právo se tak rozhodnout.

Každej má nějaký důvod, nebývá to jen tak. Ona i ta zlatá svatá ženská může mít něco, přes co se nepreneses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30098
16.2.16 09:48
@andelka83 píše:
Každej má nějaký důvod, nebývá to jen tak. Ona i ta zlatá svatá ženská může mít něco, přes co se nepreneses.

Když už muset. Tak muset rád. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
16.2.16 10:00
@Honza 12 píše:
Když už muset. Tak muset rád. :mrgreen:

Idealisto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.2.16 10:55
@Honza 12 píše:
A jaká je adekvátní doba? Jak dlouho to musím vydržet, aby bylo v pořádku odejít?

To asi přesně nejde určit nějaká daná lhůta. Já odešla, když jsem si uvědomila, že mi ve vztahu není fajn, je mi vnitřně lépe bez něj než s ním a začala jsem se podvědomě rozhlížet kolem.
Jak to u koho dlouho trvá, to záleží na povaze každého. Někdo práskne do stolu hned a jde, jiný je mouchy, snězte si mě a vydrží to ve strachu ze samoty dlouhá léta, to je na každém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky