Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
Honzo, kolik máš dětí???
A za druhé. Já jsem přesvědčená, že vztah se má šťastně a spokojeně prožívat a ne vydržet. To je ten rozdíl. To tvoje „vydržení“ totiž nikdo neocení. Ani partner, ani děti a nakonec ani ty sám, kterému by takto protekl život mezi prsty. Takže za mě - hezky prožít, nikoli vydržet.
Ale to se nevylučuje. Vždycky je něco..
@jipo píše:
Samozřejmě, přece si nebudeš šlapat po štěstí. A dítě to vycítí, pokud není šťastná matka, nebude i dítě. Vykopni ho a nejlépe vyměň zámky.![]()
![]()
moc situací, kdy by ženská s dětmi byla v takové pozici, že ho může vykopnout a vyměnit zámky není. Většinou je ženská ráda, že to dá sama, pokud má děti. A Chlap jí dost drží v šachu s penězma. Hele třeba u nás jo, školka má od půl sedmé do půl čtvrté, je 5km daleko, nejbližší školka, takže tam to dítě musím odvézt ( za předpokladu, že se můj manžel v rozvodu neusmyslí a nesebere mi společné auto, pak jsme v řiti) jsme tam na půl sedmou, 5 minut převlékání a odevzdání učitelce, úprk k autu a přesun někam do zaměstnání by musel zabrat 5minut, abych byla 5minut předem v práci a přesně v 6:45 v zaměstnání. 8,5hodiny pracovní doba, končím v 15:15, 5 minut převlečení, 5minut přesun k autu, do auta, do školky a jsme tam před zavíračkou, to vše za předpokladu, když najdu zaměstnání od 6:45 do 15:15 a práci v dojezdové vzdálenosti 5minut včetně parkování od školky…naprosto čirá utopie, to jen takové pro upřesnění, jak asi omezí dítě pracovní možnosti.
@jipo píše:Člověk tu jednou trošičku zpochybní právo na to se rozhodnout mírnyx týrnix opustit partnera, kterej je super. A jak nám debata popoběhla. Jsem reagoval na tvrzení, že ženská přece může jen tak opustit partnera, i kdyby měl pět svatozáří a byl pozlacenej.. No nic život je složitej. A nikoho k ničemu nedonutíš. Ani tím, jak si skvělej. Život je boj. Ještě že se tady můžem bavit, když ten zakladatelčin zřejmě pochopil a už si hledá bydlní
Samozřejmě, přece si nebudeš šlapat po štěstí. A dítě to vycítí, pokud není šťastná matka, nebude i dítě. Vykopni ho a nejlépe vyměň zámky.![]()
![]()
@terinka4444 píše:
v tomhle máš pravdu, plnou, v tomhle případě, ještě si začne se sousedem, protože ten je neokoukanej a tak drsnej a živočišnej. To máš jak s tchýněma, žádná se nezavděčí a nestará se tak akorát, buď se nezajímá, nebo se zajímá moc, buď nic nekoupí, nebo kupuje blbě, když už se nejdříve zeptá, co má koupit, tak je neschopná vymyslet něco sama…na tyhle ženy platí ono pálí ji dobré bydlo( mám třeťáka, učíme se vyjmenovaná slova).Ženská mu skutečně výhodu, jak jsme psala, svět se mění, a ne tak rychle, takže ona „nepřijde“ o děti, když bude nejhůře, tak dostane střídavku, víc se jí stát nemůže, proto se ženským když už to na ně padne, snadněji boří. Na druhou stranu ale je potřeba si poctivě přiznat, že skvělých exchlapů je málo, většinou člověk zírá s otevřenou pusou, co se z těch chlapů vyvrbí.
Já mám v okolí spoustu skvělých chlapů. Tak občas taky zírám co se tu děje. ![]()
@Honza 12 píše:
Já mám v okolí spoustu skvělých chlapů. Tak občas taky zírám co se tu děje.
skvělých expartnerů? To já ne, i když tady je vzorek tedy šílenej. Jenže to máš tak, většinou píšeš, když máš problém a nevíš kudy kam. Nenapíšeš rozvedli jsme se, a chlap zůstal super, pomáháme si, vycházíme si vstříc, neděláme naschvály, pojďte si se mnou o tom popovídat. Ale i v reálném životě někdy člověk jen zírá, čeho jsou expartneři a expartnerky, abych byla korektní, schopni.
@Honza 12 píše:
Ale to se nevylučuje. Vždycky je něco..
Podle mě se to vylučuje. Slovo VYDRŽET vnímám jako negativní pocit, kdy vím, že je něco nepříjemné, ale musím to prostě snést, snášet ideálně než budu zase v pohodě), protože mi nic jiného nezbývá. je to prostě negativní pocit, kdy se něčemu nepříjemnému nemohu vyhnout. Žíta takto celý život nebo desítky let, když nemusím??? To ne… samozřejmě, že žádný vztah není nonstop růžový a občas člověk něco krátkodobě vydrží, aby zase bylo fajn, ale pořád to hezké a láskyplné musí setsakra převažovat.
@káťa píše:
Podle mě se to vylučuje. Slovo VYDRŽET vnímám jako negativní pocit, kdy vím, že je něco nepříjemné, ale musím to prostě snést, snášet ideálně než budu zase v pohodě), protože mi nic jiného nezbývá. je to prostě negativní pocit, kdy se něčemu nepříjemnému nemohu vyhnout. Žíta takto celý život nebo desítky let, když nemusím??? To ne… samozřejmě, že žádný vztah není nonstop růžový a občas člověk něco krátkodobě vydrží, aby zase bylo fajn, ale pořád to hezké a láskyplné musí setsakra převažovat.
Aha.. To že to mám vydržet není nic negativního. To je prostě závazek, už třeba svatba, v dobrém i zlém. Užíváš si to dobré a vydržíš to zlé. Neber to negativně.
Vydržet to máš, a zároveň můžeš být šťastná. ![]()
@káťa píše:
Už, a to třošku rejpu. Vidím manželský slib. Spolu jenom v dobrém. Až příjde něco zlého, tak to zabalíme a nebudeme se snažit to vydržet. ![]()
@Honza 12 píše:
Aha.. To že to mám vydržet není nic negativního. To je prostě závazek, už třeba svatba, v dobrém i zlém. Užíváš si to dobré a vydržíš to zlé. Neber to negativně.Vydržet to máš, a zároveň můžeš být šťastná.
Jenže ty to bereš z toho chlapského hlediska. Chlap má povinnost vydržet, kdežto ženská má právo být šťastná, víš?
@Honza 12 píše:
Už, a to třošku rejpu. Vidím manželský slib. Spolu jenom v dobrém. Až příjde něco zlého, tak to zabalíme a nebudeme se snažit to vydržet.
V ruku v ruce na tom zapracovat, aby zas bylo fajn.
@zoidberg píše:
Jenže ty to bereš z toho chlapského hlediska. Chlap má povinnost vydržet, kdežto ženská má právo být šťastná, víš?
Tak některý ženský to tak berou, jsem po porodu rozhozená, chovám se hystericky, ale s tím nejde nic dělat, to makaj hormóni, chlap musí mět pochopení a vydržet to. A chlap buď vydrží, anebo chce bejt šťastnej, tak si najde milenku, která se chová normálně a už je oheň na střeše.. Naštěstí takový nejsou všechny víš? Musíš si dobře vybrat.. ![]()
@zoidberg píše:
Každý člověk (muž i žena) má právo cítit se ve vztahu šťastný a spokojený a nemá povinnost vydržet celý život či desítky let s někým, s kým mu není dobře.
@Honza 12 píše:
Tak některý ženský to tak berou, jsem po porodu rozhozená, chovám se hystericky, ale s tím nejde nic dělat, to makaj hormóni, chlap musí mět pochopení a vydržet to. A chlap buď vydrží, anebo chce bejt šťastnej, tak si najde milenku, která se chová normálně a už je oheň na střeše.. Naštěstí takový nejsou všechny víš? Musíš si dobře vybrat..
Ještě jsi mi neodpověděl, kolik máš těch dětí, tj. kolik rozhozených ženských po porodu jsi ve vztahu zažil…
@káťa píše:
Každý člověk (muž i žena) má právo cítit se ve vztahu šťastný a spokojený a nemá povinnost vydržet celý život či desítky let s někým, s kým mu není dobře.
@káťa píše:
Ještě jsi mi neodpověděl, kolik máš těch dětí, tj. kolik rozhozených ženských po porodu jsi ve vztahu zažil…
Děti nemám.. Asi tak.. Proč? Stačila ségra, co to s ní to mateřství udělalo.